Als je een bril of lenzen nodig hebt, wil je graag weten wat lenzen kosten. Om maar meteen helderheid te geven: de prijs van lenzen varieert. Welke lenzen kies je? Er zijn verschillende soorten contactlenzen. En alle soorten lenzen hebben zo hun eigen kenmerken én prijzen.

Wat kosten welke soort lenzen?

De ene soort lenzen kost minder dan de andere soort. We geven hieronder een kort overzicht. De prijs van zachte lenzen, harde lenzen, daglenzen of maandlenzen? Over een paar minuten weet je waar je aan toe bent.

Kosten van zachte en harde lenzen

Kosten van zachte en harde lenzen

Zachte lenzen zijn goedkoper dan harde lenzen. Dit komt doordat harde lenzen op maat gemaakt worden. Harde lenzen verwissel je niet, terwijl je met zachte lenzen kiest voor een draagperiode van een dag, een week of een maand.

Wij geloven dat zachte lenzen net iets beter zijn voor zowel je ogen als je portemonnee. Daarom vind je bij ons geen harde lenzen, maar de kosten weten we wel: denk aan gemiddeld 550 euro per jaar. Zachte lenzen zijn er al vanaf 100 euro per jaar. De prijs van zachte lenzen is afhankelijk van het soort lenzen dat je koopt.

Kosten van daglenzen, weeklenzen en maandlenzen

Zachte lenzen zijn te koop in allerlei typen. Vaak worden ze verkocht in voordeelpakketten, bijvoorbeeld het Lens Totaal Plan van Hans Anders. Maandlenzen zijn de meest verkochte en voordelige lenzen. 

Je koopt ze al vanaf 100 euro per jaar. De prijs van weeklenzen ligt iets hoger. De kosten van daglenzen zijn meestal het hoogst, al kun je ook hier voor 150 euro per jaar klaar zijn. Maar daar krijg je wel veel gemak voor terug. Bijvoorbeeld op vakantie! Bovendien heb je met daglenzen geen lenzenvloeistof nodig, dus dat spaar je uit.

Prijs lenzen inclusief oogcontroles

Prijs lenzen inclusief oogcontroles

Belangrijk om op te letten als je lenzen koopt, zijn de prijzen van controles en service. Bij de Hans Anders is je oogcontrole altijd gratis inbegrepen. Zo kunnen we ervoor zorgen dat je ogen gezond blijven! Dus wil je elk half jaar je ogen laten controleren? Goed idee!

Het is fijn als dit niets extra’s kost. Bij een oogcontrole wordt niet alleen gekeken of je nog scherp ziet. De opticien kijkt met de microscoop of je lenzen en je ogen er goed uitzien.

Vergoeding van je lenzen

Ben je aanvullend verzekerd bij je zorgverzekeraar? Kijk dan of de kosten voor je contactlenzen vergoed worden. 

Veel verzekeraars vergoeden eens in de twee jaar een deel van de lenzen. Soms worden de lenzen zelfs helemaal vergoed. De moeite waard om even na te vragen dus!

Weten wat jouw lenzen kosten?

Bij Hans Anders koop je betaalbare én goede zachte lenzen. Neem een kijkje in onze webshop. Hier zie je dat de kosten van lenzen enorm meevallen.

Hans Anders expert

Wil je weten wat maand-, week- of daglenzen in jouw geval precies kosten?

Kom vrijblijvend langs in de winkel en je krijgt gratis advies van onze opticiens. Je kunt natuurlijk ook een afspraak maken.