Het Bril Garant Plan is een verzekering voor een (zonne)bril op sterkte van Hans Anders. De verzekeraar van het Bril Garant Plan is Chubb European Group SE. De bril op sterkte is verzekerd tegen schade, breuk, diefstal en verlies. Het Bril Garant Plan is alleen beschikbaar via Hans Anders en uitsluitend voor brillen die bij Hans Anders gekocht zijn.

Veel gestelde vragen

Je kunt het Bril Garant Plan uitsluitend afsluiten bij aanschaf van je bril in een Hans Anders winkel, uiterlijk op het moment dat je de bril komt ophalen. Het Bril Garant Plan gaat in op de dag dat je je bril ophaalt. De looptijd is 2 jaar.

Bekijk de voorwaarden

De premie voor deze verzekering is een eenmalig bedrag:


  • 24,- voor een enkelvoudige bril met eigenmerkmontur
  • 34,- voor een enkelvoudige bril met merkmontuur.
  • 34,- voor een multifocale bril met eigenmerkmontuur.
  • 44,- voor een multifocale bril met merkmontuur.

Op het Bril Garant Plan voor je 2e of 3e bril krijg je 10,- korting.

Het eigen risico in het geval van een schade bedraagt 20% en in geval van een verlies of diefstal 30% van de oorspronkelijke aankoopprijs van je bril. In beide gevallen geldt een minimum van 15,- bij een enkelvoudige bril en 30,- bij een varifocusbril. Met de oorspronkelijke aankoopprijs wordt bedoeld de prijs die voor de verzekerde bril betaald is, nadat eventuele kortingen en acties verrekend zijn en voordat eventuele vergoedingen van de zorgverzekeraar verrekend zijn.

Het Bril Garant Plan keert uit in natura. Dit betekent dat je bril wordt gerepareerd of dat je dezelfde of een gelijkwaardige bril krijgt, mocht er iets met je nieuwe bril gebeuren.

Als er een nieuw montuur nodig is wordt in principe hetzelfde montuur besteld. Is dit niet meer leverbaar, dan wordt een gelijkwaardig montuur gekozen waar de originele glazen in passen.

Als er nieuwe glazen nodig zijn, dan worden deze besteld in dezelfde sterkte en met dezelfde glasopties als de oorspronkelijke glazen. Is je montuur niet meer leverbaar en kies je voor een duurder montuur, dan betaal je de meerprijs.

Na afloop van je Bril Garant Plan heb je 2 maanden de tijd om een nieuwe bril uit te zoeken met 10% korting. Je hoeft dit niet in je agenda te zetten. We zullen je hierover tijdig informeren, zodat je ook echt van dit voordeel kunt profiteren. 

In veel gevallen is schade of verlies van de bril uitgesloten van dekking op je WA- of inboedelverzekering. Op een inboedelverzekering zijn meestal alleen zaken in en rond je huis verzekerd.

Het Bril Garant Plan is specifiek ontwikkeld voor het verzekeren van brillen (op sterkte), ook buitenshuis en tijdens reizen in het buitenland.

Je bent onder andere niet verzekerd tegen schade veroorzaakt door slijtage, onvoldoende zorg, onverantwoordelijk gedrag en opzet. In de voorwaarden kun je precies lezen wat we niet verzekeren.

In al deze gevallen kunt je terecht bij een Nederlandse Hans Anders vestiging, indien mogelijk bij de vestiging waar je de bril gekocht hebt. Wellicht kun je je antwoord vinden in de voorwaarden. En natuurlijk kun je ook contact opnemen met de klantenservice.

Chubb European Group SE, een Chubb onderneming, is een onderneming die valt onder de Franse Wet op de Verzekeringen (Code des Assurances) met registratienummer 450 327 374 RCS Nanterre. Statutaire zetel: La Tour Carpe Diem, 31 Place des Corolles, Esplanade Nord, 92400 Courbevoie, Frankrijk. Chubb European Group SE heeft een volledig volgestort maatschappelijk kapitaal van €896.176.662 en valt onder het toezicht van de 'Autorité de contrôle prudentiel et de résolution' (ACPR), 4 Place de Budapest, CS 92459, 75436 PARIS CEDEX 09.

Chubb European Group SE, Nederlands bijkantoor, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam, is ingeschreven bij KvK Rotterdam onder nummer 24353249. In Nederland valt zij tevens onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nederlands recht is op de brilverzekering van toepassing.

Bij klachten over de bemiddeling, totstandkoming en uitvoering van deze verzekering kun je terecht bij een Hans Anders vestiging of de verzekeraar, Chubb European Group SE, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV, Rotterdam, informatie@chubb.nl.

Indien je niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, kun je een juridische procedure starten of contact opnemen met Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, Postbus 93257, 2509 AG Den Haag, www.kifid.nl.

Aan de hier vermelde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. De exacte dekking is afhankelijk van de voorwaarden van de specifieke polis. Voor promotionele doeleinden worden alle binnen de Chubb Groep opererende verzekeringsmaatschappijen als Chubb aangeduid. Chubb European Group SE, een Chubb onderneming, is een onderneming die valt onder de Franse Wet op de Verzekeringen (Code des Assurances) met registratienummer 450 327 374 RCS Nanterre. Statutaire zetel: La Tour Carpe Diem, 31 Place des Corolles, Esplanade Nord, 92400 Courbevoie, Frankrijk. Chubb European Group SE heeft een volledig volgestort maatschappelijk kapitaal van €896.176.662 en valt onder het toezicht van de 'Autorité de contrôle prudentiel et de résolution' (ACPR), 4 Place de Budapest, CS 92459, 75436 PARIS CEDEX 09.

Chubb European Group SE, Nederlands bijkantoor, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam, is ingeschreven bij KvK Rotterdam onder nummer 24353249. In Nederland valt zij tevens onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).