Goed dat je hier bent. Jij neemt je gehoor serieus. Logisch ook, want je hoort er prachtige dingen mee. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Je gehoor bescherm je het beste met oordoppen op maat. We vertellen je er alles over.

Waarom gehoorbescherming op maat?

Heb je ooit gehoord van otoplastieken? Dit is een ander woord voor op maat gemaakte oordopjes. De vorm van maatwerk oordopjes wordt precies op jouw oor en gehoorgang gemaakt. Zoals alles wat op maat voor jou gemaakt wordt, zit dat gewoon veel lekkerder door de perfecte pasvorm.

Geen oor is namelijk hetzelfde. En omdat ze zo goed passen, gaan ze vaak langer mee dan universele oordoppen.

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming. Je hebt de standaard, universele oordopjes of oordoppen op maat. En zelfs daarin heb je nog volop keuze: slaapdoppen op maat, festival oordoppen, gehoorbescherming voor de bouw. Hieronder vertellen we je meer over de meest gangbare oplossingen.

Oordoppen op maat voor muziek

Speel je muziek of luister je er graag naar? Dan zijn speciale oordoppen met een muziekfilter iets voor jou. Gehoorbescherming voor muzikanten wordt vaak op maat gemaakt.

Wat maakt ze zo speciaal? Muziek Oordoppen hebben een breed membraan dempingsfilter die een vlakke demping geeft. Dat betekent dat je je oren beschermt tegen (te) hard geluid, maar ondertussen op zo’n natuurlijke manier hoort dat je zelfs zuiver muziek kunt blijven spelen.

Oordoppen op maat

Minimale vervorming dus, en maximale bescherming, omdat de otoplastieken op maat gemaakt worden.

Oordoppen op maat

Maatwerk oordoppen voor andere situaties

Hard geluid is niet alleen muziek. Er talloze andere situaties waarin je je gehoor beter kunt beschermen, bijvoorbeeld tijdens motorrijden, klussen, het bezoeken van races of een vuurwerkshow.

Voor jouw oordoppen op maat kun je zelf kiezen hoeveel geluid ze moeten kunnen dempen. Dat is afhankelijk van waarvoor je ze wilt gebruiken en je wensen: wil je bijvoorbeeld nog kunnen praten, of is communicatie niet nodig.

Oordoppen voor het slapen

Oordoppen voor het slapen

Een partner die snurkt kan je aardig uit je slaap houden. Net als storend verkeer. En stel dat je in nachtdienst werkt en overdag ongestoord wilt kunnen slapen, dan heb je ook baat bij slaapdoppen. Het laatste wat je dan wilt is wakker worden van zere oren door slaapdoppen die niet lekker zitten. En dus maken wij ook slaap oordoppen op maat.

Voor perfect passende comfortabele oordoppen maakt de audicien daarom een afdruk van je gehoorgang. Die afdruk is de basis voor jouw eigen unieke slaapdoppen. Een betere nachtrust is dichtbij!

Oordoppen voor zwemmen

Zwemdoppen op maat

Sommige mensen hebben na een zwempartij al snel last van hun oren. Dat bederft het plezier in zwemmen natuurlijk behoorlijk. Gelukkig kan het ook anders. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je gehoorgang.

De oorschelp en gehoorgang zijn zo volledig opgevuld, en dat beschermt je oren. Ook voor mensen met een trommelvliesbuisje of –perforatie zijn zwemdoppen de oplossing om toch te kunnen zwemmen.

Gehoorbescherming

Welke gehoorbescherming past bij jou?

Om gehoorbescherming op maat voor jou te kunnen maken, moeten we jou (en je oren) natuurlijk wel even zien. Samen met de audicien bepaal je welke oordoppen geschikt zijn en wordt er een afdruk van je oren gemaakt. Dan zit je gehoorbescherming straks echt als gegoten.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerst nog wat vragen hebt. Anders kom je gewoon eens langs. Wij weten veel over oren. En we vertellen je er graag over.

Hoe worden oordoppen op maat gemaakt?

Oordopjes op maat kun je in veel Hans Anders winkels laten aanmeten door een gediplomeerde audicien. Eerst stellen we een paar vragen om jouw wensen en behoeften te horen. Waarvoor wil je de oordopjes op maat gaat gebruiken? Want er is veel mogelijk met de verschillende materialen en filters om meer meer of minder demping te bereiken. Als we dat allemaal weten, worden er afdrukken van je oor gemaakt. Eerst controleert de audicien hoe jouw gehoorgang eruit ziet en als hier een goede afdruk van gemaakt kan worden, spuiten we een afdrukpasta in je oor die langzaam hard wordt.

Die afdrukken sturen we op naar onze partner Alpine, dé specialist op het gebied van gehoorbescherming. Zij digitaliseren de afdruk en maken dan met een mal jouw persoonlijke, unieke oordopjes. De digitale productietechniek zorgt voor een extreem nauwkeurige pasvorm. Niet alleen de buitenkant van de oordop is op maat gemaakt, ook het geluidskanaal aan de binnenkant wordt dankzij de computerscan heel precies vormgegeven. Dat draagt weer bij aan een perfecte demping.

Wanneer je oordopjes klaar zijn en je ze komt ophalen, dan controleren we de pasvorm en geven we instructies mee hoe je ze het beste kan dragen en onderhouden. Zo kun je elk geluid aan!

De kosten van oordoppen op maat

Zoals je ziet komt er best wel wat kijken bij het maken van oordopjes op maat. Ze zijn dan ook duurder dan universele oordopjes, maar daar staat een veel betere pasvorm en bescherming tegenover. Ook gaan oordoppen op maat veel langer mee en ben je op die manier weer voordeliger uit. Oordopjes op maat zijn verkrijgbaar bij veel Hans Anders winkels vanaf 129,95. Dat is inclusief het aanmeten en de persoonlijke afdruk. Plus we staan altijd voor je klaar met extra service wanneer je dat nodig hebt. Ook adviseren we je om jaarlijks even de pasvorm te laten controleren. Wist je dat je oren blijven doorgroeien? En als je oordoppen dan te los zitten, beschermen ze je oren niet meer voldoende.

Service expert

Wil je direct oordoppen op maat laten aanmeten?

Maak dan een afspraak met de audicien bij jou in de buurt wanneer het jou uitkomt.