Afspraak met een lenzenspecialist, gratis en vrijblijvend

Maak hier gemakkelijk een afspraak voor het aanpassen van lenzen of een lenscontrole.

Wil je je lenzen ophalen? Hiervoor kun je geen afspraak maken. Kom gewoon langs in de winkel.

Lees hier hoe we jou een verantwoord winkelbezoek bieden.

Beantwoord eerst een aantal vragen, kies daarna de winkel en tijd.

Draag je al lenzen?

Waarom wil je een afspraak maken?

Heb je lenzen met een leesdeel?

Laatste vraag

Afspraak contactlenzen

Wil je lenzen gaan dragen, draag je al lenzen en wil je een oogcontrole, of heb je vragen? Plan dan heel eenvoudig online een afspraak in bij een winkel bij jou in de buurt. Je kunt natuurlijk ook gewoon binnenlopen in één van onze winkels.

Maak een afspraak met een lenzenspecialist

Gezonde ogen en een haarscherp gezichtsvermogen. We realiseren ons niet altijd hoe belangrijk dit is, totdat zich klachten aandienen. Heb je last van oogirritaties, twijfel je of je nog wel scherp ziet of wil je gewoon een lenscontrole? Aarzel niet en maak een afspraak met een lenzenspecialist.

Gratis oogmeting lenzen

Een professionele contactlensspecialist is gespecialiseerd in het aanpassen van contactlenzen. Een team van deskundige opticiens staat klaar om samen met jou de beste oplossing te zoeken. Een oogmeting voor lenzen is altijd geheel gratis bij Hans Anders; er zijn geen kosten aan verbonden. Evenmin verplicht het je tot verdere aankoop van contactlenzen.

Wat houdt een oogmeting in?

De deskundige opticien zal met speciale meetapparatuur de sterkte en afwijking van je ogen meten. Dat gebeurt voor zowel ieder oog afzonderlijk als voor beide ogen samen. Ook zal hij of zij de eventuele cylindersterkte en de samenwerking tussen je ogen bepalen. Dat alles dient om een zo optimaal mogelijk gezichtsveld te creëren. Na afloop zal de opticien zijn of haar bevindingen met je delen en eventuele vragen beantwoorden. Je ontvangt gratis advies over de verschillende soorten lenzen, en over welke voor jou het meest geschikt zijn. Uiteraard wordt daarbij rekening gehouden met je persoonlijke wensen en levensstijl.

Contactlensspecialist ook voor kinderen

Het is een veelgestelde vraag: kinderen en contactlenzen, gaat dat wel samen? In principe is de huidige generatie contactlenzen zo soepel en zuurstofdoorlatend dat jonge kinderen vanaf 8 jaar lenzen kunnen dragen. Maar belangrijker is de leeftijd waarop een kind genoeg discipline heeft om goed met lenzen om te gaan is verschillend. Let om te bepalen of je kind klaar is voor contactlenzen vooral op de volgende signalen:

- Is je kind in staat om de lenzen dagelijks schoon te maken?
- Verwacht je dat je hij of zij de lenzen zelf veilig in en uit kan doen?
- Is je kind verantwoordelijk genoeg om steeds zelf de handen te wassen, en niet met de lenzen in te gaan slapen?

Als je op deze drie vragen ja kunt antwoorden, hoeft niets je kind ervan te weerhouden om contactlenzen te dragen. Aarzel dus niet en maak een gratis afspraak met de lenzenspecialist in jouw regio!

Lees meer Tekst verbergen