Het voorjaar is gestart en we fantaseren al graag over de komende zomer. Met leuke uitjes en misschien zelfs wel een zomervakantie in het verschiet. Waar je ook gaat genieten van de zon, een mooie zonnebril is zeker op zijn plaats! Want het is belangrijk dat je je ogen beschermd tegen schadelijke Uv-straling. Daarmee kun je een hoop problemen voorkomen. Naast de praktische functie van een zonnebril, is de het ook een mode artikel waarmee je graag gezien wilt worden.

Materialen bril

Materialen

Het materiaal en het montuur van de zonnebril bepaalt voor het grootste deel jouw uitstraling. Alhoewel de UV-bescherming van een zonnebril op de eerste plaats moet staan, zijn voor veel mensen dit de belangrijkste specificaties van de zonnebril om rekening mee te houden.

De opties zijn erg gevarieerd, van titanium- tot houtmonturen; elk met eigen kenmerken en voordelen.

Kunststofmontuur

Nog lichter in gewicht zijn de zonnebrillen met een kunststofmontuur. Deze zonnebrillen zijn duurzaam en gaan een lange tijd mee. Ze kunnen tegen een stootje en ze daarom kan je ze makkelijk in je chaotische tas bewaren wanneer de zon onder gaat.


Titanium montuur

Ook de zonnebrillen met een titanium montuur kunnen goed tegen een stootje en zijn misschien wel de beste soort zonnebrillen tijdens actieve bezigheden. De brillen zijn hypoallergeen, erg licht en zitten erg comfortabel. Dat is bijvoorbeeld erg prettig tijdens het sporten (of de wintersport!).

Titanium montuur

Metalen monturen

Metalen monturen zijn sterk en licht in gewicht. Ze zorgen voor een comfortabele fit om de oren en hebben een authentieke uitstraling.


Houten montuur

Verder zijn er nog de houten monturen. Een van de grootste trends onder de zonnebrillen van afgelopen jaar. Deze hebben een prachtige en unieke uitstraling en zijn zeer geschikt voor alledaagse bezigheden.

Titanium montuur

Monturen

Als je mooie zonnebril komt uitkiezen, is het ook goed om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar. Een bril kan namelijk de beste kanten van je gezicht benadrukken en minder sterke punten camoufleren. Bekijk welke gezichtsvorm en haarkleur bij welke soorten monturen passen.