Je lenzen schoonmaken

Lenzen

Lenzen schoonmaken is een essentieel onderdeel van het dragen van maandlenzen. Door dagelijks je lenzen te reinigen en te desinfecteren houd je je ogen gezond. Bovendien gaan de lenzen dan langer mee. Contactlenzen schoonmaken bestaat uit twee stappen:

In deze blog lees je meer over het schoonmaken van je lenzen

Waarom lenzen schoonmaken?

Zachte lenzen schoonmaken is erg belangrijk, omdat je daardoor je ogen in goede conditie houdt. Lenzen schoonmaken zorgt ervoor dat zich geen aanslag of schimmels ophopen op je lenzen. Daardoor blijft je goed zicht houden, kun je je leven lang lenzen dragen en voorkom je mogelijke oogproblemen. Als lenzen niet goed worden gereinigd dan vermindert het draagcomfort en verslechtert de optische kwaliteit. Door de opbouw van aanslag op je contactlenzen worden de lenzen waziger en kunnen er oogirritaties, allergieën of afweerreacties optreden. Bovendien loop je dan het risico last te krijgen van droge ogen omdat de aanslag de bevochtiging door middel van tranen belemmert. Als je siliconen hydrogel lenzen draagt, moet je er rekening mee houden dat deze een poreuzer oppervlak hebben dan andere lenzen. Zorgvuldig reinigen is daardoor van extra belang.

 

Lenzen reinigen en lenzen bewaren

De manier van lenzen schoonmaken verschilt per type lens en de soort vloeistof die je gebruikt voor het schoonmaken. Als je een lenzenvloeistof gebruikt waarbij de lenzen handmatig moeten worden schoongemaakt dan volg dan onderstaande stappen:

Als je bovenstaande stappen volgt, dan helpt dat om probleemloos maandlenzen te kunnen dragen. Voor advies of hulp kun je natuurlijk altijd terecht bij je contactlensspecialist van Hans Anders. Een afspraak maak je heel eenvoudig online.