Glasopties en coatings

Kraswerende glazen, ontspiegelde glazen, Supercoating, Easy Drive Filter, Blue Filter of glazen voor 's nachts

Glazen

Koop je bij Hans Anders een complete bril, dan worden je glazen altijd voorzien van een kraswerende laag en ontspiegeling. Dit zit dus standaard bij de prijs inbegrepen. Zo'n kraswerende laag is vuil- en waterafstotend en je kunt je glazen makkelijk schoonhouden. Wat ontspiegeling en Supercoating inhoudt, vertellen we je graag. 

Ontspiegeling (anti-reflectie)

Glas, en ook kunststof glas, weerkaatst van nature licht. Een goede ontspiegeling op je glazen voorkomt dat dit weerkaatste licht je zicht belemmert. Zo heb je ’s nachts minder last van koplampen van tegenliggers en zie je overdag je eigen oog niet weerspiegeld in je bril. En ook anderen zien je ogen beter. Ontspiegeling helpt je dus om scherper te zien en geeft je ogen die rust die ze verdienen. 

Supercoating

De beste coating voor je brillenglas is Supercoating. Hiermee worden je glazen antistatisch waardoor deze nóg beter beschermd zijn tegen vuil. Bovendien hecht vocht zich niet aan je brillenglas waardoor ook bij regen je zicht optimaal blijft. Tot slot worden hiermee je glazen nóg krasvaster.

Clean Coat

Sommige situaties vragen om speciale glazen. Werk je bijvoorbeeld veel achter een beeldscherm, dan is een Blue Filter coating wellicht iets voor jou. Deze filtert het blauwe licht van je beeldscherm. Zit je veel in de auto, dan zorgt een Easy Drive Filter voor een ontspannen rijervaring. Of heb je behoefte aan beter zicht in het donker? Daarvoor zijn nachtglazen een uitkomst. De gele glazen zorgen ’s nachts voor een beter contrast en verminderen schittering.

Blue Filter

Blue Filter

Het licht dat je beeldscherm uitstraalt bestaat deels uit blauw licht. Als je veelvuldig op beeldschermen kijkt dan kan dit op den duur oncomfortabel voelen. Je tuurt lange tijd achter elkaar naar het lichte scherm, focust je op (kleine) lettertjes of andere details en knippert mogelijk ook nog te weinig met je ogen. De combinatie van deze factoren kan ervoor zorgen dat je last krijgt van klachten zoals wazig zien of zere, branderige ogen. Blue Filter filtert een deel van het blauwe licht dat je beeldscherm uitstraalt, en zorgt zo voor een comfortabeler zicht. Dat is vooral prettig als je meerdere uren per dag achter een beeldscherm werkt.  

Easy Drive Filter

Het Easy Drive Filter is speciaal ontworpen voor automobilisten: het vermindert de belasting voor de ogen en zorgt voor een ontspannen rijervaring.  Dit filter biedt een aanzienlijke vermindering van reflecties en verblindend licht van tegenliggers. Daarnaast ervaar je een beter contrast en meer helderheid bij weinig licht, mist en regen. Bovendien is het Easy Drive Filter superkraswerend en water-, stof- en vuilafstotend. 

Easy Drive Filter

Nachtglazen

Nachtbrillen zijn voorzien van gele glazen met of zonder sterkte. De gele glazen neutraliseren vervelende schitteringen ’s nachts waardoor je als bestuurder een veel rustiger beeld krijgt. Koplampen van tegenliggers worden zacht geel gekleurd in plaats van hinderlijk blauw. Hierdoor krijg je een contrastrijker beeld en worden de strepen op de weg optimaal zichtbaar.