Lenzen indoen en lenzen uitdoen

Lenzen

Je lenzen indoen en uitdoen kan in het begin best spannend zijn. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt en een paar keer hebt geoefend, wordt het indoen en uitdoen van contactlenzen een fluitje van een cent. 

Ben je net begonnen met het dragen van contactlenzen dan kun je vast wel wat hulp en tips gebruiken. Wij geven je graag advies over de manier waarop je het beste lenzen kunt inbrengen en uit je ogen kunt halen. Veilig contactlenzen dragen is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid van je ogen. Hieronder leggen we uit hoe het indoen en uitdoen van lenzen in z’n werk gaat en waar je op moet letten.

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Aarzel dan niet en maak gratis een afspraak bij een contactlensspecialist.

Voorbereiding voor je je lenzen gaat indoen

Het is het best als je na het opstaan een half uurtje wacht voor je je lenzen in gaat doen. Was voordat je je lenzen in gaat doen goed je handen met water en zeep en droog ze daarna met een pluisvrije handdoek. Neem de contactlenzen uit de lenzenhouder en leg deze op je vinger. Let erop dat de lens eruit zien als een kommetje met rechtopstaande randen. Als de randen van de contactlens een beetje zijn omgeslagen, dan is hij binnenstebuiten gekeerd (denk hierbij aan kommetje of een schotel). Spoel de lenzen af met lenzenvloeistof voordat je ze indoet.
 

Lenzen indoen


 

Lenzen uitdoen

Voordat je de lenzen gaat uitdoen, was je wederom goed je handen en droog je ze met een pluisvrije handdoek.

Contactlenzen bewaren

Bewaar je contactlenzen in een speciale lenzenhouder en vul deze houder met schone lenzenvloeistof voordat je je lenzen uitdoet. Gooi de lenzenhouder leeg nadat je je contactlenzen hebt uitgedaan en laat de houder drogen. We raden je aan om de lenzenhouder bij elke nieuwe fles lenzenvloeistof te vervangen.


 

Voor het slapen gaan

Doe je lenzen altijd uit voordat je gaat slapen. Slapen met lenzen in kan namelijk leiden tot schade aan het oog. Het advies is om je lenzen een uur voor je gaat slapen uit te doen. Verder is het belangrijk dat je de voorschriften van de contactlensspecialist opvolgt en draag ze niet langer dan wordt aangeraden. Voor advies, hulp of wat extra uitleg kun je natuurlijk altijd terecht bij je contactlensspecialist van Hans Anders. Je kunt heel eenvoudig online een afspraak maken.