Internationale allure op je neus. Die iconische Ray-Ban. Een sportief model. Of wat anders, uit onze eigen collectie. Wat je ook op het oog hebt, wij maken er een zonnebril op sterkte van voor je. En niet zomaar.

UVA en UVB bescherming

Natuurlijk, natuurlijk. Jij wilt vooral dat je zonnebril goed staat. Lekker zit. Het juiste prijskaartje heeft. Weten we wel. Maar we willen dit toch graag even kwijt. Want hoewel een zonnebril een te gek gaaf ding is, een legendarisch mode-item zelfs, draait het voor ons om iets anders.

Onze zonneglazen blokkeren ook de inval van UVA en UVB straling. Die straling is schadelijk voor je ogen. En daarvan gaan onze haren overeind staan. De oogzorg die een zonnebril op sterkte biedt, dat is waar wij het voor doen. Dat is het oog waarmee wij naar zonnebrillen kijken.

zonnebrillen

Oog voor zonnebrillen

De keuze in zonnebrillen is reuze. En wil je een zonnebril op sterkte, dan bof je. Je hebt zelfs nog méér keus. Want naast alle zonnebrillen uit de collectie kunnen wij ook elk montuur omtoveren in een variant met zonneglazen op sterkte. 

Klinkt als slecht nieuws voor mensen met keuzestress? Dat valt mee hoor, we helpen je gewoon met kiezen. We zien zoveel mensen en brillen dat we snel weten welke zonnebril bij jou past.

Een zonnebril op sterkte op maat

Eigenlijk kun je gewoon je hele zonnebril ontwerpen bij ons. Eerst kies je het montuur uit de collectie zonnebrillen en brillen. Dan kun je aangeven welke kleur zonneglazen je er in wilt. 

Uiteraard bieden deze allemaal de juiste uv-bescherming. Verder kun je kiezen voor afwerkingen die je zonnebril op sterkte nog meer karakter geven en deze helemaal naar wens maken. 

Kleur bekennen met gekleurde zonneglazen

Er zijn zonneglazen in verschillende kleuren. Elke kleur heeft zijn eigen effect. Welke kleur zonneglazen je kiest is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. We zetten de verschillende type zonneglazen op een rijtje:

  • Grijs: Grijze zonneglazen laten je het meest realistisch kijken, omdat ze geen invloed hebben op omgevingskleuren. 
  • Bruin: Bruine zonneglazen zijn de meest populaire. En dat is best logisch. De warme bruine kleur laat koele blauwe kleuren minder goed door, daardoor ziet alles er wat zonniger uit.
  • Max bruin/oranje: Max bruin/oranje zonneglazen verhogen het contrast. Dit kan bijvoorbeeld in het verkeer extra fijn zijn. Je ziet uitstekend of een stoplicht op groen of rood staat en remlichten vallen beter op. 
  • Groen: Groene zonneglazen geven een koeler beeld, omdat ze gele kleuren blokkeren. Dat is fijn als de zon uitbundig schijnt. Bovendien laten groene glazen juist de kleuren waar het menselijk oog het meest gevoelig voor is goed door. Je kunt er daarom bijzonder duidelijk en helder door kijken.

Nog meer karakter

Mag het nog wat meer zijn? Wil je een zonnebril die van je hoofd af spettert? Meer kijkcomfort? We hebben opties!

Spiegelende zonneglazen

Spiegelende zonneglazen

Je ziet ze bij de grote merken en dat is niet voor niets. Spiegelende glazen zijn mysterieus en stoer. Past dat bij jou?

We hebben ze voor je in maar liefst 5 tinten met de inspirerende namen Gold, Orange, Silver, Ocean Blue en Forest Green. Ze zijn handig ook: omdat ze fel licht weerkaatsen bieden ze optimale bescherming tegen de zon.

Dégradé zonneglazen

Dégradé zonneglazen

Dégradé houdt in dat er een kleurverloop in de glazen zit. Bovenaan zijn de glazen donker en naar beneden toe worden ze steeds iets lichter. Dit effect is stijlvol en chic.

Je kunt kiezen uit alle eerder genoemde kleuren glas voor dégradé zonneglazen die echt bij jou passen.

meekleurende zonneglazen

Slimme, meekleurende zonneglazen

Is het soms niet heerlijk als je ergens níet over na hoeft te denken? Wel of niet je zonnebril op zetten hoeft geen vraag meer te zijn met meekleurende glazen. Op een normale dag zijn ze helder en kleurloos. Wordt de omgeving lichter, bijvoorbeeld omdat je naar buiten gaat of omdat de zon doorbreekt, dan reageren de glazen vanzelf.

Razendsnel veranderen ze in volwaardige zonneglazen. Goed om te weten: ook in de overgangsfase bieden de glazen optimale bescherming tegen uv-stralen.

Polariserende glazen 

Zonlicht kan ook verblindend zijn. Zeker bij het water of op de piste. En je hebt het vast ook wel eens meegemaakt in de auto, als de zon doorbreekt na een regenbui. Polariserende zonneglazen dempen die vervelende schitteringen. Dat kijkt een stuk rustiger. En is een veilig idee tijdens het autorijden.

De juiste (zonnebril op) sterkte

De juiste (zonnebril op) sterkte

Soms vergeet je hoe fijn en belangrijk het is om goed te zien. Je bent gewend geraakt aan het verminderde zicht. Misschien weet je niet beter (meer). De sterkte van je ogen kan veranderen, zelfs binnen korte tijd. Laat daarom je ogen opmeten voordat je een zonnebril op sterkte koopt.

Zeker als je laatste meting meer dan een jaar geleden is. En eerlijk, zo’n oogmeting is minder vervelend dan een tandartsafspraak. En bij Hans Anders nog gratis ook.

Uitkijken naar een zonnebril op sterkte

Voor elk gezicht, elke trend, elke smaak en elk budget hebben wij een zonnebril op sterkte. Door goed te kijken maak je een slimme keuze waar je lang plezier van hebt. Natuurlijk helpen we je daar bij. 

Anders kom je gewoon eens langs om onze collectie te bekijken. Of maak een afspraak voor persoonlijk advies op een tijd die jou uitkomt.Zonnebrillen voor heren

Zonnebrillen voor dames