De vraag wat een bril kost, is niet zo makkelijk te beantwoorden. Het is eigenlijk net als met auto’s. Het type dat je koopt bepaalt het prijskaartje.

Welke sterkte heb je nodig en welk soort glazen kies je? Welk montuur wordt het? Over het algemeen is een bril betaalbaarder dan je misschien denkt.

De prijs van een bril

Wat kost een bril? Nou, neem allereerst het montuur. Natuurlijk zijn monturen van bekende fashionmerken duurder dan brillen van een eigen merk. Ook het materiaal speelt een rol.

Een aluminium of titanium bril bijvoorbeeld is meestal duurder dan een kunststof bril. In het montuur komen vervolgens de brillenglazen. Dit is vaak het meest kostbare onderdeel van de bril. De prijs van een complete bril ligt meestal tussen de 60 en 400 euro.

Bereken jouw brilprijs eenvoudig op https://www.brilprijzen.nl/

brilglazen

Kosten van brillenglazen

De prijs van brillenglazen hangt af van een aantal dingen. Heb je veel of weinig sterkte? Volstaan enkelvoudige glazen of wil je multifocale glazen?

Andere opties zijn extra dun en licht glas, krasvast glas, polariserend glas en ga zo maar door. Zoals bij de auto geldt ook hier: alle opties samen bepalen de prijs van de bril.

Prijs inclusief controles en service

Belangrijk om op te letten als je een bril koopt, zijn de prijzen van controles en service. Bij de meeste opticiens is de service gratis bij aanschaf van een bril.

Elk half jaar je ogen laten controleren, neusvleugeltjes vervangen of een pootje repareren? Het is fijn als dit niets extra’s kost. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

service hans anders

Meer brillen voor je geld

Veel opticiens hebben regelmatig acties. Dan koop je twee of zelfs drie brillen voor de prijs van één! Handig als je bijvoorbeeld ook een zonnebril op sterkte wilt. Of een veiligheidsbril of beeldschermbril op sterkte.

Bekijk de soorten brillen én de lopende acties van Hans Anders om te zien wat het beste past bij jou.

service hans anders

Vergoeding van je bril

Ben je aanvullend verzekerd voor zorgkosten? Kijk dan of je zorgverzekeraar de kosten voor een bril vergoedt. Veel verzekeraars vergoeden eens in de twee jaar een deel van de bril.

Soms wordt je bril zelfs helemaal vergoed. Je kunt de factuur voor je nieuwe bril dan declareren. Daarna maken ze de vergoeding voor de bril naar je over.

Kijk, dat is toch de moeite van het navragen waard. Bekijk of jij recht hebt op brilvergoeding.

Bril Garant Plan: geen onaangename verrassingen

Geen onverwachte kosten bij schade of verlies? Ga voor het Bril Garant Plan van Hans Anders. Dit is een officiële verzekering.

Vanuit je normale inboedelverzekering krijg je bij een ongelukje binnenshuis de dagwaarde van je bril vergoed. Plus de dekking is maar een jaar.

Met het Bril Garant Plan ben je twee jaar lang verzekerd. Gebeurt er iets? Dan betaal je slechts 20% van het onderdeel dat moet worden vervangen.

Ook als je je bril drie keer per jaar laat vallen. Er zit namelijk geen limiet op.

Richtlijn voor brillenkosten?

Bij Hans Anders koop je een betaalbare én goede bril, want wij vinden dat goed niet duur hoeft te zijn. Neem een kijkje op onze website. Hier zie je dat de prijs van een bril met standaard glas varieert van 19 tot 229 euro.

Wil je weten wat een bril in jouw geval kost? Bereken het online of loop vrijblijvend de winkel in en je krijgt gratis advies van onze opticiens. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken.