Hoortoestellen vergelijken

Achter het oor en in het oor

Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten, u kunt deze hieronder vergelijken. Het type gehoorapparaat dat bij u past is helemaal afhankelijk van de aard van gehoorverlies en uw persoonlijke wensen. Zo kunnen hoortoestellen die achter het oor (AHO) worden geplaatst en nauwelijks zichtbaar zijn, soms beter bij uw wensen en mate van gehoorverlies passen dan een gehoortoestel dat volledig in de gehoorgang wordt geplaatst (CIC hoorapparaten, dat zijn onzichtbare hoorapparaten). U vindt hieronder alle typen hoortoestellen die u met elkaar kunt vergelijken. Ook de nieuwste hoortoestellen met de beste technieken.  

Hoortoestellen achter het oor (AHO)                          

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting AHO gebruikt. Dit type hoortoestel is de meest voorkomende hooroplossing onder slechthorenden. Deze toestellen zijn geschikt voor nagenoeg alle hoorverliezen. Bij lichtere hoorverliezen is het mogelijk om deze toestellen “open” aan te passen, waarbij een dun (bijna onzichtbaar) slangetje vanaf het hoortoestel in de gehoorgang loopt.

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een “op maat” gemaakt oorstukje. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en de meest optimale geluidsweergave.

Hoortoestellen in het oor (IHO)                                    

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting IHO gebruikt. Dit hoortoestel is niet geschikt voor alle typen gehoorverlies. De mate van gehoorverlies, vorm en grootte van uw gehoorgang en de toepassingen waarvoor u het toestel nodig heeft, bepalen of dit type toestel geschikt is voor u. Onze gediplomeerde audicien kan u hier volledig over informeren.

Het grote voordeel van deze toestellen is dat ze altijd volledig “op maat” worden gemaakt en dat het nagenoeg onzichtbare hoortoestellen zijn. We onderscheiden hierin verschillende typen:

- In het oor (ITE: In the ear)        
- In de gehoorgang (ITC: in the canal)    
- Geheel in de gehoorgang (CIC: complete in Canal)    
- Onzichtbaar in de gehoorgang ( IIC: Invisible in Canal).               

Afhankelijk van uw gehoorverlies en ruimte in uw gehoorgang, kan onze gediplomeerde audicien beoordelen of en welke van deze toestellen geschikt voor u is.

 
Hoortoestel in de gehoorgang (CIC), onzichtbare hoortoestellen

Dit hoortoestel valt onder de categorie ‘hoortoestel in het oor’ en is helemaal op maat gemaakt. Dit zijn de minst opvallende hoortoestellen, oftewel onzichtbare hoortoestellen. De hoortoestellen worden geheel in de gehoorgang geplaatst, wat dus ook wel Complete in Canal wordt genoemd (afgekort: CIC). Dit gehoortoestel kunt u eenvoudig indoen en er weer uithalen met behulp van een draad dat aan het hoortoestel vast zit. Onze audicien vertelt u graag of u voor dit type toestel in aanmerking kunt komen. Dit is namelijk afhankelijk van of uw gehoorgang geschikt is voor dit type hoortoestel en van de mate van gehoorverlies. 

Luidspreker in het Oor                

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting LIHO gebruikt. Bij dit type hoortoestel wordt het toestel achter het oor gedragen, maar zit de luidspreker direct in uw gehoorgang. Deze wordt door middel van een dun slangetje, nagenoeg onzichtbaar, verbonden aan het hoortoestel. Deze type hoortoestellen zijn geschikt voor de lichte en matige gehoorverliezen. Door de luidspreker in het oor heeft het toestel een zeer natuurlijk en helder geluid. Ook zijn deze toestellen kleiner dan de standaard AHO-toestellen.

In veel gevallen wordt de luidspreker door middel van een “op maat” oorstukje, bijna onzichtbaar in de gehoorgang geplaatst.

Assortiment (type hoortoestellen)

Hans Anders werkt samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor u te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerennomeerde A-merken als Starkey en Sonic. Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Hans Anders heeft met álle zorgverzekeraars een contract. Dat houdt in dat u verzekerd bent van de maximale vergoeding en Hans Anders helpt u met de declaratie.

Op basis van een vragenlijst en uw gehoorverlies bepaalt de audicien uit welke van de 5 categorieën hoortoestellen u mag kiezen.

Hans Anders vindt het belangrijk dat u altijd voldoende keuze heeft en heeft daarom:

  • In iedere categorie keuze uit alle typen toestellen.
  • In iedere categorie toestellen van verschillende leveranciers.
  • In iedere categorie keuze uit verschillende modellen en kleuren.
  • In iedere categorie toestellen die voorzien zijn van draadloze communicatie.


Alle hoortoestellen van Hans Anders zijn voorzien van de nieuwste, beschikbare digitale technieken. Door de samenwerking met gerenommeerde A-leveranciers bent u verzekerd van moderne hoortoestellen van een uitstekende kwaliteit.

