Check iconPerfecte pasvorm Geen druk in en op je oor
Check iconVoorkomt water en chloor in je oren Hierdoor minder kans op oorontsteking
Check iconGeen last van harde geluiden zoals wind en gegil

Oordopjes voor het zwemmen

Zwemmen, zeilen, waterskiën, wake-boarden... en zoveel andere watersporten waarbij je niet kunt voorkomen dat je oren in contact komen met water. Veel volwassenen en kinderen hebben na het zwemmen, douchen, baden of watersporten last van water in het oor. 

Sommige mensen ervaren hierdoor oorpijn en hebben de dagen erna problemen om goed te horen, omdat het oor verstopt zit. Bij Hans Anders vind je zwem oordoppen om je oren te beschermen en voorkom je dat er water in je oren komt tijdens het zwemmen, douchen en baden. Hierdoor is de kans op een oorontsteking ook minder groot.  

Wat zijn de voordelen van oordoppen voor het zwemmen?

De zwemoordopjes van Alpine zijn speciaal ontworpen voor het zwemmen, douchen, baden en watersporten. De perfecte pasvorm van deze zwemdoppen geeft de watersporter een optimaal draagcomfort, waardoor je oren beschermd zijn. 

Je kan nog steeds communiceren met je omgeving, zoals met je kinderen, vrienden of een zwemleraar. De zwemdoppen zijn tevens anti allergisch en blijven drijven, zodat je ze snel terug kunt vinden wanneer je ze per ongeluk in het water hebt laten vallen of bent verloren. 

Voordelen van waterdichte oordoppen

Alle voordelen waterdichte zwem oordopjes:

  • Voorkomt water en chloor in je oor.
  • Beschermt tegen ongewenste bacteriën.
  • Beschermt tegen harde geluiden, zoals gegil en wind.
  • Perfecte pasvorm, geen druk in en op je oor.
  • Geen afgesloten gevoel waardoor je kan communiceren met je omgeving.

Zwemmen met waterdichte oordopjes op maat

Naast de standaard (kant-en-klare) zwemoordopjes zijn er ook oordoppen op maat voor tijdens het zwemmen, douchen of watersporten. Hans Anders heeft een uitgebreid assortiment van gehoorbescherming op maat

Voor elke oordop maakt de audicien een afdruk van je gehoorgang, waardoor ze precies in jouw oor passen. Dat zit gewoon veel lekkerder, want geen oor is hetzelfde. En omdat ze zo goed passen, gaan ze ook veel langer mee dan de universele oordopjes.  

Zwem oordopjes voor kinderen

Vooral kinderen spelen in de zomer graag veel in het water. Maar bij kinderen met (tijdelijke) oorproblemen, ontstekingen of gevoelige oren kan zwemwater problemen veroorzaken. 

Oordoppen voor het zwemmen kunnen dan een oplossing bieden. De zwemoordoppen houden het zwemwater, dat vaak vol bacteriën zit, buiten de gehoorgang. Hierdoor vermindert de kans op ontstekingen. Op maat gemaakte zwemdoppen bieden de beste bescherming en het meeste comfort voor de gevoelige kinderoren.