Check iconBinnen 5 minuten een indicatie Met een paar vragen en online testen
Check iconGecertificeerde meting Unieke en professionele online oogtest
Check iconGratis en vrijblijvend Overal uit te voeren, direct advies
Check icon24/7 beschikbaar Enige dat je nodig hebt is een smartphone, pasje en computer.

Hoe werkt het?

Twijfel je wel eens of je alles nog scherp ziet? Doe gratis en vrijblijvend vanuit je huis een online oogtest! Deze unieke online oogtest van Easee is CE-gecertificeerd en geeft je direct een indicatie of jouw huidige sterkte nog klopt.

Doe de online oogtest

Dit heb je nodig

  • Computer of laptop
  • Smartphone
  • (Bank)pasje
  • 3m ruimte om te gaan staan vanaf je computer
  • Draag je huidige bril of lenzen (als je die hebt)
Doe de online oogtest

online oogtest lens oogCheck jezelf met de online oogtest

De online oogtest duurt ongeveer 5 à 10 minuten, geschikt voor dragers van vertebrillen en lenzen vanaf 18 jaar. Ook als je nog geen bril of lenzen draagt, maar twijfelt aan jouw zicht voor veraf, kun je deze test doen. Heb je al een account bij Hans Anders? Handig! Log in en vind je laatste oogmeetgegevens zo terug.

snelle oogtest 3m laptopEen oogmeting in 3..2..1..

Easee’s virtuele assistent begeleid je door de online oogmeting. Er worden een aantal vragen gesteld om in te schatten of de oogmeting geschikt is voor jou. Je hebt alleen je huidige bril of lenzen nodig, een computer of laptop, een smartphone en een pasje. Je wordt gevraagd om met het pasje de grootte van het scherm te bepalen en om 3 meter van je scherm af te gaan staan.

Meest gestelde vragen

Easee werkt samen met medische experts om nauwkeurige en betrouwbare testresultaten te garanderen. Experts controleren elk online oogonderzoek en zorgen voor de betrouwbaarheid van de resultaten. Volgens een onderzoek van het onderzoekscentrum UMC Utrecht levert het oogonderzoek de juiste uitslag op als de uitslag wordt vergeleken met een traditioneel oogonderzoek. De inspectie heeft ook een officieel CE-certificaat ontvangen. Voor vragen over de keuringsresultaten kun je contact opnemen met Ease.

Deze online oogtest is gecertificeerd, maar geeft slechts een indicatie. We adviseren voor een deskundig resultaat een oogmeting te laten doen bij een van onze gediplomeerde opticiens. Deze is bij Hans Anders altijd gratis en vrijblijvend. Maak vandaag nog een afspraak voor jouw gratis oogmeting (t.w.v. 30,-)

De online oogmeting is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar om het gezichtsvermogen te controleren. De online oogmeting is niet bedoeld ter vervanging van een uitgebreid oogonderzoek. Tijdens de online oogmeting krijg je een korte gezondheidsvragenlijst, die ervoor zorgt dat je online het oogonderzoek kunt doen. 

De online oogmeting is niet geschikt voor mensen met presbyopie of slechtziendheid. Als je harde contactlenzen of multifocale lenzen draagt, een oog- of laseroperatie hebt ondergaan of pijnlijke of geïrriteerde ogen hebt, kan de online oogmeting geen betrouwbare uitslag geven. Hetzelfde geldt voor vrouwen die zwanger zijn, borstvoeding geven en diabetici.

Op basis van jouw antwoorden op de gezondheidsvragen kan Easee je adviseren om alsnog een oogmeting bij een Hans Anders opticien te doen. Het kan voorkomen dat de betrouwbaarheid van de metingen niet gegarandeerd kan worden. Als je bijvoorbeeld zwanger bent, kunnen hormonen veranderingen in het gezichtsvermogen veroorzaken. Easee raadt ook aan om je ogen te laten controleren door een opticien of oogarts als je diabetes of andere aandoeningen hebt die de bloedvaten aantasten. Ook als je pijnlijke of geïrriteerde ogen hebt, kun je je het beste laten onderzoeken door een opticien, aangezien dit een teken kan zijn van een ziekte.

De online oogtest duurt ongeveer 5 tot 15 minuten en is helemaal gratis. Deze sneltest geeft meteen een voorlopig resultaat.

Je hebt een kaart nodig die je in je portemonnee vindt, zoals een rijbewijs, bank- of identiteitskaart. De kaart wordt gebruikt om de grootte van het scherm en jouw gezicht te meten. Daarnaast heb je zowel een smartphone als een computer of een grote tablet nodig, en een afstand van 3 meter tussen jou en de computer. Als je al een bril of contactlenzen hebt, adviseren we om die te dragen tijdens de test. 

De informatie wordt gebruikt voor het oogonderzoek. Deze gegevens worden verwerkt door Easee en deze worden niet bewaard. Als je meer wilt lezen over de privacy richtlijnen, verwijzen we je door naar het Privacy Beleid van Easee.

zekerheden hans anders

Elk jaar een oogmeting

  • Wist je dat je sterkte al in een jaar kan veranderen?
  • Net als een bezoek aan de tandarts, is ook een bezoek aan de opticien elk jaar een goed idee!
  • Uitgevoerd door gediplomeerde opticiens.
  • En toch altijd gratis en vrijblijvend!
Ja, ik wil een gratis oogmeting t.w.v. 30,-