Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten, u kunt deze hieronder vergelijken. Het type gehoorapparaat dat bij u past is helemaal afhankelijk van de aard van gehoorverlies en uw persoonlijke wensen. Zo kunnen hoortoestellen die achter het oor (AHO) worden geplaatst en nauwelijks zichtbaar zijn, soms beter bij uw wensen en mate van gehoorverlies passen dan een gehoortoestel dat volledig in de gehoorgang wordt geplaatst (CIC hoorapparaten, dat zijn onzichtbare hoorapparaten). U vindt hieronder alle typen hoortoestellen die u met elkaar kunt vergelijken. Ook de nieuwste hoortoestellen met de beste technieken.

hoortoesellen achter het oor

Hoortoestellen achter het oor (AHO)

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting AHO gebruikt. Dit type hoortoestel is de meest voorkomende hooroplossing onder slechthorenden. Deze toestellen zijn geschikt voor nagenoeg alle hoorverliezen. Bij lichtere hoorverliezen is het mogelijk om deze toestellen “open” aan te passen, waarbij een dun (bijna onzichtbaar) slangetje vanaf het hoortoestel in de gehoorgang loopt.

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een “op maat” gemaakt oorstukje. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en de meest optimale geluidsweergave.

Hoortoestellen in het oor (IHO)


Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting IHO gebruikt. Dit hoortoestel is niet geschikt voor alle typen gehoorverlies. De mate van gehoorverlies, vorm en grootte van uw gehoorgang en de toepassingen waarvoor u het toestel nodig heeft, bepalen of dit type toestel geschikt is voor u. Onze gediplomeerde audicien kan u hier volledig over informeren.

Hoortoestellen

Het grote voordeel van deze toestellen is dat ze altijd volledig “op maat” worden gemaakt en dat het nagenoeg onzichtbare hoortoestellen zijn. We onderscheiden hierin verschillende typen:

  • In het oor (ITE: In the ear)
  • In de gehoorgang (ITC: in the canal)
  • Geheel in de gehoorgang (CIC: complete in Canal)
  • Onzichtbaar in de gehoorgang ( IIC: Invisible in Canal).


Afhankelijk van uw gehoorverlies en ruimte in uw gehoorgang, kan onze gediplomeerde audicien beoordelen of en welke van deze toestellen geschikt voor u is.

Hoortoestellen
Hoortoestel in de gehoorgang

Hoortoestel in de gehoorgang (CIC), onzichtbare hoortoestellen

Dit hoortoestel valt onder de categorie ‘hoortoestel in het oor’ en is helemaal op maat gemaakt. Dit zijn de minst opvallende hoortoestellen, oftewel onzichtbare hoortoestellen. De hoortoestellen worden geheel in de gehoorgang geplaatst, wat dus ook wel Complete in Canal wordt genoemd (afgekort: CIC).

Dit gehoortoestel kunt u eenvoudig indoen en er weer uithalen met behulp van een draad dat aan het hoortoestel vast zit. Onze audicien vertelt u graag of u voor dit type toestel in aanmerking kunt komen. Dit is namelijk afhankelijk van of uw gehoorgang geschikt is voor dit type hoortoestel en van de mate van gehoorverlies.

Luidspreker in oor

Luidspreker in het Oor

Voor dit type hoortoestel wordt de afkorting LIHO gebruikt. Bij dit type hoortoestel wordt het toestel achter het oor gedragen, maar zit de luidspreker direct in uw gehoorgang. Deze wordt door middel van een dun slangetje, nagenoeg onzichtbaar, verbonden aan het hoortoestel. Deze type hoortoestellen zijn geschikt voor de lichte en matige gehoorverliezen. Door de luidspreker in het oor heeft het toestel een zeer natuurlijk en helder geluid. Ook zijn deze toestellen kleiner dan de standaard AHO-toestellen.

In veel gevallen wordt de luidspreker door middel van een “op maat” oorstukje, bijna onzichtbaar in de gehoorgang geplaatst.

Assortiment (type hoortoestellen)

Hans Anders werkt samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor u te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerennomeerde A-merken als Rexton, Signia en Sonic. Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Hans Anders heeft met álle zorgverzekeraars een contract. Dat houdt in dat u verzekerd bent van de maximale vergoeding en Hans Anders helpt u met de declaratie.

Op basis van een vragenlijst en uw gehoorverlies bepaalt de audicien uit welke van de 5 categorieën hoortoestellen u mag kiezen.

Hans Anders vindt het belangrijk dat u altijd voldoende keuze heeft en heeft daarom:

  • In iedere categorie keuze uit alle typen toestellen.
  • In iedere categorie toestellen van verschillende leveranciers.
  • In iedere categorie keuze uit verschillende modellen en kleuren.
  • In iedere categorie toestellen die voorzien zijn van draadloze communicatie.


Bij Hans Anders hebben we altijd de nieuwste toestellen met de beste techniek. Door de samenwerking met gerenommeerde A-leveranciers bent u verzekerd van moderne hoortoestellen van een uitstekende kwaliteit.

hoortoestellen

Complexe, zware gehoorverliezen, eenzijdig gehoorverlies of tinnitus?

Ook hier kan Hans Anders u uitstekend mee van dienst zijn. Bij onze uitstekend opgeleide, gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens bent u altijd in vertrouwende handen. Zo beschikken wij over moderne, draadloze Cros en Bicros toestellen, tinnitus en Power hoortoestellen voor de meest zware gehoorverliezen.

Daarnaast werken wij samen met alle audiologische centra om uw hoortoestellen zo optimaal mogelijk in te stellen.

Geen vergoeding, toch de laagste prijs!

Geen recht op vergoeding of wilt u zelf bepalen welke hoortoestellen u kiest? Hans Anders heeft de laagste prijzen voor toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Uiteraard heeft u 5 jaar garantie en 5 jaar nazorg op uw hoortoestellen. Bekijk of u recht heeft op vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Meer advies van Hans Anders