Daglenzen of maandlenzen?

Steeds meer mensen kiezen voor daglenzen, en niet zonder reden. Daglenzen hebben een aantal flinke voordelen in vergelijking met week- of maandlenzen. We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Daglenzen zijn hygiënisch

De naam verklapt het al: je draagt een daglens niet langer dan een dag. Daardoor is de kans op vuil of allergenen achter de lens een stuk kleiner. Veel allergieën zorgen voor jeukende of geïrriteerde ogen. Heb jij zo’n allergie, dan is het slim om voor daglenzen te kiezen.

2. Geen lenzenvloeistof

Iedereen met week- of maandlenzen overkomt het weleens: je gaat een weekendje weg en je vergeet het flesje met lenzenvloeistof. Bij gebrek aan beter leg je ze daarom maar in een bakje met water. Onhandig en niet goed voor je ogen. Met daglenzen gebruik je elke dag een nieuw paar, dus knoeien met lenzenvloeistof is voorgoed verleden tijd!

3. Extra draagcomfort

Veel daglenzen worden gemaakt van zogenaamd silicone hydrogel. Deze lenzen laten tot wel 5 keer meer zuurstof door dan traditionele zachte lenzen. Het voordeel? Je ogen raken veel minder snel uitgedroogd. Je hebt aan het eind van de dag dus geen last van geïrriteerde ogen.

4. Het is geen ramp als je daglenzen kwijt bent

Lenzen hebben één nadeel: ze zijn zo verrekte klein! Met goede ogen zijn ze al moeilijk te zien, met een oogafwijking is het helemaal onmogelijk. Moet je je lenzen vervangen omdat je ze bent kwijtgeraakt, dan kost je dat bij maandlenzen meteen een flink bedrag. Daglenzen zijn per set een stuk voordeliger. Iets kwijtraken is nooit fijn, maar dan doet het toch net iets minder pijn.

5. Je bent zo aan daglenzen gewend

Ben je nu nog brildragend maar denk je eraan om over te stappen op lenzen? Begin dan met daglenzen. Die zijn relatief soepel, waardoor je ogen er snel aan wennen. Draag je de ene dag een bril en de andere dag lenzen? Ook dan raden we je daglenzen aan.

Zijn daglenzen ideaal voor iedereen?

Heeft dan echt iedereen baat bij daglenzen? Niet helemaal. Voor sommige speciale afwijkingen zijn daglenzen niet geschikt. Wil je bijvoorbeeld een cilinderafwijking corrigeren met specifieke torische lenzen, dan kun je beter kijken naar het assortiment maandlenzen.

De beste lenzen voor jou

Wat de beste lenzen voor jou zijn, hangt af van verschillende factoren. Weet je nog niet welke lenzen bij jou passen? De opticiens in onze winkels zoeken het met alle liefde voor je uit. Hier kun je heel gemakkelijk een afspraak maken. Blijken daglenzen voor jou de beste optie te zijn, dan kun je ze heel voordelig uitproberen. Met het speciale starterspakket ben je voor 15 euro voorzien van 30 lenzensets. Bevallen ze niet, dan krijg je gewoon je geld terug!