Goed zien en horen is essentieel. Daarom ben je altijd welkom in onze winkels. Wij volgen de richtlijnen vanuit de overheid om je winkelbezoek zo veilig mogelijk te maken. Bij Hans Anders werken we volgens een protocol met strikte regels. Bij een oogmeting of als je komt voor een nieuwe bril, lenzen of hoortoestellen. En natuurlijk voor hulp of service van een opticien of audicien. 

Je bent welkom om binnen te lopen, maar je kunt ook vooraf een afspraak maken. Zo zorgen wij ervoor dat het niet te druk wordt. En kun jij erop rekenen dat je meteen geholpen wordt. Goed bekeken toch?

Maak online een afspraak voor een gratis oogmeting of hoortest of bel 088-274 5536 (lokaal tarief).

Help jij ons mee?

 • Onze opticiens en audiciens dragen in bepaalde situaties beschermende middelen, zoals een mondkapje. Bijvoorbeeld bij een oogmeting en een hoortest. We kunnen jou vragen om dan ook een mondkapje te dragen.. 
 • Wij blijven thuis bij symptomen van het coronavirus (verkouden, keelpijn, benauwd of andere klachten), doe jij dat ook? Zien we je gewoon een andere keer.
 • In een rustige winkel kunnen we allemaal afstand houden. Daarom mag er een beperkt aantal mensen tegelijk binnen zijn. Het zou dus kunnen dat je even moet wachten.
 • Handontsmettingsmiddel staat al voor je klaar. Ontsmet je ook je handen bij binnenkomst?
 • Hoe blij we ook met je zijn, we houden écht zoveel mogelijk 1.5 meter afstand van jou en van elkaar. En we laten je zelf je bril op- of afzetten bij het afpassen.
 • Onze meetruimtes, tafels en balies zijn voorzien van hygiëneschermen.
 • En natuurlijk wordt alles schoongemaakt na elk gebruik. Wij houden wel van poetsen. 
 • Betaal je met pin en bij voorkeur contactloos?

 

Klaar voor je bezoek? Pas alvast online wat brillen in de leukste brillenwinkel van Nederland.

 

Veelgestelde vragen:

Brillen

 • Ik wil graag een nieuwe bril en twijfel aan mijn oogsterkte. Moet ik daarvoor een afspraak maken?

  Een nieuwe bril is altijd een goed idee! Je ogen laten checken ook. Wist je dat je sterkte in een half jaar al kan veranderen? Onze opticien meet je ogen gratis en vrijblijvend in een van onze winkels. Een afspraak maken is dan wel handig, dan weet je zeker dat je gelijk aan de beurt bent.

 • Ik wil graag een nieuwe bril, zonder oogmeting. Moet ik daarvoor een afspraak maken?

  Als je jouw sterkte weet, hoef je alleen nog maar het mooiste exemplaar voor op je neus uit te kiezen. Je kunt altijd binnenlopen in onze winkel. Wist je dat je enkelvoudige brillen ook eenvoudig online kunt bestellen?

 • Mijn bril is kapot. Moet ik daarvoor een afspraak maken?

  He dat is vervelend! Kom snel naar één van onze winkels dan proberen we 'm te repareren als dat nog kan. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

 • Kan ik een afspraak maken om mijn bestelde bril op te halen?

  Dat kan. Bij het bestellen van je bril kan je gevraagd worden om alvast een afspraak te maken voor het ophalen. Dat hoeft niet, maar is wel zo handig. Online alsnog een afspraak maken voor het afhalen kan helaas niet.

Lenzen

 • Ik wil graag (nieuwe) lenzen en advies van een contactlensspecialist. Moet ik daarvoor een afspraak maken?

  Regelmatig je ogen laten checken is heel verstandig, juist als je lenzen draagt! Onze contactlensspecialist adviseert je gratis en vrijblijvend over de beste lenzen voor jouw ogen. Een afspraak maken is dan wel handig, dan weet je zeker dat je gelijk aan de beurt bent.

 • Kan ik lenzen kopen in de winkel?

  Ja dat kan, je bent welkom zonder afspraak. Wil je dezelfde lenzen opnieuw bestellen? Log dan in via Mijn Hans Anders en bestel je lenzen online. Dan bezorgen we ze bij je thuis en hoef je de deur niet uit.

Horen

 • Ik wil graag advies over mijn gehoor en/of mijn hoortoestellen. Moet ik daarvoor een afspraak maken?

  We helpen je graag in onze winkel! Maak een afspraak met een audicien in de winkel van jouw keuze via onze website of bel 088 - 274 5536 (lokaal tarief).

Afspraken

 • Kan ik weer zonder afspraak in de winkel terecht?

  Ja, dat kan. Een afspraak maken is wel heel handig. Dan weten we zeker dat we jou op het door jou uitgekozen tijdstip gelijk kunnen helpen. En een afspraak is zo gemaakt via onze website of bel 088 - 274 5536 (lokaal tarief).

 • In welke situaties moet ik een mondkapje op?

  In Nederland is de mondkapjesplicht gestopt per 26 juni 2021. Wij volgen daarbij de richtlijnen van de overheid. Op de plekken waar we 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen, kunnen we je vragen om een mondkapje te dragen en dat zullen we dan zelf ook doen. Bijvoorbeeld bij een oogmeting, oogdrukmeting, een hoortest en het aanmeten en controleren van contactlenzen.

 • Mag ik iemand meenemen?

  Ja natuurlijk, we zien jullie graag! We snappen het heel goed dat een extra paar ogen soms meer ziet. Er is op dit moment nog wel een maximum aantal klanten ingesteld dat tegelijk in onze winkels kan, dus het kan zijn dat je even moet wachten. Tip: Als je een afspraak maakt, mogen jullie gelijk doorlopen!

Overig

 • Welke hygiënemaatregelen gelden in de winkel?

  Wij verwelkomen in onze winkel een maximum aantal bezoekers.
  Wil je zeker zijn dat je terecht kunt, maak dan een afspraak.
  Houd 1,5 meter afstand van onze medewerkers en elkaar.
  We reinigen onze apparatuur na elk gebruik.
  We kunnen je vragen een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld tijdens een oogmeting of een hoortest en zullen dat dan zelf ook doen.
  Blijf thuis als je verkouden bent of griepklachten hebt.
  Desinfecteer je handen bij binnenkomst.
  Betaal met pin en bij voorkeur contactloos.
  Volg altijd de aanwijzingen op van ons personeel.
  Hans Anders volgt de richtlijnen voor veilig winkelbezoek van branchevereniging UFON.

 • Kan er weer met contant geld betaald worden?

  We adviseren voor jouw en onze veiligheid, nog steeds om met pin en het liefst contactloos te betalen.