Pas in de winkel (0/4)
Dropdown icon

Benieuwd hoe de brillen in het echt staan? Selecteer maximaal vier monturen om te passen in een winkel bij jou in de buurt. Klaar met selecteren? Klik op 'kies een winkel' om verder te gaan.

20% korting
€ 13,95
20% korting
20% korting
€ 13,95
20% korting
€ 13,95
20% korting
€ 13,95
20% korting
€ 13,95
20% korting
€ 14,95
20% korting
20% korting
€ 13,95
20% korting
20% korting
20% korting
20% korting
20% korting

Bij sommige werkzaamheden is het van het grootste belang om gehoorschade te voorkomen. Oordopjes en andere vormen van gehoorbescherming. Om gehoorschade te voorkomen is het ook slim om gebruik te maken van oordoppen op maat. Op de vraag wat de beste oordopjes zijn, is geen eenduidig antwoord te geven. Goede oordopjes kunnen onderling erg verschillen en zijn pas goed als ze dat doen wat ze beloven. Wil je zwemmen, dan heb je andere oordopjes nodig dan oordopjes voor het slapen. Heb je oordoppen op maat nodig, laat je dan beslist goed voorlichten bij Hans Anders.

Oordopjes voor het slapen

De meeste mensen kunnen gemakkelijk in slaap vallen als ze moe zijn en hun lichaam aangeeft dat het tijd is om te rusten. Anderen hebben helaas veel moeite met in slaap vallen en worden bijvoorbeeld sterk afgeleid door achtergrondgeluiden. Slaaptekort kan een groot probleem zijn en slapen met oordopjes brengt mogelijk verlichting, omdat je effectief afleidende achtergrondgeluiden elimineert. Zoek je de beste oordopjes voor het slapen, dan is het verstandig om ze speciaal op je gehoorgang aan te laten meten. Je kunt hiervoor terecht bij je audicien, maar het is ook verstandig om je huisarts in te schakelen voordat je aan oordopjes voor het slapen denkt. Zo weet je zeker dat oordopjes wel of niet je slaapproblemen kunnen oplossen.

Festival oordopjes

Hou je van live muziek en bezoek je regelmatig een concert of festival, dan loop je kans op gehoorschade. Veel bands en dj's spelen hun muziek af op een zeer hoge geluidssterkte. Onafhankelijk onderzoek heeft aangetoond dat langdurige blootstelling aan geluid van 120 dB of meer voor blijvende gehoorschade kan zorgen. Muizen kunnen er zelfs van doodgaan. De grens van 120 dB wordt regelmatig overschreden, zeker als je vooraan staat om je favoriete artiesten echt goed te zien. Festival oordopjes zorgen voor verlichting. Met oordopjes voor festivals hoor je nog steeds je favoriete muziek, alleen bij een voor jou gezonde geluidssterkte. Neem voortaan naar elk concert oordopjes tegen geluid mee.

Oordopjes voor het zwemmen

Als je vaak veel last hebt van oorontstekingen, moet je extra opletten als je gaat zwemmen. Er blijft altijd water achter in je gehoorgang. Veel bacteriën en andere micro-organismen houden van een vochtige omgeving en gedijen daar uitstekend. Dan is het verstandig om tijdens het zwemmen speciale zwemdopjes te dragen. Waterdichte oordopjes sluiten je gehoorgang goed af, zodat er geen water in je gehoorgang achterblijft. Je kunt kiezen voor universele zwemdopjes of zwemoordopjes op maat. Ook tijdens het surfen, zeilen of kitesurfen is het verstandig om ze te dragen.

Oordopjes tegen snurken

Zelf heb je geen last van het geluid van je eigen snurken, maar je partner vaak wel. Gun je partner ook een goede nachtrust en geef hem of haar handige oordopjes tegen het snurken. Dan ben je ervan verzekerd dat jullie beiden 's ochtends fris en uitgerust wakker worden. Let bij de aanschaf van oordopjes tegen snurken wel op dat niet alle geluiden geweerd worden. Je zit er vast niet te wachten om door je wekker heen te slapen.

Oordopjes voor kinderen

Als kinderen problemen hebben met hun oren, kunnen oordopjes voor kinderen in veel gevallen uitkomst bieden. Hoe jonger je kind, hoe moeilijker het is om het belang van kinderoordopjes goed uit te leggen. Daarom moeten oordopjes voor kinderen ook echt comfortabel zitten. Daardoor zullen ze sneller aan hun oordopjes wennen en ze blijven gebruiken in die situaties waarvoor ze nodig zijn. Geef je kind gerust een uitgebreid compliment als het verstandig met zijn oordopjes voor kinderen omgaat.

Oordopjes kopen

Bij Hans Anders kan je tegenwoordig online verschillende oordopjes kopen. Voordat je oordopjes voor gehoorbescherming gaat bestellen, is het van belang dat je goed weet of ze wel bij je passen en jou uitkomst gaan bieden. Zeker als er sprake is van medische problematiek of als een perfecte passing vereist is, doe je er verstandig aan om een audicien en je huisarts te raadplegen. Weet je daarna exact welke modellen voor jou geschikt zijn, dan kun je met een gerust hart je oordoppen online bestellen.