Je twijfelt tussen daglenzen of maandlenzen. Of je wilt er meer over weten. Goed dat je er bent. Wij weten namelijk veel over ogen. En we vertellen je er graag over. Laten we daarom de verschillen tussen dag- en maandlenzen eens voor je op een rij zetten.

Allereerst, het moet gezegd: er is geen goede of slechte keus. Of je voor dag- of maandlenzen kiest, is vooral afhankelijk van jou en je voorkeuren. Dit is dus sterk persoonlijk.

Wat zijn lenzen

Wat zijn lenzen eigenlijk

Nu we dat gezegd hebben, nog een stukje informatie. Want wat zijn lenzen eigenlijk? Niet dat dit van belang is bij je keuze tussen dag- of maandlenzen, maar we informeren je graag volledig. Met lenzen, ook wel contactlenzen genoemd, kun je weer zien. Simpel gezegd. Een lens kan bijziendheid, verziendheid en presbyopie (ouderdomsverziendheid) corrigeren. Zo’n lens wordt gemaakt van een speciaal soort kunststof en is heel dun - zo dun dat je niet eens voelt dat hij op je oogt ligt.

Het dragen van lenzen geeft je veel vrijheid: er glijdt niks van je neus, je kunt een warme ruimte binnenstappen zonder beslagen glazen en zoeken naar een aparte zonnebril op sterkte is overbodig.

Daglenzen of maandlenzen: dit helpt je kiezen

Maar, jij was niet op zoek naar de voordelen van lenzen, maar naar het verschil tussen dag- en maandlenzen. Komt-ie:Kies voor maandlenzen als:

  • je zorgvuldig bent: de lenzen moeten elke avond in een bakje met vloeistof.
  • je eraan denkt dat je lenzenvloeistof mee moet nemen als je ergens anders gaat slapen.
  • je de meest voordelige lenzen wilt.
  • het hoogste comfort en inzetgemak wilt.
  • je minder afval wilt maken.
Bekijk maandlenzen

Kies voor daglenzen als:

  • je af wilt wisselen met je bril
  • je geen zin hebt in een hygiënische schoonmaakroutine
  • je elke dag een nieuw paar lenzen wilt, vrij van stof, pollen of bacteriën
  • je last hebt van allergieën zoals hooikoorts
Bekijk daglenzen
Beginnen met lenzen

Beginnen met lenzen

Heb je wel eens een voetbal geprobeerd in te pakken met cadeaupapier? Niet te doen zonder kreukels. Dat effect wil je niet in je oog, een lens moet als een tweede huid aansluiten. Wil je starten met lenzen, ga dan even langs bij een contactlensspecialist. Die kijkt namelijk even naar je oog en de vorm ervan.

Lenzen zijn echt niet spannend. Goed, het is net even anders dan een bril opzetten, maar met een beetje uitleg en oefening kun jij ook lenzen dragen. Geloof ons maar. Wij zien dagelijks mensen die lenzen willen proberen.