Lenzenvloeistof kiezen

Lenzen

Voor het schoonmaken van je maandlenzen heb je keuze uit verschillende soorten lenzenvloeistof. Maar welke lenzenvloeistof is waarvoor bedoeld en wat is voor jou de beste keuze? Je kunt met lenzenvloeistof je lenzen niet alleen reinigen, maar ook desinfecteren, bewaren, bevochtigen en inzetten. 

Wij zetten hieronder de lenzenvloeistoffen die veel voorkomen voor jou op een rij: 

Alles in één lenzenvloeistof

De naam zegt het al, deze lenzenvloeistof biedt een alles-in-één oplossing. De vloeistof is geschikt voor het verwijderen van proteïnen, bacteriën, schimmels en acanthamoeba (reinigen), afspoelen, desinfecteren, bewaren en bevochtigen van uw contactlenzen. Met deze lenzenvloeistof maak je je lenzen eerst schoon voordat je ze in het bewaarbakje met dezelfde vloeistof legt.

Waterstofperoxide houdende vloeistoffen

Lenzenvloeistoffen die waterstofperoxide bevatten in tegenstelling tot alles-in-één oplossingen geen conserveringsmiddel. Heb je gevoelige ogen, dan zijn ze ideaal voor jou. Lenzenvloeistof met waterstofperoxide reinigt en desinfecteert. Bij sommige van deze vloeistoffen wordt de waterstofperoxide tijdens het bewaren omgezet in een neutrale stof (reinigen en verzorgen in één fase). Bij een aantal types zul je wel de waterstof houdende vloeistof zelf van de maandlenzen moeten afspoelen met een neutraliserende vloeistof (reinigen en verzorgen in twee fases). Laat je hierover goed informeren door een lensspecialist. 

Cleaner (tabletten)

Cleaner tabletten of cleaner vloeistof is speciaal gemaakt om je contactlenzen mee schoon te maken. Je verwijdert hiermee proteïne, lipiden (olie, vet), mucine en calcium.

Zoutoplossingen

Zoutoplossiongen zijn geconserveerd en pH-neutraal. PH is de afkorting voor de Latijnse term ‘potentia hydrogenii’ en betekent ‘waterstof-ionen-concentratie’, ofwel de zuurgraad. Eigenlijk geeft de pH-waarde simpelweg aan hoe zuur een oplossing, zoals lenzenvloeistof of zeep, is. Als lenzenvloeistof pH-neutraal is, dan betekent dit dat de pH-waarde gelijk is aan de pH-waarde van jouw ogen. Zoutoplossingen kunnen worden gebruikt worden voor het afspoelen en inzetten van contactlenzen.

Comfortabele oogdruppels

Oogdruppels verhogen het draagcomfort van elk type contactlens. De druppels kunnen (tijdelijk) droge rode ogen voorkomen en irritatie die wordt veroorzaakt door stof pollen en luchtverontreiniging. Deze traansubstituten zitten in kleine verpakkingen die je gemakkelijk mee kunt nemen in bijvoorbeeld het vliegtuig of naar school of werk.

Lenzenvloeistof online kopen

Draag je voor het eerst maandlenzen, laat je dan adviseren door de onze lensspecialist over een goede lenzenvloeistof. En twijfel je tijdens het gebruik ervan, kom dan gerust terug om in overleg iets anders te proberen. Je kunt bij Hans Anders lenzenvloeistoffen van Easy Wear, ReNu en Alcon ook online bestellen. Dat is heel gemakkelijk, want als je eenmaal jouw product één keer via onze webshop hebt besteld, kun je bij een volgende keer gemakkelijk je bestelling herhalen.