Verschillende typen hoortoestellen

Er zijn veel verschillende soorten gehoorapparaten, u kunt deze hieronder vergelijken. Het type gehoorapparaat dat bij u past is helemaal afhankelijk van de aard van gehoorverlies en uw persoonlijke wensen. Zo kunnen hoortoestellen die achter het oor (AHO) worden geplaatst en nauwelijks zichtbaar zijn, soms beter bij uw wensen en mate van gehoorverlies passen dan een gehoortoestel dat volledig in de gehoorgang wordt geplaatst (IHO). U vindt hieronder alle typen hoortoestellen die u met elkaar kunt vergelijken.

Achter het oor.
Het hoortoestel achter het oor is een veelgebruikt apparaat. Het kan voor bijna alle gehoorverliezen gebruikt worden, en het bestaat in een open en een gesloten variant. Die laatste is vooral geschikt bij zwaardere gehoorverliezen.

In het oor.
Dit hoortoestel wordt op maat gemaakt en je draagt het in het oor. Het is zo goed als onzichtbaar en dus een erg subtiel toestel. Een hoortoestel in het oor is echter niet geschikt voor elke vorm van gehoorverlies. De audicien zal samen met jou bekijken of het iets voor jou is.

In het oor

Luidspreker in het oor.
Op zoek naar een eerste hoorapparaat? Dan is dit misschien een goede keuze. Je draagt het achter het oor en een dun kunststof slangetje gaat in de gehoorgang. Het toestel geeft een betere geluidsbeleving en is erg onderhoudsvriendelijk.

Wilt u een direct een afspraak met een van onze gediplomeerde audiciens voor advies over onze hoortoestellen? Bel dan 088-2745536 (lokaal tarief), of maak direct een afspraak online.