Maak kennis met Ciircle - hét nieuwe duurzame brillenmerk. Alle monturen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en oude monturen. De brillencollectie van Ciircle is modern, gedurfd, luxe en voorzien van verfijnde details. Ontworpen voor iedereen die een statement durft te maken met een bril. En tegelijk de perfecte keuze voor de milieubewuste consument.

De monturen zijn gemaakt van REGRIND-acetaat. REGRIND-acetaat is samengesteld uit gerecyclede, onverkochte en gebruikte brilmonturen. Aangevuld met ongebruikt restmateriaal van nieuwe acetaatplaten, wordt dit volledig vermalen en verwerkt tot nieuw acetaat.

Verantwoord gemaakte monturen

Jaarlijks worden er wereldwijd ongeveer drie miljard brillen verkocht. Als we een paar nieuwe kopen, belanden de oude meestal in een la of worden ze – in het beste geval – naar een derdewereldland gestuurd. In sommige gevallen belanden ze zelfs in de prullenbak. Tot nu.

Regrind acetaatEen miljoen stukjes

Duizenden brillen worden verzameld, gedemonteerd en gesorteerd op kleur en kwaliteit. De monturen worden in kleine stukjes gebroken en de metalen delen worden eruit gefilterd. Ongeveer 98% van het materiaal kan worden gerecycled. Het resultaat van het regrinden zijn miljoenen kleine, onregelmatige stukjes acetaat – de nieuwe grondstof. 

Al het materiaal wordt schoongemaakt om de toekomstige kwaliteit te garanderen en om het materiaal klaar te maken voor de volgende stap.

regrind acetaatNieuw acetaat

REGRIND(R)-acetaat is net als gewoon acetaat, behalve dat het wordt gemaakt door oude brilmonturen en pre-consumer afval (resten van de productie) te hergebruiken. Samen worden deze materialen omgesmolten en tot nieuwe acetaatplaten gevormd.

Het acetaat grind wordt in een mal samengeperst, waardoor het materiaal een blok en daarna een plaat wordt. Het gemaakte materiaal is een ISCC plus gepatenteerd en gecertificeerd bio-circulair acetaat.

Ontdek de Ciircle collectie

- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
- 50% op een complete bril
Ciircle
  • 3+

Brillen circulair maken

Door deze brillen echt van oude monturen te maken, gaat Ciircle verder dan alleen duurzaamheid. Zo maken ze de stap van gewoon duurzaam zijn, naar de wereld blijvend veranderen. Dit materiaal spaart de natuur van de constante drang om nieuw materiaal te gebruiken. Daarmee besparen we de CO2-uitstoot én de schaarse hulpbronnen van onze planeet.

Circulair en milieubewust

Je vindt bij Hans in de collectie naast Ciircle al verschillende ECO brillen van bijvoorbeeld bio-acetaat. Dat is acetaat waarbij biologische weekmakers worden gebruikt. Daarnaast worden er bij onze leveranciers verschillende technieken gebruikt om de brillencollectie van Hans steeds verder te verduurzamen. De toewijding van Ciircle aan duurzaamheid gaat nog verder. Door minder dan 2% nieuw materiaal te gebruiken, maakt Ciircle cradle 2 cradle eyewear mogelijk. Je kijkt opnieuw door een bril die helemaal gerecycled is. 


Ben je op zoek naar een bril die jouw stijl weerspiegelt én milieuvriendelijk is? Dan is Ciircle de juiste keuze voor jou. Met deze duurzame brillen draag je bij aan een groenere toekomst zonder concessies te doen aan stijl en kwaliteit.

Exclusief bij Hans

De volledige Ciircle collectie, bestaande uit 23 unisex monturen van gerecycled materiaal, is exclusief verkrijgbaar bij Hans Anders. De monturen zijn Limited Editions en de collectie wordt steeds vernieuwd.

Meer details

De oude monturen worden eerst gedemonteerd en gesorteerd in verschillende kleur- en kwaliteitsschema’s. Daarna begint het ‘regrinden’. De materialen worden goed gereinigd, in kleine stukjes gebroken, vermaalt en bewerkt tot miljoenen kleine, onregelmatige stukjes acetaat – de nieuwe grondstof voor de Ciircle monturen. Zo’n 98% van de monturen wordt hergebruikt. De kwaliteit van hergebruikt acetaat is hetzelfde als een ‘nieuw’ product. 

Helaas kan dat op dit moment nog niet. In de toekomst wel! Dan kunnen we de brillen voor hergebruik zelf inzamelen en aanleveren, dus van de gebruikte brillen van onze klanten nieuwe brillen maken. Dat is echter een complex proces, omdat je bijvoorbeeld de kleur zo zuiver mogelijk wilt houden. De monturen moeten volledig worden gedemonteerd, tot de kleinste schroefjes aan toe. Voor dit tijdrovende en daardoor dure proces moeten nog een aantal stappen worden genomen om tot een efficiënte en haalbare uitvoering te komen. Uitdagend als je brillen betaalbaar wilt houden, maar het moet te realiseren zijn. 

Toen we een leverancier vonden die dit proces al onder de knie heeft, ontstond wel de mogelijkheid om samen onder de merknaam Ciircle deze duurzame stap te nemen. Dat kunnen we natuurlijk niet laten schieten!

Het is onze droom om uiteindelijk het hele assortiment te verduurzamen. Dat is niet iets wat je van vandaag op morgen volledig voor elkaar hebt voor meer dan 700 winkels en miljoenen klanten. Maar gelukkig zien we veel duurzame vernieuwing in de keten. Bij onszelf én bij onze (merk)leveranciers.

Van xxx monturen gemaakt van Eco-acetaat - met biologische weekmakers die minder schadelijk zijn voor het milieu - tot injectie, waarbij gesmolten kunststof in een mal wordt gespoten. Met prachtige brillen als resultaat en minder restafval dat vrijkomt dan wanneer een bril uit een kunststof plaat wordt gesneden.

Ontdek ciircle

Probeer de collectie in de winkel

  • Vanaf vandaag is de volledige Ciircle collectie, bestaande uit 23 unisex monturen van gerecycled materiaal, exclusief verkrijgbaar bij alle winkels van Hans Anders.
Maak een afspraak