Verschillende soorten hoortoestellen

Achter het oor en in het oor

Er zijn verschillende typen hoortoestellen. Welk type voor u het meest geschikt is, hangt af van uw eigen voorkeur en de aard van uw gehoorverlies.

Achter het oor                              

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting AHO gebruikt. Dit type hoortoestel is de meest voorkomende hooroplossing onder slechthorenden. Deze toestellen zijn geschikt voor nagenoeg alle hoorverliezen. Bij lichtere hoorverliezen is het mogelijk om deze toestellen “open” aan te passen, waarbij een dun (bijna onzichtbaar) slangetje vanaf het hoortoestel in de gehoorgang loopt.

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een “op maat” gemaakt oorstukje. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en de meest optimale geluidsweergave.

In het oor                                    

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting IHO gebruikt. Dit hoortoestel is niet geschikt voor alle typen gehoorverlies. De mate van gehoorverlies, vorm en grootte van uw gehoorgang en de toepassingen waarvoor u het toestel nodig heeft, bepalen of dit type toestel geschikt is voor u. Onze gediplomeerde audicien kan u hier volledig over informeren.

Het grote voordeel van deze toestellen is dat ze altijd volledig “op maat” worden gemaakt en dat ze nagenoeg onzichtbaar gedragen kunnen worden. We onderscheiden hierin verschillende typen:


Afhankelijk van uw gehoorverlies en ruimte in uw gehoorgang, kan onze gediplomeerde audicien beoordelen of en welke van deze toestellen geschikt voor u is.

Luidspreker in het Oor                

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting LIHO gebruikt. Bij dit type hoortoestel wordt het toestel achter het oor gedragen, maar zit de luidspreker direct in uw gehoorgang. Deze wordt door middel van een dun slangetje, nagenoeg onzichtbaar, verbonden aan het hoortoestel. Deze type hoortoestellen zijn geschikt voor de lichte en matige gehoorverliezen. Door de luidspreker in het oor heeft het toestel een zeer natuurlijk en helder geluid. Ook zijn deze toestellen kleiner dan de standaard AHO-toestellen.

In veel gevallen wordt de luidspreker door middel van een “op maat” oorstukje, bijna onzichtbaar in de gehoorgang geplaatst.

Assortiment (type hoortoestellen)

Hans Anders werkt samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor u te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerennomeerde A-merken als Starkey en Sonic. Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Hans Anders heeft met álle zorgverzekeraars een contract. Dat houdt in dat u verzekerd bent van de maximale vergoeding en Hans Anders helpt u met de declaratie.

Op basis van een vragenlijst en uw gehoorverlies bepaalt de audicien uit welke van de 5 categorieën hoortoestellen u mag kiezen.

Hans Anders vindt het belangrijk dat u altijd voldoende keuze heeft en heeft daarom:


Alle hoortoestellen van Hans Anders zijn voorzien van de nieuwste, beschikbare digitale technieken. Door de samenwerking met gerenommeerde A-leveranciers bent u verzekerd van moderne hoortoestellen van een uitstekende kwaliteit.

Complexe, zware gehoorverliezen, eenzijdig gehoorverlies of tinnitus?

Ook hier kan Hans Anders u uitstekend mee van dienst zijn. Bij onze uitstekend opgeleide, gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens bent u altijd in vertrouwende handen. Zo beschikken wij over moderne, draadloze Cros en Bicros toestellen, tinnitus en Power hoortoestellen voor de meest zware gehoorverliezen.

Daarnaast werken wij samen met alle audiologische centra om uw hoortoestellen zo optimaal mogelijk in te stellen.

Geen vergoeding, toch de laagste prijs!

Geen recht op vergoeding of wilt u zelf bepalen welke hoortoestellen u kiest? Hans Anders heeft de laagste prijzen voor toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Uiteraard heeft u 5 jaar garantie en 5 jaar nazorg op uw hoortoestellen. Bekijk hier of u recht heeft op vergoeding van uw zorgverzekeraar.

SoundLens 2

                      
SoundLens 2 is een op maat vervaardigde hooroplossing die volledig onzichtbaar in het oor te dragen is, afhankelijk van de vorm en grootte van de gehoorgang. Met SoundLens 2 hoeft niemand te zien dat u een hoortoestel draagt. Deze hooroplossing wordt diep in de gehoorgang gedragen, maar u kunt het er zelf eenvoudig uithalen en weer indoen. SoundLens geeft zelfvertrouwen terug omdat u beter kunt verstaan, zonder dat iemand het ziet. Ook zorgt de diepe plaatsing voor de natuurlijke werking van uw oorschelp. Dat betekent: horen waar het geluid vandaan komt, geen last van windruis. Middels een app kunt u het volume bedienen (harder en zachter) en wisselen tussen 4 in te stellen programma’s, naar gelang de situatie waar u zich bevindt.

Made for Iphone: HALO                             

Halo™, Made for iPhone®-gehoorapparaat, biedt dragers van gehoorapparaten een nieuwe mogelijkheid om contact te houden. Halo maakt samen met de TruLink™-app een draadloze verbinding mogelijk tussen gehoorapparaten en een iPhone, iPad®, iPod touch® en Apple Watch mogelijk – zodat telefoongesprekken, muziek en video’s met een kristalhelder geluid direct in uw oren terechtkomen.

Door de digitale microfoontechniek heeft u geen last meer van hinderlijke bijgeluiden, ruis of vervorming van geluid. Met Soundpoint kunt u in iedere gewenste situatie u persoonlijke instellingen zelf bepalen.

Ook heeft u de mogelijkheid om 20 voorkeurssituaties in te stellen, waarbij het toestel, op basis van GPS locatie, automatisch de gewenste instellingen kiest.