Brillen, lenzen en make up

Tips voor het dragen van make-up in combinatie met een bril of lenzen

Zien

Een bril is al lang niet meer slechts een functioneel product. Je kunt er ook perfect een eigen look mee creëren of mooi afmaken. Hetzelfde kan gezegd worden over make-up en deze twee middelen samen kunnen je onweerstaanbaar maken! Maar de combinatie wordt nog wel eens vergeten. Waarom make-up op doen als je toch een bril op hebt? Lensdragers hebben vaak een soortgelijk standpunt; make-up en lenzen gaan toch niet samen? Vragen waar wij bij Hans Anders wel raad mee weten. Hier lees je tips en trucs voor een mooie zomerse look.

Make-up en lenzen

Make-up en lenzen gaan gewoon hand in hand. Wel zijn er dingen waar je in de ochtend voor de spiegel op moet letten:

• Het is verstandig om eerst lenzen in te doen en daarna aan de slag te gaan met make-up. Op die manier kan je er zeker van zijn dat je geen make-up resten je ogen in wrijft. Wanneer je make-up van je gezicht verwijdert, is het beter om de lenzen eerst uit te doen alvorens je met de make-up removal gaat beginnen. Zo blijven de lenzen en de ogen ongedeerd.

• Voor lensdragers met gevoelige ogen raden wij aan hypoallergene make-up aan te schaffen. 

• Je wilt de ogen altijd goed accentueren. De eyeliner is daar natuurlijk een perfect middel voor. Wanneer je lenzen draagt raden wij een zacht potlood aan. Of oogschaduw in crème vorm. Deze schilferen namelijk minder snel waardoor er geen restjes achter of op je lens komen. De irritatie aan de ogen kunnen je prachtige look helemaal verpesten door het uitwrijven van de irritatie en uiteindelijk de eyeliner. Zonde! 

• Gebruik altijd een mascara die waterproof of sneldrogend is. Zo kan er nooit vuil in de ogen terecht komen wanneer je traant. Maar dit is ook absoluut een tip voor de niet-lensdragers.

Make up en brillen

Make up en een bril

De bril accentueert de ogen, net als make-up. En zoals eerder gezegd, met de bril kan je een eigen look creëren. Een look die met make-up helemaal af gemaakt kan worden!

De medewerkers van Hans Anders helpen je graag met het kiezen van dé bril die helemaal bij jou past.