Welke bril past bij mij?

Brillen

Als je een brilmontuur gaat uitkiezen, is het goed om rekening te houden met de vorm van je gezicht en de kleur van je haar. Een bril kan namelijk de beste kanten van je gezicht benadrukken en minder sterke punten camoufleren.  Op zoek naar de beste look? Zoek dan naar een bril die het beste bij je past! 

Welke vorm montuur past bij welk gezicht?

Bij verschillende gezichtsvormen passen weer andere zonnebrillen of brilmonturen. Daarom onderscheiden we verschillende gezichtsvormen en leggen we hieronder uit welke vorm montuur het beste daarbij past. Wil je weten hoe je jouw gezichtsvorm kunt herkennen? Ga dan voor de spiegel staan en doe (zonodig) je haar opzij. Teken vervolgens de contouren van je gezicht op de spiegel met lippenstift of iets anders dat gemakkelijk te verwijderen is. Klaar? Doe een stap naar achteren en bekijk welke vorm je op de spiegel ziet staan!
 

Gratis oogmeting

In een winkel bij jou in de buurt
Afspraak maken

Monturen bekijken

Op zoek naar een leuk montuur? Oriënteer je online
Bekijk het assortiment

Vierkant gezicht: 

Heb je uitgesproken jukbeenderen, een breed voorhoofd en/of een hoekige kaak? Dat combineert het beste met ronde en ovale vormen. Deze montuurvormen verzachten de harde trekken. Je kunt beter niet kiezen voor vierkante hoekige monturen.

 

Rond gezicht:

Kies met een rond gezicht niet voor een rond montuur, want juist een contrasterende hoekige vorm zal je gezicht langer en slanker doen lijken. Een smalle vorm heeft de voorkeur, omdat dit de aandacht naar boven trekt, waardoor je gezicht er langer in plaats van ronder uitziet. Kies een montuur dat even breed of iets breder is dan het breedste deel van je gezicht.

Langwerpig gezicht

Bij een smal gezicht dat in de lengte overal ongeveer even breed is, staat een vierkante of ronde bril het mooiste. Deze vormen zorgen ervoor dat je gezicht minder lang lijkt. Een langwerpig gezicht kan goed een iets groter montuur hebben, omdat dit vaak in balans is met de rest van het gezicht.

 

Diamantvormig gezicht: 

Als je brede jukbeenderen hebt met een smal voorhoofd en kin, dan staat een montuur met ovalen glazen of afgeronde hoeken je het mooist. Ook een glasbril zonder rand is een goede keuze.

Ovaal gezicht:

Een ovaal gezicht is meestal symmetrisch en combineert met de meeste monturen: denk bijvoorbeeld aan een pilotenbril of vierkante glazen. Bij deze vorm gezicht staan vrijwel alle soorten brilmonturen goed. 


 

Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht is breed van boven en smal toelopend naar de kin. Kies bij een hartvormig gezicht voor een pilotenbril of gedeeltelijk randloze bril. Die staan je waarschijnlijk heel erg goed!

Ook je haarkleur is belangrijk! Want, welke kleur past bij mij?

Naast de vorm van je gezicht, kunnen we je ook adviseren over de keuze van een brilmontuur op basis van je haarkleur. 


 

Pas verschillende brilmonturen

Vanzelfsprekend zijn bovenstaande adviezen slechts adviezen en geen 'moetjes'. Jouw persoonlijke voorkeur speelt natuurlijk een grote rol. Het is slim om bij de keuze van een montuur iemand mee te nemen die je goed kent, zodat je geholpen kan worden bij de keuze. Bij Hans Anders mag je vrijblijvend naar hartelust monturen passen. Tip: Probeer vooral ook een aantal monturen, waarvan je in eerste intstantie niet zo enthousiast wordt. Zo kunt je  verschillende mogelijkheden wegstrepen en dan vind je vast en zeker de bril die jouw look helemaal af maakt. 

De Hans Anders opticien helpt je graag bij je keuze. Zoek direct de dichtstbijzijnde winkel of bekijk de huidige actie. Wil je alvast een afspraak maken voor een oogmeting? Dat kan heel eenvoudig online.

Tip: kies online je favoriete monturen en pas deze in een winkel in de buurt!

Heb je op je gemak onze website bekeken en een aantal mooie monturen gezien die jij best eens zou willen uitproberen? Dan kun je deze heel eenvoudig naar een winkel in de buurt laten sturen! Daar kun je ze op je gemak passen en gelijk een goed advies krijgen. Het laten versturen van je favoriete monturen naar de winkel is gratis en vrijblijvend.