Er zijn veel verschillende soorten hoortoestellen, wij vertellen u graag meer! Het type hoortoestel dat bij u past is afhankelijk van uw gehoorverlies en persoonlijke wensen. Zo kunnen hoortoestellen die achter het oor worden gedragen en nauwelijks zichtbaar zijn, soms beter bij uw wensen en gehoorverlies passen dan een hoortoestel dat volledig in de gehoorgang wordt gedragen. U vindt hieronder alle typen hoortoestellen die u met elkaar kunt vergelijken. Verschillend per type vindt u ook de nieuwste technologische features zoals bijvoorbeeld oplaadbare toestellen, met bluetooth of valdetectie.

Oplaadbare hoortoestellen

Oplaadbare hoortoestellen

Dit type hoortoestel heeft een ingebouwde accu in plaats van losse hoortoestel batterijtjes. Het voordeel is dat u uw hoortoestel eenvoudig oplaadt in het stopcontact.

Oplaadbare hoortoestellen zijn zuinig, milieuvriendelijk en vooral heel makkelijk in gebruik.

hoortoesellen achter het oor

Hoortoestellen achter het oor (AHO)

Dit type hoortoestel is de meest voorkomende hooroplossing onder slechthorenden. Deze toestellen zijn geschikt voor nagenoeg elk gehoorverlies. Bij licht gehoorverlies is het mogelijk om deze toestellen 'open' aan te passen, waarbij een dun (bijna onzichtbaar) slangetje vanaf het hoortoestel in de gehoorgang loopt.

In veel gevallen wordt er gebruik gemaakt van een op maat gemaakt oorstukje. Dit zorgt voor een perfecte pasvorm en de meest optimale geluidsweergave.

Hoortoestellen in het oor (IHO)


Dit hoortoestel is niet geschikt voor alle typen gehoorverlies. De mate van gehoorverlies, vorm en grootte van uw gehoorgang en de toepassingen waarvoor u het toestel nodig heeft, bepalen of dit type toestel geschikt is voor u. Onze gediplomeerde audicien kan u hier volledig over informeren.

Hoortoestellen

Hoortoestellen
Hoortoestel in de gehoorgang

Luidspreker in het oor (LIHO) toestellen

Bij dit type hoortoestel wordt het toestel achter het oor gedragen, maar zit de luidspreker direct in uw gehoorgang. Deze wordt door middel van een dun slangetje, nagenoeg onzichtbaar, verbonden aan het hoortoestel. Deze type hoortoestellen zijn geschikt voor veel soorten gehoorverlies en is dan ook een veel gekozen model Door de luidspreker in het oor heeft het toestel een zeer natuurlijk en helder geluid. Ook zijn deze toestellen kleiner dan de standaard AHO-toestellen.

Indien nodig kan de luidspreker door middel van een ‘op maat’ oorstukje, bijna onzichtbaar in de gehoorgang worden geplaatst.

Assortiment (type hoortoestellen)

Hans Anders werkt samen met verschillende leveranciers om een optimaal assortiment voor u te kunnen samenstellen. Denk hierbij aan gerenomeerde A-merken als Starkey, Rexton en Signia. Komt u in aanmerking voor een vergoeding van uw zorgverzekeraar? Hans Anders heeft met bijna alle zorgverzekeraars een contract. Dat houdt in dat u verzekerd bent van de maximale vergoeding en Hans Anders helpt u met de declaratie.

Op basis van een vragenlijst en uw gehoorverlies bepaalt de audicien uit welke van de 5 categorieën hoortoestellen u mag kiezen.

Hans Anders vindt het belangrijk dat u altijd voldoende keuze heeft en heeft daarom:

  • In iedere categorie keuze uit alle typen toestellen.
  • In iedere categorie toestellen van verschillende leveranciers.
  • In iedere categorie keuze uit verschillende modellen en kleuren.
  • In iedere categorie toestellen die voorzien zijn van draadloze communicatie.


Bij Hans Anders hebben we altijd de nieuwste toestellen met de beste techniek. Door de samenwerking met gerenommeerde A-leveranciers bent u verzekerd van moderne hoortoestellen van een uitstekende kwaliteit.

hoortoestellen

Complexe, zware gehoorverliezen, eenzijdig gehoorverlies of tinnitus?

Ook hier kan Hans Anders u uitstekend mee van dienst zijn. Bij onze gediplomeerde en StAr-geregistreerde audiciens bent u altijd in vertrouwde handen. Ook als u last heeft van Tinnitus, eenzijdige slechthorendheid of zeer ernstige slechthorendheid, hebben we oplossingen waarmee wij u kunnen helpen. Denk aan hoortoestellen met een (bi)cros functie, zodat u met u besthorende oor het geluid van de kant van uw slechte oor kunt overnemen, of Powertoestellen om uw zware gehoorverlies te compenseren.

Daarnaast werken wij samen met alle audiologische centra om uw hoortoestellen zo optimaal mogelijk in te stellen.

Geen vergoeding, toch de laagste prijs!

Geen recht op vergoeding of wilt u zelf bepalen welke hoortoestellen u kiest? Hans Anders heeft de laagste prijzen voor toestellen die niet voor vergoeding in aanmerking komen.

Uiteraard heeft u 5 jaar garantie en 5 jaar nazorg op uw hoortoestellen. Bekijk of u recht heeft op vergoeding van uw zorgverzekeraar.

Meer advies van Hans Anders