1

Ontspiegeld glas biedt beter zicht

Het is belangrijk dat je goed zicht hebt. Een bril met ontspiegelde glazen voorkomt dat je rond alle lampen een waas ziet en geeft je een helder en compleet zicht, met meer contrast.

2

Ontspiegeld glas is rustiger voor je ogen

Al die spiegelingen leiden je af en kunnen hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Een bril met ontspiegelde glazen geeft je een rustiger beeld, omdat de ontspiegeling ook aan de binnenkant van je bril effect heeft.

3

Met ontspiegelde glazen zie je er mooier uit

Niet alleen voor jezelf zijn ontspiegelde glazen prettig. Ook voor andere mensen is het fijner.Daardoor kunnen anderen je ogen goed zien. Dat communiceert prettiger en het ziet er gewoon veel mooier uit.

Wij adviseren altijd een complete bril, en daarmee bedoelen we bij Hans Anders een bril mét kraswerende en ontspiegelde glazen. Uit ervaring weten wij namelijk dat iedereen liever ontspiegelde glazen heeft, omdat dit veel prettiger kijkt. We hebben de 3 belangrijkste voordelen van ontspiegelde glazen voor je in dit artikel op een rij gezet. Na het lezen weet je precies waarom je zou moeten kiezen voor ontspiegelde glazen of niet.

Ontspiegeling heeft te maken met de manier waarop lichtstralen op je bril en op je oog vallen. Wist je bijvoorbeeld dat het kunststof glas van je bril niet alleen lichtstralen door laat, maar ook lichtstralen weerkaatst? Dat zorgt ervoor dat je niet optimaal ziet. Gelukkig kunnen we het spiegelende effect voorkomen. Met een speciale laag maken we er ontspiegelde glazen van. Dit ‘ontspiegelen’ heeft drie voordelen:

Voordeel 1: ontspiegeld glas biedt beter zicht

Vooral in het verkeer is het belangrijk dat je goed zicht hebt. Dat draagt immers bij aan de veiligheid als je onderweg bent. Maar koplampen, straatlantaarns, regen en nat wegdek maken de zichtomstandigheden er niet makkelijker op. Dan is het verstandig om je brillenglazen te ontspiegelen. Een bril met ontspiegelde glazen voorkomt dat je rond alle lampen een waas ziet en geeft je een helder en compleet zicht, met meer contrast. Dat scheelt enorm vergeleken met glazen die niet ontspiegeld zijn.

Hieronder zie je twee afbeeldingen. Links is het beeld wat je ziet zonder ontspiegeld glas, rechts is het beeld met ontspiegeld glas.

Niet ontspiegeld glas
Ontspiegeld glas