Een montuur uitkiezen is heel persoonlijk. Je hebt niet alleen keuze uit diverse stijlen en merken, maar ook uit verschillende materialen. En dat heeft een reden! Ieder materiaal heeft specifieke eigenschappen. Hierdoor vind jij altijd een montuur dat geschikt is voor de situaties waarin jij je bril draagt en die past bij jouw stijl en smaak. Vergelijk het maar met de stof van een kledingstuk. Hierdoor weet je hoeveel warmte het kledingstuk geeft en hoe stoer, mooi of klassiek het is.

Met het materiaal van een montuur is het dus net zo! Lees hier de belangrijkste voordelen van ieder type materiaal. Wil je meer weten? Of een montuur uitkiezen? Kom dan gerust langs in de winkel, wij helpen je graag met deskundig advies. Of pas alvast een montuur in onze paskamer online. Veel plezier bij het maken van jouw keuze!

Metalen monturen

Metalen monturen

Metalen monturen zitten lekker. Ze hebben namelijk een uitstekende pasvorm. Door de buigzaamheid van metaal kunnen deze monturen bij de neus en oren perfect aangemeten worden. Verder is metaal een sterk materiaal waardoor metalen brillen een lange levensduur hebben.

Metalen draadmonturen

Draad is een dun soort metaal waardoor de montuurrand om de brilglazen dun is. Hierdoor wordt je zicht minder belemmerd dan bij een gewone metalen bril. Een ander voordeel ten opzichte van een metalen montuur is dat je bril vaak lekkerder zit. Je bril is namelijk lichter omdat er minder materiaal in verwerkt is.

Titanium monturen

Titanium monturen

Titanium heeft veel voordelen. Het is een super sterk metaal dat heel licht van gewicht is en bestand is tegen corrosie (roestvorming). Het een anti-allergeen materiaal. Door een zogenaamd inert laagje op het metaal heeft het contact hiermee geen invloed op je huid. Een titanium bril is dus ideaal als je last hebt van huidirritatie door het dragen van een bril. Bovendien is titanium een buigzaam materiaal dat goed te combineren is met andere materialen zoals kunststof. Daarom zijn titanium monturen erg populair en helemaal van nu.

Kunststof monturen

Kunststof monturen

Het mooie van kunststof is dat alle vormen en kleuren voor het montuur mogelijk zijn. Kunststof monturen zijn er dan ook in oneindig veel uitvoeringen. Kunststof is dan ook uitermate geschikt voor trendy monturen. En dat past goed bij wat steeds meer brildragers willen: afwisselen met monturen of een montuur als accessoire bij hun outfit. Dat zie je terug in onze uitgebreide collectie van (kunststof) monturen.

Randloze en nylor (half-randloze) brillen

Binnen metaal en titanium heb je verder nog 2 soorten montuurmodellen: randloos of nylor. Randloze monturen zijn monturen zonder rand om de brilglazen en nylor monturen hebben alleen een rand aan de bovenzijde van de brilglazen. Dit heeft dus niets met materiaal te maken maar alleen met vorm. Vooral mensen die houden van een subtiele bril of klassiek model kiezen hiervoor. Kies je voor een randloos montuur, dan raden we je altijd dunne glazen (index 1.6) aan.

Flexon monturen

Flexon monturen

Flexon lijkt heel erg op titanium. Het is van zogenaamd memorie metaal en dat heeft nog een extra fantastische eigenschap. Zoals de naam al aangeeft (geheugenmetaal) kan het nauwelijks breken. Als je het montuur dubbelvouwt, breekt het niet maar springt het terug in zijn originele vorm. Probeer het maar eens uit in één van onze winkels.