Volop keuze uit soorten brillen

Een bril om dichtbij of veraf beter te zien, of juist voor allebei? Je bril alleen tijdens je werk, je hobby, in de zon of de hele dag dragen? Alles is mogelijk.

Soorten brillen

Als het gaat over brillen en glazen zijn er volop mogelijkheden. Na de uitgebreide oogmeting krijg je een advies op maat, waaruit blijkt of je een bril nodig hebt voor veraf, dichtbij, of allebei. Daarnaast zijn speciale computerbrillen erg populair, omdat ze zoveel voordelen bieden. En als het mooi weer is, is een zonnebril op sterkte zeker geen overbodige luxe. Kies de bril en de glazen die bij je passen en kijk ook eens naar alle extra glasopties.

enkelvoudige bril
voor dichtbij of veraf

Enkelvoudige bril

Een enkelvoudige bril kies je als je dichtbij of juist veraf scherper wilt zien. Een leesbril is ook zo'n enkelvoudige bril. Een bril voor dichtbij kijken gebruik je dus bijvoorbeeld bij het lezen van een boek of de krant, handwerken of puzzelen. Een bril voor veraf wordt vaak als eerste gebruik voor bijvoorbeeld voor autorijden. 

Lees meer.

Varifocusbril

Wil je gemakkelijk kunnen schakelen tussen dichtbij en veraf kijken, dan is een varifocusbril de oplossing. Door het onderste gedeelte van de glazen kun je gemakkelijk dichtbij kijken (bijvoorbeeld lezen) en door het bovenste deel van de bril zie je veraf scherp. Varifocusglazen worden ook wel multifocale of varifocale glazen genoemd. We hebben verschillende soorten glazen met bijbehorende voordelen in comfort. 

Lees meer.

varifocusbril
dichtbij én veraf

Afspraak oogmeting

Gratis en vrijblijvend
Afspraak maken

Montuur uitzoeken

Eigen collectie
Bekijk monturen
computerbril
ideale bril voor werksituaties

Computerbril

Als je geregeld lang achter een beeldscherm zit, kun je last krijgen van hoofdpijn of vermoeide ogen. Zelfs met een leesbril kunnen letters op het scherm dan minder goed te zien zijn. Een computerbril (met zogenaamde Workforce glazen) kan in deze situatie een uitkomst zijn. Hiermee heb je optimaal zicht, dichtbij en tot 2 of 4 meter. En zo kun je je hoofd en je nek in de meest natuurlijk houding houden. Bovendien geeft het je ogen meer rust. 

Lees meer.

NeXt bril

Ken je dat? Na een puur uur turen op je verschillende apparaten voel je vermoeidheid van je ogen. Of, vervelender nog, hoofdpijn, droge ogen en/of wazig zicht. Het komt vaak door de korte en wisselende afstanden waarop je kijkt. Onze ogen zijn niet gemaakt om zo lang achter elkaar te focussen op punten dichtbij. Maar je wilt typen, googlen, appen en surfen, dus je verlangt dat wel van je ogen. Voor brildragers is er gelukkig een fijne oplossing. NeXt enkelvoudige brillenglazen tillen jouw zicht naar the next level.

Lees meer.

NeXt bril
NeXt bril
zonnebril
zonnebril

Zonnebril

Een zonnebril is natuurlijk lekker in de zomer, maar ook in de winter als de zon laag staat is het erg comfortabel. We hebben een prachtige collectie zonnebrillen zonder sterkte en heel veel mogelijkheden en keuzes voor zonnebrillen met glazen op sterkte.

Lees meer.