Complexe, zware gehoorverliezen, eenzijdig gehoorverlies of tinnitus?

Ook hier kan Hans Anders u uitstekend mee van dienst zijn. Bij onze uitstekend opgeleide, gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens bent u altijd in vertrouwende handen. Zo beschikken wij over moderne, draadloze Cros en Bicros toestellen, tinnitus en Power hoortoestellen voor de meest zware gehoorverliezen.

Daarnaast werken wij samen met alle audiologische centra om uw hoortoestellen zo optimaal mogelijk in te stellen.

Geen vergoeding, toch de laagste prijs!

Geen recht op vergoeding of wilt u zelf bepalen welke hoortoestellen u kiest? Hans Anders heeft de laagste prijzen voor toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Uiteraard heeft u 5 jaar garantie en 5 jaar nazorg op uw hoortoestellen. Bekijk hier of u recht heeft op vergoeding van uw zorgverzekeraar.

SoundLens, kleinste en dus meest onzichtbare hoortoestel ter wereld

Wilt u de meest onzichtbare en kleinste hoortoestel met de nieuwste techniek? Misschien is de SoundLens dan iets voor u. De SoundLens is een op maat vervaardigde hooroplossing die volledig onzichtbaar in het oor te dragen is, afhankelijk van de vorm en grootte van de gehoorgang. Onzichtbare hoortoestellen dus. Met SoundLens hoeft niemand te zien dat u een hoortoestel draagt, het is het kleinste hoortoestel ter wereld. Deze hooroplossing wordt diep in de gehoorgang gedragen, maar u kunt het er zelf eenvoudig uithalen en weer indoen. SoundLens geeft zelfvertrouwen terug omdat u beter kunt verstaan, zonder dat iemand het ziet. Ook zorgt de diepe plaatsing voor de natuurlijke werking van uw oorschelp. Dat betekent: horen waar het geluid vandaan komt, geen last van windruis. Middels een app kunt u heet volume bedienen (harder en zachter) en wisselen tussen 4 in te stellen programma’s, naar gelang de situatie waar u zich bevindt.

 Wilt u een hoortoestel met vergoeding? Ook dan hebben we onzichtbare hoortoestellen in ons assortiment. Kijk even onder de kop ‘Hoortoestellen in het oor (IHO)’ of ‘Hoortoestel in de gehoorgang (CIC)’, of laat u deskundig adviseren door onze gediplomeerde audicien.

Made for Iphone: HALO                             

Halo™, Made for iPhone®-gehoorapparaat, biedt dragers van gehoorapparaten een nieuwe mogelijkheid om contact te houden. Halo maakt samen met de TruLink™-app een draadloze verbinding mogelijk tussen gehoorapparaten en een iPhone, iPad®, iPod touch® en Apple Watch mogelijk – zodat telefoongesprekken, muziek en video’s met een kristalhelder geluid direct in uw oren terechtkomen.

Door de digitale microfoontechniek heeft u geen last meer van hinderlijke bijgeluiden, ruis of vervorming van geluid. Met Soundpoint kunt u in iedere gewenste situatie u persoonlijke instellingen zelf bepalen.

Ook heeft u de mogelijkheid om 20 voorkeurssituaties in te stellen, waarbij het toestel, op basis van GPS locatie, automatisch de gewenste instellingen kiest.

Nieuwste hoortoestellen

De techniek in hoortoestellen blijft niet stilstaan. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar continu op. Dit jaar alleen zullen wij al nieuwe 13 typen hoortoestellen introduceren met verschillende en nieuwste technieken in verschillende prijsklassen. Zelfs oplaadbaar….

Zo hebben we de Starkey Muse. Met dit hoortoestel is de techniek van morgen vandaag al beschikbaar, het allernieuwste van het nieuwste dus.

Met de Muse kunt u:

  • Nog beter spraak verstaan in alle,  en ook moeilijke, luistersituaties. Ongekende geluidskwaliteit in allerlei situaties, zoals in de auto, op uw werkplek, thuis en in een restaurant. Maar bijvoorbeeld ook op een rumoerig feestje.
  • Het toestel past zichzelf geleidelijk – automatisch en persoonlijk – de volume instellingen aan, zodat u kunt wennen aan het hoortoestel.
  • Beste hoortoestel in de markt dat storend piepen en fluiten kan onderdrukken, altijd!
  • Op een unieke, nieuwe manier luisteren naar muziek. Maakt ook zachte muziek hoorbaar en kan gemakkelijk aangepast worden naar elke muzieksmaak.
  • Ruim assortiment voor verschillende oplossingen.

Bent u benieuwd naar de nieuwste hoortoestellen? Maak dan een afspraak met een audicien bij een winkel bij u in de buurt.