Het voorjaar is gestart en we fantaseren al graag over de komende zomer. Met leuke uitjes en misschien zelfs wel een zomervakantie in het verschiet. Waar je ook gaat genieten van de zon, een mooie zonnebril is zeker op zijn plaats! Want het is belangrijk dat je je ogen beschermd tegen schadelijke Uv-straling. Daarmee kun je een hoop problemen voorkomen. Naast de praktische functie van een zonnebril, is de het ook een mode artikel waarmee je graag gezien wilt worden.

Wij helpen je graag bij de keuze van je nieuwe zonnebril. Hieronder lees je wat de mogelijkheden zijn in zonneglazen.

Gekleurde zonneglazen

Zonneglazen zijn er in diverse kleuren met bijbehorende effecten. De bescherming van de glazen is voor elke kleur gelijk.

Gekleurde zonneglazen
  • Grijze glazen: verminderen de felheid van het licht zonder de kleuren af te zwakken. Alle ruimtelijke kleuren worden dus behouden.
  • Bruine glazen: zorgen dat het zonlicht minder verblindend is en zorgen voor meer contrast tussen bepaalde kleuren. Ze vervormen de kleuren wel meer en maken het zicht wat wazig.  
  • Max bruin/oranje glazen:  zorgen voor een helder en contrastrijk zicht. Het ideale glas voor automobilisten want deze kleur haalt de hinderlijke schittering van bijvoorbeeld tegenliggende koplampen weg.
  • Gele glazen: reduceren de waas van het blauwe licht van de zon beter dan bruine glazen. Het gele glas verscherpt het zicht maar de vervorming van kleuren is wel sterker. 
  • Groene glazen geven helder beeld en laten de kleuren door waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is. Fel licht wordt door deze glazen tegengehouden.
  • Roze glazen: bieden een goed contrast voor objecten tegen een blauwe of groene achtergrond. Ideaal als je veel aan watersport doet of veel op en rond het water bent. 
Gekleurde zonneglazen
UV-bescherming

UV-bescherming

Het belangrijkste is dat de glazen van de zonnebril je een goede UV-bescherming geven. Dit voorkomt schade aan de ogen. De zonnebrillen bij Hans Anders voldoen allemaal aan de juiste bescherming. Dat kun je zien aan het label aan de bril, daarop staat namelijk ‘UV400’ of ‘100% UV-bescherming’.

Kunststof glazen

Kunststof glazen

Zonnebrillen met minerale glazen zijn wat zwaarder, maar wel erg duurzaam. Kunststof glazen kunnen ook goed tegen een stootje, maar het grootste voordeel hier is het lichte gewicht.

gepolariseerde glazen

gepolariseerde glazen

Naast de UV-bescherming kun je ook kiezen voor polariserende glazen. Deze glazen zorgen er voor dat vervelende schitteringen worden gedempt. Denk bijvoorbeeld aan schitteringen door de reflectie in water of het felle witte sneeuw tijdens de wintersport. De polariserende glazen zorgen er voor dat je niet tijdelijk verblind wordt door de felheid van de zon en kunnen vele narigheden voorkomen op de piste of tijdens het autorijden!

Diverse glasbewerkingen

Daarnaast zijn er verschillende bewerkingen voor de zonnebrilglazen die extra voordelen met zich meebrengen. Denk hierbij ook aan extra bescherming tegen beschadigingen of bewerkingen die bepaalde kleuren beter filteren. Of heb je al eens aan meekleurende glazen gedacht?

zonnebril op sterkte en diverse glasbewerkingen

Zonnebril op sterkte

Bij Hans Anders is er volop keuze uit gewone zonnebrillen, en zonnebrillen op sterkte. Voor een zonnebril op sterkte is het handig als je een oogmeting laat doen zodat we de juiste glazen kunnen adviseren. Maak daarvoor een afspraak bij ons in de winkel. Je kunt ook bij Hans Anders terecht voor een overzetbril van Polaroid; dat is zonnebril die je over je gewone bril kunt dragen. Veel mensen vinden dat erg gemakkelijk, bijvoorbeeld in de auto.

zonnebril op sterkte en diverse glasbewerkingen

Monturen

Als je mooie zonnebril komt uitkiezen, is het ook goed om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar. Een bril kan namelijk de beste kanten van je gezicht benadrukken en minder sterke punten camoufleren. Bekijk hier welke gezichtsvorm en haarkleur bij welke soorten monturen horen.