Je staat er misschien niet zo bij stil, maar een lenzenmeting doe je niet zo maar. Nouja, jij wel, want er is niks aan. Beetje plaatjes kijken, roepen of je iets wel of niet ziet. Maar de contactlensspecialist, die doet de meting niet zomaar. Daar is een opleiding en een diploma aan vooraf gegaan. Zodat we niet alleen kunnen zeggen dat we je de beste service bieden, maar het ook echt doen.

Altijd de beste

Niet-opgeleide opticiens mogen oogmetingen doen. Er is geen regel dat dat niet mag. Wij vinden het echter belangrijk dat de kwaliteit van lenzenmetingen hoog is. Echt hoog. Wij zijn van mening dat alleen gediplomeerde opticiens een oogmeting zouden mogen doen. En dat alleen contactlensspecialisten een lenzenmeting mogen doen.

Bij Hans Anders worden oog- en lenzenmetingen daarom uitsluitend gedaan door gediplomeerde medewerkers. Dus: iemand die de opleiding 'opticien' heeft afgerond en aanvullend tot contactlensspecialist is opgeleid.

Collega’s die deze papieren nog niet op zak hebben, bieden we een interne opleiding tot opticien of contactlensspecialist aan. Deze opleiding voldoet aan dezelfde eisen als MBO-opleidingen bij andere scholingsinstituten.

Oog voor kwaliteit

De juiste sterkte lenzen dragen is wel het minste. Als je oog meer weg heeft van een rugbybal dan een voetbal, is specialistisch advies gewenst. Als jij vertelt dat je regelmatig droge ogen hebt, is het wel zo fijn als je lenzen aangemeten krijgt die dit opvangen. En je wilt ook dat je contactlensspecialist eventuele gezondheidsproblemen signaleert. Als je een opticien binnenstapt, verwacht je kennis en goed advies. Hoe kan het ook anders.

Zij zeggen het ook

Het houdt niet op bij opleidingen alleen. Onafhankelijke keuringsinstituten beoordelen Hans Anders regelmatig en bekronen ons met de nodige certificaten. Extra bewijs dat wij voldoen aan een gestelde kwaliteitsnorm. Daar willen we graag nog wat aan toevoegen. De opleidingen en certificeringen waarborgen onze kennis, ervaring en de juiste apparatuur. Maar we zijn ook gewoon mensen. Van het soort dat het anderen graag naar de zin maakt. De tevredenheid van onze klanten is wat ons drijft. Daarom hebben we de 5xAnders beloftes.