Lenzen indoen en lenzen uitdoen

Lenzen

Als je begint met het dragen van contactlenzen dan legt onze contactlensspecialist je precies uit hoe je de lenzen het best kunt indoen en uitdoen. Je oefent samen en gaat pas de deur uit als het je zelf lukt. In deze blog kun je alle tips en tricks nog eens rustig nalezen. Lees je dit omdat je overweegt of lenzen iets voor jou zijn? Realiseer je dan dat iedereen het kan leren. Als je eenmaal door hebt hoe het werkt en een paar keer hebt geoefend, wordt het een fluitje van een cent. 

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen? Aarzel dan niet en maak gratis een afspraak bij een contactlensspecialist. Overweeg je lenzen te proberen? Lees dan vooral ook eens ons blog over de voordelen van lenzen.

Voorbereiding 

Lenzen indoen

Lenzen uitdoen

Contactlenzen bewaren

Maandlenzen bewaar je in een speciale lenzenhouder en deze vul je met schone lenzenvloeistof voordat je je lenzen uitdoet. Gooi de lenzenhouder leeg nadat je je contactlenzen hebt uitgedaan en laat de houder drogen. We raden je aan om de lenzenhouder bij elke nieuwe fles lenzenvloeistof te vervangen.

Voor het slapen gaan

Doe je lenzen altijd uit voordat je gaat slapen. Slapen met lenzen in kan namelijk leiden tot schade aan het oog. Het advies is om je lenzen een uur voor je gaat slapen uit te doen. Verder is het belangrijk dat je de voorschriften van de contactlensspecialist opvolgt. Voor advies, hulp of wat extra uitleg kun je natuurlijk altijd terecht bij je contactlensspecialist van Hans Anders. Je kunt heel eenvoudig online een afspraak maken.