Nachtbril

Veilig rijden in het donker, bij mist en bij regenachtig weer.

Veel automobilisten vinden rijden in het donker lastig. Je hoeft niet eens last te hebben van zogenaamde nachtblindheid om hinder te ervaren van het felle licht van koplampen van tegenliggers of geschitter van lichtreclames op een nat wegdek. Rijden in de schemer of tijdens de nacht wordt stukken veiliger met een nachtbril.

Nachtbrillen zijn ook prettig tijdens hevige regenval, als het sneeuwt of bij mist. Door de gele glazen in de nachtbril worden vage contouren scherper. Daarnaast zien automobilisten in deze situatie strepen op de weg veel duidelijker wanneer ze nachtbrillen dragen. Een nachtbril heeft gele glazen en die zorgen voor deze speciale werking. 

Artboard 1

bij mist en slecht zicht

Artboard 1 copy 2

bij regen en andere neerslag

Artboard 1 copy

vermindert hinderlijke schittering

Hoe werken nachtbrillen
De gele glazen in de nachtbril op sterkte of zonder sterkte neutraliseren hinderlijke schitteringen waardoor het beeld voor jou als automobilist veel rustiger wordt. Daarnaast wordt het contrast groter, dit zorgt er vooral bij neerslag voor dat onduidelijke vormen zich scherper aftekenen dan zonder nachtbril.

Op deze foto is duidelijk het verschil te zien tussen de situatie zonder (links) en met een nachtbril.

Waarom heeft een bril gele glazen Een nachtbril is voorzien van gele brillenglazen. Zichtbaar licht bestaat uit verschillende kleuren die samen bepalen wat je ziet en in welke kleur. Met name fel blauw licht zorgt er in situaties waarin weinig ander zichtbaar licht aanwezig is voor vervelende schittering. De gele glazen van de nachtbril neutraliseren juist dit blauwe licht.

 

De voordelen van een nachtbril
Het dragen van een nachtbril heeft verschillende voordelen:

 

 

 

Laat je adviseren door onze opticien en maak een afspraak.

Maak direct een afspraak online

Klik op de button
Maak afspraak

Bel voor een afspraak

0800-0075 (gratis)