Je kent ze nog wel van vroeger, die koordjes voor aan je bril of zonnebril. Tegenwoordig zijn er nieuwe versies van het zonnebrilkoord op de markt. Het nieuwe brillenkoord is stukken liever voor je bril en ziet er ook nog eens beter uit! Tijd voor meer informatie.

Koord voor je zonnebril

De brillenkoordjes van jaren geleden noemen we ook wel ‘brilmoordenaars’. We hebben het hier over zo’n lees touwtje voor aan je bril. Zat je aan tafel en liet je je leesbril hangen op je borst? Dan bleef de bril bij het opstaan aan de rand van de tafel hangen. En ja, dan was de bril niet zelden kapot. Hetzelfde gebeurde vaak bij je zonnebril.

Hip brillenkoord 2.0

Het zonnebrilkoord van nu is gelukkig anders. Beter. Het is nog steeds een hulpmiddel om te voorkomen dat je je bril kwijtraakt of dat hij valt. Wat veranderd is, is dat je bril niet meer tegen de tafel stoot. Dit komt omdat moderne brillenkoordjes verstelbaar zijn. 

Meestal verstel je ze achter in je nek. Een zonnebrilkoordje is tegenwoordig een hip brillenkoord, dat niet alleen functioneel en praktisch is. Het is ook een fashion item.

Sport brillenkoordje

Sunnycords en sport brillenkoordjes

Nieuw en populair zijn de sunnycords. Deze hippe koordjes voor aan je zonnebril zijn een brillenkoord en sieraad in één. En dan zijn er ook nog de zogeheten surfkoordjes of sportkoordjes.

Dit koord voor je zonnebril is sportiever en steviger dan een gewoon zonnebrilkoord. Ze zijn flexibel, gemaakt van waterproof materiaal en sommige blijven zelfs drijven. Ideaal bij watersporten als surfen, zwemmen, roeien en zeilen.

Brillenkoord voor heren en dames

Bij Hans Anders vind je meerdere soorten koordjes voor je (zonne)bril. Zowel brillenkoordjes voor heren als brillenkoordjes voor dames. Matchend bij zonnebrillen voor heren en matchend bij zonnebrillen voor dames. Neem een kijkje bij onze zonnebrillen en gewone brillen, kies een hip brillenkoord en jij loopt er deze zomer helemaal tiptop bij!