Meest gelezen advies over brillen

Brillentrends 2023

Laat je verrassen door de trends van 2023! Ga je voor kleurig, retro of juist casual montuur? Bekijk hier de trends van 2023!

Lees meer button arrow

Een computerbril

Kijk jij veel op een beeldscherm, werk je met je handen, heb je een kantoorbaan of doe je precisiewerk? Bekijk dan ons advies!

Lees meer button arrow

Ciircle recycled eyewearNieuw: gerecyclede brillen van Ciircle

Maak kennis met Ciircle, hét nieuwe duurzame brillenmerk. Deze brillen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en oude monturen. Ontworpen voor iedereen die een statement durft te maken met een bril.

Lees meer

Bril aanmetenHoe moet een bril zitten?

Wil je een (nieuwe) bril kopen, maar weet je niet precies waar je rekening mee moet houden? Wij zetten een aantal handige tips voor je op een rij! En natuurlijk helpen onze opticiens je in de winkel ook graag om tot de perfecte keuze te komen. Bekijk hier ons advies!

Lees meer

Kosten brilWat kost een bril?

De vraag wat een bril kost, is niet zo makkelijk te beantwoorden. Het is eigenlijk net als met auto’s. Het type dat je koopt bepaalt het prijskaartje.

Welke sterkte heb je nodig en welk soort glazen kies je? Welk montuur wordt het? Over het algemeen is een bril betaalbaarder dan je misschien denkt.

Lees meer

Eerste bril

Mijn eerste bril

Of je nu op jonge leeftijd of iets ouder een bril nodig hebt, de stappen zijn voor iedereen hetzelfde. Is het voor jou nog allemaal abracadabra? Wij vertellen je er graag meer over! Wie weet ben je straks dan net zo gek op brillen als wij.

Lees meer

Ontspiegelde brilglazen

3 redenen voor ontspiegelde brilglazen

Wij adviseren altijd een complete bril, en daarmee bedoelen we bij Hans Anders een bril mét kraswerende en ontspiegelde glazen. Uit ervaring weten wij namelijk dat iedereen liever ontspiegelde glazen heeft, omdat dit veel prettiger kijkt. Waarom?

Lees verder

Online bril bestellen

Online bestellen

Online shoppen van je nieuwe bril, zonnebril, lenzen of alles voor je gehoor? Dat doe je natuurlijk bij Hans Anders. Makkelijk en voordelig. 

Lees meer

Blauw licht filterBlue filter bril

Heb je wel eens last van je ogen na het werken op beeldschermen? Bekijk dan eens wat een bril met Blue Filter Technology voor jou kan betekenen.

Lees meer

Leesbril

Is het tijd voor een leesbril?

Steeds als je een appje wilt lezen of eindelijk eens rustig op de bank ploft met een boek merk je dat je de letters moeilijk kunt lezen. Herken je dit? Dan is het misschien tijd voor een leesbril. 

Lees meer

Reservebril vakantie

Vakantie? Vergeet je reservebril niet

Ben jij al in de vakantiestemming? Druk bezig met de voorbereidingen, zodat je straks extra relaxed kunt genieten? Als je een bril of contactlenzen draagt, dan hebben we een belangrijke tip die je veel ellende kan besparen: denk aan je reservebril! 

Lees meer

Brilmaat

De juiste brilmaat vinden

Waar moet je op letten bij het vinden van de juiste brilmaat? Denk aan het meten van je pupilafstand, de breedte van de bril, de glashoogte, de neusbrug en natuurlijk de brillenpootjes. En niet te vergeten: de vorm van je gezicht! 

Lees meer

Premium Brillen collectie

Premium brillencollectie

Zoek je een echt bijzondere bril? Zo eentje waar je naar kunt blijven kijken? Wij hebben hem voor je, die bril die eruit ziet als kunst op je neus. Met details die je nergens anders ziet. Zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt. 

Lees meer

soorten brillenglazenSoorten brillenglazen


Kies de juiste glazen, glasopties en coatings voor jouw perfecte bril. Door de juiste keuze te maken, maak je je bril mooier en gaat hij langer mee. Jouw bril kunnen we helemaal naar jouw wens en smaak maken.

Lees meersoorten brillenOntdek zoooooveel soorten brillen

Een bril om dichtbij of veraf beter te zien, of juist voor allebei? Je bril alleen tijdens je werk, je hobby, in de zon of de hele dag dragen? Laat je verrassen door de mogelijkheden!

Lees meer

Online briladviesOnline briladvies

Zie jij zooooooooveel leuke brillen? En wil je eigenlijk gewoon snel weten welke bril perfect bij jouw gezicht past? Wij hebben de oplossing voor je! Met Online Briladvies vind je binnen 2 minuten 10 brillen die op basis van gezichtsanalyse het beste bij jou passen. Bekijk ons online briladvies.

Lees meer

NeXt brilglazen

Til je zicht naar een volgend level met NeXt glazen

De ontwikkeling van brillenglazen staat niet stil. NeXt enkelvoudige brillenglazen zijn onze nieuwste soort glazen. Ze laten je superscherp en comfortabel zien op verschillende (korte) afstanden. Perfect voor mensen die veel werken op de computer en telefoon.

Lees meer

Enkelvoudige bril

Alles over enkelvoudige brillen

Als je merkt dat je niet meer scherp ziet is het misschien tijd voor een bril. Het zou goed kunnen dat een bril met enkelvoudige glazen je kan helpen. In het geval van enkelvoudige brillenglazen betekent het dat het glas maar één sterkte heeft. Enkelvoudige glazen zijn dus voor dichtbij óf veraf, terwijl meervoudige glazen beide kunnen corrigeren. 

Lees meer

Driive sportbrillen

Driive sportbrillen

Innovatieve sportbrillen voor een Hans Anders prijs: dat zijn de sportbrillen van DRIIVE. Met een bril van DRIIVE beleef je de ultieme sportervaring en geniet je van een topprestatie. Wil jij ook sensationeel 180 graden zicht en een perfecte pasvorm ervaren?

Lees meer

Dunne brilglazen

Dun, dunner, dunst

Welke glazen je ook kiest, ze kunnen altijd extra dun gemaakt worden. Hoe dunner je glazen, hoe lichter en comfortabeler je bril wordt. Hoe dun je glazen zullen zijn hangt af van de sterkte die je nodig hebt en van het materiaal van je montuur. Meer weten?

Lees verder

Zichtzendingen

Kies & pas in de winkel

Heb je online een leuke bril gespot? Of 2 of 3 of 4? Soms wil je ze toch gewoon nog even in het echt proberen. En dat snappen wij! Daarom kun je bij ons online tot 4 favoriete monturen kiezen en gratis naar de winkel van jouw keuze laten sturen.

Lees meer

statement met je bril

Een statement met je bril?

Van transparant, tot kleurrijk en stijlvol zwart vind je ze nu in de nieuwste collectie van Hans Anders. Voor een gewoon betaalbare prijs natuurlijk.

Lees meer

Wennen aan multifocale bril

Tips voor multifocale bril

Een bril met multifocale glazen kan soms even vreemd aanvoelen in het begin. Lees hier onze tips om zo snel mogelijk te wennen aan jouw multifocale bril!

Lees meer

We zijn er om je te helpen. Bekijk ons briladvies