Alles over gehoorbescherming op maat

Goed dat je hier bent. Jij neemt je gehoor serieus. Logisch ook, want je hoort er prachtige dingen mee. En dat wil je natuurlijk graag zo houden. Je gehoor bescherm je het beste met gehoorbescherming op maat. We vertellen je er alles over.

Waarom oordopjes op maat?

Leuk woord: otoplastieken. Beter bekend als op maat gemaakte oordopjes. Het woord zelf klinkt al leuk, en dat zijn deze oordopjes ook. De vorm van maatwerk oordopjes wordt precies op jouw oor en gehoorgang gemaakt. Zoals alles wat op maat voor jou gemaakt wordt, zit dat gewoon veel lekkerder. Geen oor is namelijk hetzelfde, wist je dat? En omdat ze zo goed passen, gaan ze vaak langer mee dan universele oordoppen.

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming op maat: slaapdoppen op maat, festival oordoppen, gehoorbescherming voor de bouw. Hieronder vertellen we je meer over de meest gangbare.

1. Oordoppen op maat voor muziek

Speel je muziek of luister je er graag naar? Dan zijn speciale oordoppen met een muziekfilter iets voor jou. Gehoorbescherming voor muzikanten wordt vaak op maat gemaakt. Muziekdoppen hebben een breed membraan dempingsfilter die een vlakke demping geeft. Dat betekent dat je je oren beschermt tegen (te) hard geluid, maar ondertussen op zo’n natuurlijke manier hoort dat je zelfs zuiver muziek kunt blijven spelen. 
Minimale vervorming dus, en maximale bescherming, omdat de otoplastieken op maat gemaakt worden. 

De dempingsfilter van muziekdoppen is verkrijgbaar in verschillende sterktes. Mild is ideaal voor klassieke muziek en zang. Medium is de beste keus voor dj’s en musici die strijkinstrumenten bespelen. Strong is voor musici die blaasinstrumenten bespelen of mensen die graag naar live muziek gaan. Extreme biedt de beste bescherming voor musici die slaginstrumenten bespelen of mensen die heavy metal of extreme dance luisteren of bezoeken. 
Op maat gemaakte muziekdoppen zijn er vanaf € 74,50 per stuk (set v.a. 149,-). 

2. Maatwerk oordoppen voor andere situaties

Hard geluid is niet alleen muziek. Er talloze andere situaties waarin je je gehoor beter kunt beschermen, bijvoorbeeld tijdens motorrijden, klussen, het bezoeken van races of een vuurwerkshow. 
Voor jouw oordoppen op maat kun je zelf kiezen hoeveel geluid ze moeten kunnen dempen. Dat is afhankelijk van waarvoor je ze wilt gebruiken en je wensen: wil je bijvoorbeeld nog kunnen praten, of is communicatie niet nodig. 

•    Milde demping: meer rust, voor vliegtuigbemanning, overlast van de buren of van het verkeer   
•    Medium demping: uitgaan, festivals, voor horecapersoneel, sportdocenten, op het kinderdagverblijf
•    Strong demping: voor motor- en cabriolet-rijders, tijdens het klussen, bij circuitbezoek, of als je gevoelig bent voor geluidsprikkels
•    Extreme demping: in de zware industrie, bouw, bij vuurwerk of voor ongestoord studeren

Op maat gemaakte oordoppen zijn er vanaf € 59,50 per stuk (set v.a. 119,-). 

3. Oordoppen voor het slapen

Een partner die snurkt kan je aardig uit je slaap houden. Net als storend verkeer. En stel dat je in nachtdienst werkt en overdag ongestoord wilt kunnen slapen, dan heb je ook baat bij slaapdoppen. 
Het laatste wat je dan wilt is wakker worden van zere oren door slaapdoppen die niet lekker zitten. En dus maken wij ook slaap oordoppen op maat. Voor perfect passende comfortabele oordoppen maakt de audicien daarom een afdruk van je gehoorgang. Die afdruk is de basis voor jouw eigen unieke slaapdoppen. Een betere nachtrust is dichtbij! Je bent nu vast benieuwd naar de prijs van otoplastieken?! Slaapdoppen op maat zijn er vanaf € 59,50 per stuk (set v.a. 119,-).

4. Zwemdoppen op maat

Sommige mensen hebben na een zwempartij al snel last van hun oren. Dat bederft het plezier in zwemmen natuurlijk behoorlijk. Gelukkig kan het ook anders. Zwemdoppen op maat hebben de vorm van je gehoorgang. De oorschelp en gehoorgang zijn zo volledig opgevuld, en dat beschermt je oren. Ook voor mensen met een trommelvliesbuisje of –perforatie zijn zwemdoppen de oplossing om toch te kunnen zwemmen. Zwemdoppen op maat zijn er vanaf € 59,50 per stuk (set v.a. 119,-). 

Welke gehoorbescherming voor jou

Om gehoorbescherming op maat voor jou te kunnen maken, moeten we jou (en je oren) natuurlijk wel even zien. De audicien stelt je wat vragen en maakt een soort afdruk van je oren en gehoorgang. Dan zit je gehoorbescherming straks echt als gegoten. 
Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je eerst nog wat vragen hebt. Anders kom je gewoon eens langs. Wij weten veel over oren. En we vertellen je er graag over. 

Wil je direct otoplastieken aanmeten? Je kunt gewoon bij ons binnenstappen. Of maak een afspraak met onze audicien wanneer het jou uitkomt door op de button hieronder te klikken.