Neutraliseer blauw beeldschermlicht met Blue Filter

Voorkom branderige ogen en slaapproblemen

Vrijwel elke dag kijken we naar beeldschermen. Dat kan heel leuk en leerzaam zijn, maar deze schermen stralen wel een hoge intensiteit blauw licht uit. Dit blauwe licht zit van nature ook in daglicht en helpt ons om wakker te blijven. Te veel blauw licht kan echter leiden tot wazig zien, brandende ogen en zelfs slapeloosheid. Gelukkig is daar iets tegen te doen. Blue Filter is een speciale coating voor brillenglazen die het blauwe licht, dat door beeldschermen wordt uitgestraald, neutraliseert. Het geeft je ogen meer rust en zorgt ervoor dat ze minder snel tranen. Zo voorkom je oog- en slaapproblemen.

Heb je moeite met slapen? Je smartphone of tablet kan de boosdoener zijn. Door het blauwe licht maakt je lichaam minder van het slaaphormoon melatonine aan. Dat wordt er niet bij verteld als je zo’n apparaat koopt... Dankzij een extra laag op je brillenglazen wordt dit blauwe licht van laptops, tablets en smartphones geneutraliseerd.

Zichtbaar licht dat ons oog bereikt heeft een golflengte van 380 tot 780 nm. het blauwe gedeelte van licht tussen 380 en 440 kan mogelijk gevaarlijk zijn voor je netvlies, maar ook voor andere delen van je oog. Het is dus verstandig om jezelf te beschermen tegen teveel van dit hoogenergetisch licht. Je vindt dit blauwe licht vooral in moderne ‘lichtbronnen’ als beeldschermen en leds. Overigens komt het in de natuur ook volop voor, dus we moeten nu ook weer niet de vooruitgang overal de schuld van geven. Ook als je buiten loopt op een bewolkte dag krijgen je ogen te maken met heel veel blauw licht.

De blauw licht-straling die van beeldschermen komt, kun je aanpassen door ze op een lagere intensiteit te zetten. Dat kan heel veel schelen, maar het kan je beeldschermwerk ook moeilijker maken doordat je minder goed ziet. In dat geval is Blue Filter een ideale oplossing om scherper te zien op het beeldscherm en minder last van je ogen te hebben. Deze filterglazen in je bril beschermen je ook tijdens het autorijden tegen verblinding door de felle xenon-lampen van tegenliggers.

Bij al onze beeldschermbrillen is Blue Filter inbegrepen in de prijs. Lees meer over de beeldschermbril (ook wel computerbril genoemd).