3 redenen waarom ontspiegelde glazen handig zijn

Prettiger kijken

Wij adviseren altijd een complete bril, en daarmee bedoelen we bij Hans Anders een bril mét kraswerende en ontspiegelde glazen. Uit ervaring weten wij namelijk dat iedereen liever ontspiegelde glazen heeft, omdat dit veel prettiger kijkt. We hebben de 3 belangrijkste voordelen van ontspiegelde glazen voor je in dit artikel op een rij gezet. Na het lezen weet je precies waarom je zou moeten kiezen voor ontspiegelde glazen of niet.

Ontspiegeling heeft te maken met de manier waarop lichtstralen op je bril en op je oog vallen. Wist je bijvoorbeeld dat het kunststof glas van je bril niet alleen lichtstralen door laat, maar ook lichtstralen weerkaatst? Dat zorgt ervoor dat je niet optimaal ziet. Gelukkig kunnen we het spiegelende effect voorkomen. Met een speciale laag maken we er ontspiegelde glazen van. Dit ‘ontspiegelen’ heeft drie voordelen:

Voordeel #1 Ontspiegeld glas biedt beter zicht
Vooral in het verkeer is het belangrijk dat je goed zicht hebt. Dat draagt immers bij aan de veiligheid als je onderweg bent. Maar koplampen, straatlantaarns, regen en nat wegdek maken de zichtomstandigheden er niet makkelijker op. Een bril met ontspiegelde glazen voorkomt dat je rond alle lampen een waas ziet en geeft je een helder en compleet zicht, met meer contrast. Dat scheelt enorm vergeleken met glazen die niet ontspiegeld zijn.

Voordeel #2: Ontspiegeld glas is rustiger voor je ogen
Niet alleen licht dat van voren op je glazen komt, wordt weerkaatst. Ook op de binnenkant van de bril vallen lichtstralen. Bijvoorbeeld van een lichtbron achter je, maar ook via je ogen wordt licht weerkaatst. In een bril zonder ontspiegelde glazen zie je dan dus eigenlijk een spiegelbeeld van je eigen oog.

Spiegeling in het glas

Al die spiegelingen leiden je af en kunnen hoofdpijn en vermoeidheid veroorzaken. Een bril met ontspiegelde glazen geeft je een rustiger beeld, omdat de ontspiegeling ook aan de binnenkant van je bril effect heeft.

Ontspiegeling voorkant
Ontspiegeling achter het glas

Voordeel #3 Met ontspiegelde glazen zie je er mooier uit
Niet alleen voor jezelf zijn ontspiegelde glazen prettig. Ook voor andere mensen is het fijner. Ze hebben dan geen last meer van weerkaatsingen in je glazen. Daardoor kunnen ze je ogen goed zien. Dat communiceert prettiger en het ziet er gewoon veel mooier uit. Jij wilt toch ook dat andere mensen je goed kunnen zien? Kies voor ontspiegeld glas en het verschil is direct duidelijk.

Verschil ontspiegeld

Ontspiegelde glazen zijn altijd standaard bij een complete bril
Nu weet je precies wat het nut is van ontspiegelde glazen. Het is veiliger in het verkeer, het is rustiger voor je ogen en het is mooier. En het allermooiste… bij een complete bril zijn je glazen inclusief deze bewerking, de kraswerende laag overigens ook. Weer een extra reden om voor Hans Anders te kiezen.

Naast ontspiegeling en kraswerend hebben we nóg meer coatings, waarmee je je bril zo luxe kunt maken als je wilt. Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk ze online of kom eens langs in een van onze winkels. Je kunt even binnenlopen of online een afspraak maken.