Veilig op weg met een nachtbril

Autorijden in het donker is heel anders dan in het daglicht. Zo kunnen koplampen van een tegenligger je verblinden. En bij nat weer is dat effect nog groter. Kijk maar naar de visualisatie hieronder.

Een nachtbril biedt uitkomst. Deze filtert de schitteringen op het wegdek, waardoor je alles beter waarneemt. De gele glazen helpen je tegen verblinding, geven meer contrast waardoor je ogen minder vermoeid raken. Wij vertellen je alles over de voordelen van een nachtbril.

Artboard 1

bij mist en slecht zicht

Artboard 1 copy 2

bij regen en andere neerslag

Artboard 1 copy

vermindert hinderlijke schittering

Zo werkt een nachtbril

In het donker zorgt vooral de kleur blauw voor een vervelende schittering die het zicht flink kan verminderen. Geel is de vijand van blauw. Die kleur neutraliseert de vervelende schittering. Daarom hebben alle nachtbrillen gele glazen.

Alle voordelen van een nachtbril

De nachtbril heeft verschillende voordelen. We sommen ze even voor je op:

1. Minder kans op verblinding        

Zeker moderne koplampen hebben relatief veel blauw licht. Dat kan behoorlijk gevaarlijk zijn. Met een nachtbril op je neus is de kans op verblinding in de auto een stuk kleiner.

2. Beter zicht bij slecht weer

Ook mist, neerslag of sneeuw verminderen het zicht natuurlijk flink. Ook in die gevallen helpt een nachtbril je uit de brand.

3. Meer contrast

Een nachtbril zorgt voor een hoog contrast. Hierdoor worden de strepen op de weg en verkeersborden veel makkelijker waarneembaar.

4. Minder vermoeidheid

Slecht zicht bij weinig licht is niet alleen vervelend, maar ook heel vermoeiend. Met een nachtbril kom je beter uitgerust aan op je bestemming.

5. Met of zonder sterkte

Ook als je brildragend bent, kun je gebruikmaken van een nachtbril. Kies voor een extra grote overzet nachtbril die je over je bril heen draagt of voor een nachtbril op sterkte.

Een nachtbril bij Hans Anders

Bij Hans Anders heb je keuze uit diverse nachtbrillen, voor iedere situatie een oplossing:

Maak een afspraak voor een oogmeting om je nachtbril op sterkte te kunnen bestellen. 
Geen glazen op sterkte nodig? Bekijk dan ons assortiment nachtbrillen.