Het is vaak moeilijk om te ontdekken dat je zoon of dochter niet helemaal scherp ziet. Kinderen hebben zelf niet altijd door dat dat ze anders zien dan hun vriendjes en vriendinnetjes. Ook zullen ze niet snel naar je toekomen met het verhaal dat ze de verkeersborden van een grotere afstand niet goed kunnen lezen. Kinderen houden zich hier nou eenmaal minder mee bezig. Houd dus goed in de gaten of je kinderen veel met hun ogen knijpen voor de televisie of hun eerste leesboek tegen hun neus aan duwen. Eenmaal geconstateerd dat je kind toe is aan een bril? Dan is er een aantal dingen waar je als ouder rekening mee moet houden. Daar helpen wij je mee!

Maak er een feestje van!

Maak er een feestje van!

Heb je zelf geen bril? En weer je daarom niet goed wat je kind te wachten staat? Maak daar vooral geen probleem van. Praat met je kind over de leuke kanten van een bril. Dat het stoer staat bijvoorbeeld. Of dat je kind straks met bril nog meer plezier beleeft aan het spelen met vriendjes, zijn favoriete sport of hobby. Want de praktijk leert dat als kinderen eenmaal de voordelen van écht bril ervaren als zij de bril altijd dragen.

Montuur en maat

Voor een kind is een eerste bril vaak wat eng en vooral om daar mee naar school te moeten gaan. Daarom is een leuk montuur erg belangrijk om zich op zijn of haar gemak te voelen. De kleur van de bril is daarvoor een van de belangrijkste factoren. Is je kind blij met de bril? Grote kans dat de bril gedragen wordt!

Een ander belangrijke factor die mee zal spelen of je kleuter op peuter de bril op zijn hoofd houdt, is het draagcomfort. Een kind moet vrij kunnen bewegen wanneer hij of zij binnen en buiten actief is. Rennend door huis of voetballend op straat, de bril mag niet irriteren of snel van de neus afglijden. Het is daarom van belang het juiste formaat bril te nemen. Dat is lastig, want een kind groeit natuurlijk constant door.

Er moet rekening gehouden worden met de grootte van de oogkassen en de afstand tussen de ogen van je kind. Ondanks dat de schedel van een kind nog door zal groeien, en de scherpte van de ogen als kind nog erg veranderlijk is, raden we toch aan een bril aan te schaffen die op dat moment perfect zit. Houd dan rekening met het volgende:

  • De bril mag niet op de wangen drukken
  • De bril mag niet boven de wenkbrauwen tevoorschijn komen
  • De bril mag niet breder zijn dan het gezicht

We raden af een bril op de groei te nemen! De bril zal in het begin niet lekker zitten en dat drukt meteen een stempel op de welwilligheid van het kind.

verschillende materialen

Materiaal

Kinderen zijn actief en een ongeluk zit in een klein hoekje. En aangezien een kinderbril sowieso niet jaren meegaat vanwege de groei van het kind, raden wij aan kunststof materiaal te kiezen. Kunststof brillen zijn minder breekbaar en lichter van gewicht. Comfortabeler voor je kind, en prettiger voor de portemonnee!

Over ‘een ongeluk zit in een klein hoekje’ gesproken .. Je kunt een Bril Garant Plan afsluiten voor de bril van je kind. Wanneer je kind per ongeluk op zijn bril gaat zitten of beschadigd raakt tijdens een intensief potje flessenvoetbal, wordt de schade van de bril binnen de eerste twee jaar hersteld of krijg je een nieuwe bril voor in de plaats. Per voorval betaal je maar 20% van de oorspronkelijke aanschafprijs bij breuk en/of schade of 30% van de aankoopwaarde bij verlies of diefstal. Bekijk hier meer informatie over de Bril Garant Plan!

medewerker Hans Anders

Ben je er nog niet helemaal uit?

Kom dan gerust langs in de winkel voor een geheel vrijblijvend, persoonlijk advies!