Anders zijn vinden wij heel normaal. Al vanaf onze oprichting doen we het anders. Toen, door een revolutie te starten in brillenland met betaalbare kwaliteitsbrillen. Nu, door het ons in te zetten voor mens, milieu en maatschappij.

We weten dat zicht en gehoor zijn essentieel voor de ontwikkeling en het welzijn van de mens. Als mensen beter zien, hebben ze meer kans om gezien te worden - en hebben ze meer kansen om zich te ontwikkelen in de maatschappij. Goed zicht en gehoor is helaas nog niet voor iedereen toegankelijk. Daarom is het onze missie om goede oog- en hoorzorg betaalbaarder en toegankelijker te maken en zo bij te dragen aan een toekomst waarin goed zien en horen voor iedereen bereikbaar is.

Goede oog- en hoorzorg toegankelijk en betaalbaar maken

Goede oog- en hoorzorg toegankelijk en betaalbaar maken

Om ervoor te zorgen dat dat goede oog- en hoorzorg betaalbaar en bereikbaar is voor iedereen, houden we een scherp oog op de kwaliteit en betaalbaarheid van onze producten en diensten en de bereikbaarheid van onze winkels en online dienstverlening. Maar ook doen we dragen we bij aan projecten en samenwerkingen om ervoor te zorgen dat mensen met goed zicht en gehoor kunnen meedoen aan de samenleving. Zo zijn we partner van Dokters van de Wereld in België, maar hebben we ook donaties gedaan aan de Armoede Coalitie en Missionvale Carecenter in Zuid Afrika.

Energieke en vakbekwame collega’s

Energieke en vakbekwame collega’s

Alles begint voor ons bij het welzijn en de veiligheid van onze medewerkers. Om te zorgen dat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen en groeien, bieden we hen volop kansen met uitgebreid opleidings- en trainingsprogramma via ons eigen Hans Anders College. Bovendien ondersteunen wij onze medewerkers door talent en diversiteit te koesteren en ze een veilige en gezonde werkomgeving te bieden om te kunnen werken en zich te ontwikkelen.

Verantwoorde en eerlijke productie

We willen ervoor zorgen dat onze producten zo verantwoord en eerlijk mogelijk worden gemaakt. Daarom werken we samen met fabrieken die samen met onze willen zorgen voor circulariteit, vermindering van afval en CO2-uitstoot en die oog hebben voor mensenrechten en arbeidsomstandigheden van werknemers. Zij ondertekenen daarvoor een Code of Conduct, een gedragscode waarin onze principes en verwachtingen staan ten aanzien van de manier waarop wij zaken met hen willen doen. Ieder jaar laten wij extern controleren door QIMA wij of deze afspraken ook echt nageleefd worden. 

Minder afval en CO2 uitstoot

Minder afval en CO2 uitstoot

Natuurlijk willen de beste prijs-kwaliteitverhouding in oog- en hoorzorg, maar tegelijkertijd willen ook onze impact op het milieu verminderen door onze winkels, kantoren en magazijn, logistiek en transport duurzamer te maken. Dat doen we door te focussen op het verminderen van afval en het terugdringen van onze CO2 uitstoot. Met energiebesparing, afvalscheiding en recyclingprogramma’s, meer efficiëntie in onze logistieke processen waardoor er minder transport nodig is en meer gebruik van milieuvriendelijke en gerecyclede materialen, zorgen we er samen met onze partners voor dat onze voetafdruk door de hele keten verkleind wordt.