Pas in de winkel (0/4)
Dropdown icon

Benieuwd hoe de brillen in het echt staan? Selecteer maximaal vier monturen om te passen in een winkel bij jou in de buurt. Klaar met selecteren? Klik op 'kies een winkel' om verder te gaan.

3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 31,50
€ 28,35
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 22,50
€ 20,25
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 31,50
€ 28,35
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 27,50
€ 24,75
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 31,50
€ 28,35
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 27,00
€ 24,30
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 31,50
€ 28,35
3+1 GRATIS
Prijs Abonnementsprijs
€ 27,00
€ 24,30

Contactlenzen met leesgedeelte

Multifocale contactlenzen zijn in staat om twee oogafwijkingen te corrigeren op hetzelfde moment. Het centrale deel van de contactlens heeft de sterkte die nodig is om verziendheid te corrigeren. Vanuit het midden loopt de sterkte geleidelijk af. 

Het voordeel van multifocale lenzen ten opzichte van multifocale brillen is dat de lens de oogbeweging volgt. Zo wordt de correctie toegepast op het hele gezichtsveld en niet alleen op het onderste deel van het gezichtsveld.

Hoe werken multifocale lenzen? 

Multifocale lenzen hebben drie scherpte gebieden: dichtbij, veraf en er tussenin. Het leesgedeelte (de cilinder) middenin de lens zorgt ervoor dat afstanden van dichtbij goed scherp gesteld worden. 

Vanuit het midden vloeit de lens over naar het buitenste gedeelte van de lens. Dat gebeurt wanneer je ogen zich gaan richten op verdere afstanden. Je hersenen en ogen kunnen makkelijk schakelen tussen de verschillende afstanden met de multifocale lenzen.

Veraf én dichtbij scherp zien

Veel mensen hebben op jongere leeftijd al last van bijziendheid waardoor ze een bril of contactlenzen moeten dragen om dingen van veraf scherp te zien. Daarnaast krijgt een groot percentage van de bevolking moeite om scherp te zien van dichtbij op latere leeftijd. 

Dat levert met name problemen op bij het lezen waardoor veel mensen gebruik maken van een leesbril. Met multifocale contactlenzen is het echter mogelijk om zowel voor verziendheid als voor ouderdoms bijziendheid te corrigeren. 

Een lens met leesgedeelte corrigeert het zicht dus op hetzelfde moment voor verre objecten als nabije objecten. Je hebt zelfs de keuze uit dag- en maandlenzen.

De voordelen van multifocale lenzen

Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere soorten lenzen? Multifocale lenzen hebben grote voordelen voor mensen die een varifocale bril of een leesbril dragen en die sporten, lenzen, autorijden en televisiekijken moeiteloos willen combineren. 

Ook het afwisselen van een bril met cilinder met multifocale lenzen wordt als zeer aangenaam ervaren door onze klanten. Dit type lens is geschikt voor vrijwel alle ogen.

Multifocale (varifocale) lenzen op maat

Voordat je multifocale lenzen op sterkte kunt aanschaffen, is het nodig om de sterkte per oog te laten meten door een opticien. Welke sterkte je nodig hebt kun je tijdens het bestelproces per oog aangeven zodat je altijd gebruik maakt van lenzen op maat.

Multifocale daglenzen en maandlenzen

Met daglenzen die multifocaal zijn, wordt je zicht gedurende één dag gecorrigeerd voor verziendheid en ouderdoms bijziendheid. Het voordeel is dat je deze lens 's avonds niet hoeft te reinigen. Na gebruik kun je hem gewoon weggooien.

Bij Hans Anders kun je kiezen uit zachte multifocale daglenzen en zachte multifocale maandlenzen. Heb je een cilinderafwijking? Bekijk dan de collectie torische lenzen. Deze lenzen bevatten meestal meer dan één sterkte en zijn minder bol.

In ons aanbod vind je ook lenzen van Siliconen Hydrogel. Kenmerk van deze lens is het hoge zuurstofgehalte en vochtigheidsgraad, waardoor ze comfortabeler aanvoelen.

Goedkope multifocale lenzen

Op het moment dat je de sterkte van beide ogen hebt laten vaststellen door een opticien, ben je vrij om je contactlenzen in een winkel of online te bestellen. Zo heb je altijd de mogelijkheid om te profiteren van actuele aanbiedingen of eigen merken, waardoor je profiteert van de beste prijs.

Je kunt bij Hans Anders gemakkelijk online en in de winkels je multifocale maand- of daglenzen (opnieuw) bestellen. 

Tip: onze lenzenspecialist controleert je ogen en zoekt samen met jou graag naar de lenzen die het beste bij jou en je ogen passen.

Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met een lenzenspecialist in de buurt. Ook als je vragen hebt over je lenzen of een extra controle nodig hebt, ben je altijd welkom bij onze specialist.