Een audicien is een specialist op het gebied van audiologisch apparatuur. Audiciens hebben een gedegen opleiding gevolgd aan een door de overheid erkend opleidingsinstituut om het vak uit te oefenen. Ze achterhalen en onderzoeken gehoorstoornissen. Dit houdt in dat de audicien een passend hulpmiddel mag verstrekken, zoals bijvoorbeeld een hoortoestel.

Onze audiciens blijven zich continu bijscholen en mogen zich daarom triage-audiciens noemen. Een triage-audicien mag zonder verwijzing van een KNO-arts vaststellen of u in aanmerking komt voor een hoortoestel.

Gehoortest

Wat is een StAr geregistreerde audicien?

Dan is er nog de term 'StAr geregistreerde audicien'. StAr staat voor Stichting Audicienregister. Dit is een keurmerk voor de hoorzorg, met een actieve bewaking. De stichting controleert en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening van audiciens en audiciensbedrijven.

Audiciens zijn persoonlijk StAr geregistreerd en Hans Anders is gecertificeerd om te werken volgens het keurmerk StAr. Bij Hans Anders zijn ten eerste alle audiciens afzonderlijk en daarnaast is Hans Anders als bedrijf StAr geregistreerd. Lees hier wat de voordelen voor u zijn.

Wat doet een audicien?

Nu u weet wat een audicien is, bent u vast benieuwd wat een audicien precies doet.

De audicien onderzoekt of er sprake is van een gehoorbeperking. In de meeste gevallen zal dit onderzoek een combinatie zijn van het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van een audiometrie. Beter bekend als de hoortest. Vervolgens ontvangt u advies over uw gehoor. Als blijkt dat u minder hoort, zal de audicien de mogelijkheden voor hoortoestellen met u bespreken.