Nieuwste hoortoestellen

Ontdek de nieuwste technologie bij Hans

Ook de nieuwste tophoortoestellen met de meest innovatieve technologie vindt u voor de beste prijs bij Hans Anders.

Afhankelijk van uw zorgverzekering kunnen ook deze hoortoestellen in aanmerking komen voor een vergoeding, of zelfs belastingvoordeel. Benieuwd wanneer uw zorgverzekeraar uw hoortoestel wel, niet of deels vergoed? We kijken graag met u mee.

Wat is een oplaadbaar hoortoestel?

Een oplaadbaar hoortoestel heeft een ingebouwde accu in plaats van een vervangbare batterij. Het voordeel is dat u ‘s avonds alleen uw hoortoestel in de oplader hoeft te zetten. Dan kunt u de volgende dag weer zorgeloos uw hoortoestel gebruiken.

Wat is een oplaadbaar hoortoestel?

Waarom kiezen voor een oplaadbaar hoortoestel?

Om de paar dagen de batterij vervangen hoeft niet meer! Dit is voor sommige mensen lastig als het zicht en de motoriek wat minder wordt. Ook is het beter voor het milieu, omdat u geen wegwerpbatterijen meer gebruikt.

Wat is een oplaadbaar hoortoestel?

Soorten (of merken) oplaadbare hoortoestellen

Alle merken hebben naast batterijtoestellen inmiddels ook oplaadbare varianten in hun portfolio. Bij Hans Anders hebben we van 'In het Oor' tot 'Luidspreker in het Oor' en 'Achter het Oor' hoortoestellen in oplaadbare uitvoeringen. Zelfs in de categorieën die vergoedt worden door de zorgverzekering.


Hoe lang duurt het opladen?

(en hoe lang kunt u ze dan gebruiken) 

Na ongeveer 3 á 4 uur opladen, kunt u de hoortoestellen makkelijk de hele dag gebruiken. Met het streamen van geluid gaat de accu wel wat sneller leeg. Ook hebben hoortoestellen een snellaadfunctie, in 30 minuten zijn ze voldoende opgeladen om 3 tot 4 uur vooruit te kunnen. Er zijn zelfs laders met een powerbank, waarmee hoortoestellen ook onderweg 2 tot 3 keer volledig opgeladen kunnen worden. Handig als u een weekend weg gaat. Ook zijn er laders met een droog- en schoonmaakfunctie. 

Haal het optimale uit uw hoortoestellen

Haal het optimale uit uw hoortoestellen

Oplaadbaar of niet oplaadbaar, het is belangrijk dat u uw hoortoestellen dagelijks draagt om te wennen aan de geluiden om u heen. Uw hersenen moeten weer wennen aan geluiden, die u in de loop van de jaren steeds minder goed bent gaan horen. Gehoorverlies heeft u immers meestal niet van het ene op het andere moment. Dit proces duurt gemiddeld 7-10 jaar.

Het voordeel van een oplaadbaar hoortoestel is dat u geen batterijen hoeft te vervangen. Dus het gepriegel met kleine batterijen is verleden tijd! U plaatst de hoortoestellen voor het slapen gaan in de oplader, waarna de batterijen worden opgeladen en eventueel gedroogd en gereinigd.

Onderhoud van uw oplaadbare hoortoestel

Het onderhoud van oplaadbare hoortoestellen is net als bij hoortoestellen met batterijen. Dagelijks afnemen met een droge doek en eventueel oorsmeer verwijderen van het oorstukje/dome. Vocht is nooit goed voor hoortoestellen. Dat geldt ook voor transpiratievocht. Daarom is het afnemen met een droge doek zo belangrijk.

Onderhoud oplaadbaar hoortoestel

Onderhoud oplaadbaar hoortoestel

Bluetooth/AI functionaliteiten

Bijna alle hoortoestellen hebben tegenwoordig al Bluetooth functies. Met Bluetooth werken de hoortoestellen namelijk goed samen. Als u bijvoorbeeld op uw ene hoortoestel het volume lager zet, gaat het andere hoortoestel automatisch ook mee. Ook werken de hoortoestellen samen in het versterken van spraakgeluiden en onderdrukken van omgevingsgeluid. Zo wordt het spraakgeluid zo optimaal mogelijk verstrekt in het hoortoestel. En klinkt het helemaal helder!

Met Bluetooth kunt u ook geluid van andere apparaten streamen naar uw hoortoestellen. Hierdoor kunt u het geluid van uw telefoongesprek horen via uw hoortoestellen, of de muziek van uw telefoon streamen naar uw hoortoestellen.

Kunstmatige Intelligentie

Met AI komen er steeds meer functies bij die helpen bij het optimaal versterken van het geluid. U kunt uw eigen geluid steeds verder personaliseren, dat wordt op deze manier steeds persoonlijker. Onze leveranciers zeggen het volgende:

"Artificiële intelligentie (AI), ook wel kunstmatige Intelligentie genoemd, helpt mensen om beter te verstaan en een beter leven te leiden. Het leert van het gebruik en de gebruiker en past zich zo aan de omgeving aan waar de gebruiker graag komt. AI maakt het gebruik van hoortoestellen prettiger, makkelijker en beter. Het horen en verstaan in verschillende omgevingen gaat eenvoudig omdat het hoortoestel zich automatisch aanpast."

Starkey Evolv AI

Voorbeeld van AI: Starkey Evolv AI

  • De Starkey Evolv AI is een volledig automatisch hoortoestel dat maar liefst 55 miljoen persoonlijke wijzigingen van de instellingen per uur levert.
  • AI kan beweging detecteren en dus zien of iemand voldoende beweegt op een dag. Als een soort stappenteller! Zo helpt het hoortoestel om mentaal en fysiek gezond te blijven.
  • Ook valdectie is een optie op hoortoestellen met AI. Wanneer iemand valt, kan er een vooraf ingesteld telefoonnummer worden gebeld.
  • Met een app kunt u zien waar een hoortoestel zich bevindt, handig voor als iemand is gevallen of een hoortoestel is verloren.

Wist u dat?

U met een app op uw mobiele telefoon van alles zelf kunt instellen op uw hoortoestellen.

Ook de audicien aanpassingen in het hoortoestel op afstand kan doen. U hoeft dan niet steeds terug te komen naar de winkel voor een aanpassing of update in de instellingen van uw hoortoestellen.

Advies & trends

Welk type hoorapparaat past bij mij?

Het type dat bij u past is helemaal afhankelijk van de aard van gehoorverlies en uw persoonlijke wensen. Wij helpen u graag!

Lees meer button arrow

Hoe herken je gehoorverlies

Hoort u nog zoals het hoort? Gehoorverlies gaat vaak heel geleidelijk. Toch zijn er signalen die erop wijzen dat het gehoor wat minder wordt.

Lees meer button arrow

GEHOORSCHADE VOORKOMEN

Dingen missen is eeuwig zonde. Zeker als u het had kunnen voorkomen. Lees hier alles over gehoorschade, of uw gehoor beschadigd is en hoe u het kunt voorkomen.

Lees meer button arrow

Tips voor hoortoesteldragers

Een hoortoestel dragen is best even wennen. Er gaat als het ware een nieuwe wereld voor u open. Bekijk onze 10 nuttige tips!

Lees meer button arrow

BETER COMMUNICEREN

Ken u iemand in uw directe omgeving die slechthorend of doof is? Een gesprek met iemand die een hoortoestel draagt kan soms lastig zijn. Bekijk onze tips.

Lees meer button arrow