Pas in de winkel (0/4)
Dropdown icon

Benieuwd hoe de brillen in het echt staan? Selecteer maximaal vier monturen om te passen in een winkel bij jou in de buurt. Klaar met selecteren? Klik op 'kies een winkel' om verder te gaan.

Prijs Abonnementsprijs
€ 16,50
€ 14,85
Prijs Abonnementsprijs
€ 22,50
€ 20,25
Prijs Abonnementsprijs
€ 24,50
€ 22,05

Wat zijn torische lenzen?

Is je hoornvlies in je ogen niet helemaal rond, dan is scherp zien niet gemakkelijk. Dit noemen we ook wel astigmatisme. Daarvoor zijn zachte, torische contactlenzen een perfecte oplossing. Zij corrigeren de afwijking aan jouw ogen en verbeteren je kijkcomfort.

Wanneer je niet scherp ziet door een oogafwijking, is het noodzakelijk om je zicht te corrigeren met een bril of contactlenzen. Contactlenzen hebben het grote voordeel dat ze niet tot nauwelijks zichtbaar zijn zodat je uiterlijk niet wordt bepaald door een bril.

Welke contactlenzen je nodig hebt, hangt af van de aard van je oogafwijking. Wanneer jouw ogen een cilinderafwijking hebben, ook wel astigmatisme genoemd, dan kies je voor torische contactlenzen.

Wanneer je lenzen torisch zijn, wordt je zicht op hetzelfde moment voor zowel bijziendheid of verziendheid als voor een cilinderafwijking gecorrigeerd. Een torische contactlens is verkrijgbaar in alle sterktes en als dag-, maand-, of nachtlens.

Voor wie zijn torische lenzen geschikt?

Torische contactlenzen worden ook wel cilindrische contactlenzen genoemd. Deze lenzen zijn speciaal bedoeld voor mensen die niet alleen verziend of bijziend zijn, maar daarnaast ook een last hebben van astigmatisme.

Zonder astigmatisme heb je voldoende aan een sferische lens. Dit type contactlens corrigeert het zicht eendimensionaal, zodat het brandpunt van het invallende licht precies op het netvlies valt.

Bij astigmatisme is de bolling van het hoornvlies of de lens niet perfect rond, maar ovaal. Hierdoor zie je met sferische lenzen nog steeds onscherp. Torische lenzen corrigeren de lichtinval op twee dimensies zodat ook de cilindrische afwijking gecorrigeerd wordt.

 

Lenzen met cilinder bestellen

Wanneer je gediagnosticeerd bent met astigmatisme en graag contactlenzen wilt gebruiken, is het noodzakelijk om een oogmeting te doen bij een opticien. Torische lenzen op sterkte hebben per lens doorgaans drie maten. Eén sterkte voor de horizontale as, één sterkte voor de verticale as en de asrichting.

Bijvoorbeeld:

Linkeroog: torische lenzen -3; cylinder 1.75; as 60

Rechteroog: torische lenzen -2; cylinder 2.25; as 80

 

Torische daglenzen

Een torische daglens is bedoeld om één dag te gebruiken en aan het einde van de dag weg te gooien. Het voordeel van daglenzen, is dat je ze niet hoeft te reinigen en dat je geen risico loopt op extra hoge kosten bij verlies.

 

Torische maandlenzen

Wanneer je het geen probleem vindt om je lenzen elke avond te reinigen, kun je kiezen voor maandlenzen met cilinder. Een torische maandlens kun je 30 dagen gebruiken en vervang je maandelijks. Bij het gebruik van maandlenzen raden we het aan gebruik te maken van lenzenvloeistof voor het reinigen. Het voordeel van maandlenzen ten opzichte van daglenzen is, dat ze voordeliger zijn.

 

Torische lenzen kopen

Je kunt bij Hans Anders gemakkelijk online en in de winkels je torische lenzen bestellen. Tip: onze lenzenspecialist controleert je ogen en zoekt samen met jou graag naar de torische lenzen die het beste bij jou en jouw ogen passen.

Maak gratis en vrijblijvend een afspraak met een deskundige lenzenspecialist in de buurt. Ook als je vragen hebt over je lenzen of een extra controle nodig hebt, ben je altijd welkom bij onze specialist.

Wil je nog meer gemak? Kies dan voor het Hans Anders Lens Totaal Plan. Met dit lenzenabonnement zit je nooit meer zonder lenzen, want elke drie maanden worden je nieuwe lenzen en vloeistof gewoon bij je thuis bezorgd. Super makkelijk!