Pas in de winkel (0/4)
Dropdown icon

Benieuwd hoe de brillen in het echt staan? Selecteer maximaal vier monturen om te passen in een winkel bij jou in de buurt. Klaar met selecteren? Klik op 'kies een winkel' om verder te gaan.

Check icon Starten
Check icon Winkel en tijd
Check icon Gegevens

Maak een afspraak voor lenzen

Een winkel afspraak duurt ongeveer 15 min

Wil je lenzen gaan dragen? Of draag je al lenzen en wil je een oogcontrole? Daarvoor en voor al je andere lenzenvragen kun je terecht bij onze contactlensspecialist. Plan een afspraak in bij een winkel bij jou in de buurt.

Starten

Extra informatie

Het is een veelgestelde vraag: kinderen en contactlenzen, gaat dat wel samen? De huidige generatie contactlenzen is zo soepel en zuurstofdoorlatend dat kinderen vanaf 8 jaar lenzen kunnen dragen. Maar belangrijker is of een kind de discipline heeft om goed en hygiënisch met lenzen om te gaan. Stel jezelf de volgende vragen: Is je kind in staat om de lenzen dagelijks schoon te maken? Verwacht je dat je hij of zij de lenzen zelf veilig in en uit kan doen? Kan je kind de verantwoordelijkheid dragen om steeds zelf de handen te wassen en niet met de lenzen in te gaan slapen? Als je op deze drie vragen ja kunt antwoorden, hoeft niets je kind ervan te weerhouden om contactlenzen te dragen. Maak gerust een afspraak met de lenzenspecialist bij jou in de buurt!

Gezonde ogen en een haarscherp gezichtsvermogen. We beseffen niet altijd hoe belangrijk dit is, totdat je klachten krijgt. Heb je last van oogirritaties, twijfel je of je nog wel scherp ziet of ben je gewoon toe aan een lenscontrole? Aarzel niet en maak een afspraak met jouw contactlensspecialist.

Draag je al lenzen? Dan adviseren we je om de lenzen in te laten voor de controle als deze van Hans Anders zijn. Als de lenzen niet van Hans Anders zijn, adviseren we je om de lenzen uit te doen voor de controle. Bij heftige klachten adviseren wij ook om de lenzen niet in te doen. Neem je lenzen wel mee zodat we naar je ogen kunnen kijken mét en zonder lenzen. Voor een bril oogmeting willen we je vragen om de lenzen niet te dragen.

De deskundige opticien zal met speciale meetapparatuur de sterkte en afwijking van je ogen meten. Dat gebeurt voor zowel ieder oog afzonderlijk als voor beide ogen samen. Ook zal hij of zij de eventuele cylindersterkte en de samenwerking tussen je ogen bepalen. Dat alles dient om een zo optimaal mogelijk gezichtsveld te creëren.

Na afloop zal de opticien zijn of haar bevindingen met je delen en eventuele vragen beantwoorden. Je ontvangt gratis advies over de verschillende soorten lenzen, en over welke voor jou het meest geschikt zijn. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met je persoonlijke wensen en levensstijl.