Wat is een audicien of een triage-audicien?

Een audicien is eenvoudig gezegd iemand die hoorapparaten maakt of verkoopt. Maar, niet zomaar: audiologie is een geneeskundig specialisme. Audiciens hebben een gedegen opleiding gevolgd aan een door de overheid erkend opleidingsinstituut om het vak uit te oefenen. Ze achterhalen en onderzoeken gehoorstoornissen en behandelen deze. Dit houdt in dat de audicien een passend hulpmiddel zoals een hoortoestel verstrekt.

Audiciens zijn opgeleid. Triage-audiciens zijn gehoorspecialisten die nog extra opleidingen hebben gevolgd. Net als artsen blijven zij zich continu bijscholen. Een triage-audicien mag daarom zonder verwijzing van een KNO-arts vaststellen of u in aanmerking komt voor een hoortoestel.

Wat is een stAr geregistreerde audicien?

Dan is er nog de term 'stAr geregistreerde audicien'. StAr staat voor Stichting Audicienregister. Dit is een keurmerk voor de hoorzorg, met een actieve bewaking. De stichting controleert en verbetert de kwaliteit van de dienstverlening van audiciens en audiciensbedrijven.

Audiciens kunnen persoonlijk stAr geregistreerd zijn en bedrijven kunnen als onderneming geregistreerd zijn. Bij Hans Anders zijn ten eerste alle audiciens afzonderlijk en daarnaast Hans Anders als bedrijf stAr geregistreerd. Naast de zekerheid van kwaliteit, heeft een stAr registratie voor u als voordeel dat een hoortoestel eerst altijd 'op proef' wordt verstrekt. Pas wanneer u tevreden bent volgt de aanschaf.

Naar de opticien voor een hoortest?

Waar vindt u nu een audicien? U stapt gewoon bij de opticien binnen. In veel filialen zijn namelijk zowel een opticien als een audicien werkzaam. De opticien laat u (beter) zien, een audicien laat u (beter) horen. Wellicht kent u Hans Anders vooral als opticien. U kunt echter ook de winkel binnenlopen voor een hoortest. Onze gediplomeerde audiciens helpen u dan graag.

Wat doet een audicien

Nu u weet wat een audicien is en waar u deze kunt vinden, bent u vast benieuwd wat een audicien precies doet.

De audicien onderzoekt of er sprake is van een gehoorbeperking. In de meeste gevallen zal dit onderzoek een combinatie zijn van het beantwoorden van vragen en het uitvoeren van een audiogram. Beter bekend als de hoortest. U luistert naar een aantal tonen en dient daarbij aan te geven of u ze hoort of niet. Vervolgens ontvangt u advies over uw gehoor. Als blijkt dat u minder hoort, zal de audicien de mogelijkheden voor hoortoestellen met u bespreken.

Twijfelt u aan uw gehoor? Laat ons u helpen. Maak direct een afspraak voor een hoortest, zodat u zeker weet dat de audicien u kan ontvangen als u de winkel binnenstapt. Een afspraak is gratis en vrijblijvend. Twijfel dus niet langer en laat uw gehoor over aan onze gediplomeerde en erkende audiciens.