Stel dat je de ondertiteling bij je favoriete Netflix-serie niet kunt lezen. Dat de verkeersborden geheimen voor je hebben. Dat letters beginnen te dansen als je ze probeert te lezen. Dan is het een goed idee dat je even verder leest.

Wat zijn enkelvoudige glazen

Je merkt dus dat je niet meer scherp ziet. En dat dat behoorlijk onhandig is. Het zou goed kunnen dat een bril met enkelvoudige glazen je kan helpen. ‘Enkelvoud’ betekent dat er van iets maar één is. In het geval van enkelvoudige brillenglazen betekent het dat het glas maar één sterkte heeft. Enkelvoudige glazen zijn dus voor dichtbij óf veraf, terwijl meervoudige glazen beide kunnen corrigeren.

Een enkelvoudige bril voor dichtbij heeft een plus-sterkte in de glazen. Hiermee kun je dichtbij scherp zien, bijvoorbeeld om een boek of een kassabon te kunnen lezen. Een enkelvoudige bril voor veraf heeft een min-sterkte in de glazen. Deze wordt gebruikt om veraf scherp te zien, bijvoorbeeld tijdens autorijden of het lezen van informatie op een schoolbord.

Je kunt je lol op

Oriënteer je je op een enkelvoudige bril, dan kom je het al gauw tegen: glasopties. Vele. Verschillende. Glasopties. Raak je in de war? Geen paniek. Zie de mogelijkheden alsof je in een restaurant bent. Het hoofdgerecht zijn de glazen. Bij Hans Anders zijn complete glazen al inclusief kraswerende laag en ontspiegeling. Vervolgens kun je er ‘bijgerechten’ bij kiezen. Als je meer wilt.

We noemen het trouwens nog ‘glazen’ maar de meeste brillenglazen worden inmiddels van kunststof gemaakt. Dat breekt iets minder snel.

Glasopties

Kies bijvoorbeeld voor:

  • Dunner glas om je montuur comfortabeler en lichter te maken
  • Een antistatische coating als je minder wilt poetsen
  • Blue Filter, voor als je veel beeldschermwerk doet
  • Nachtglazen om geen last te hebben van schitteringen door koplampen
  • Zonneglazen tegen UVA en UVB straling
Lees hier meer over glasopties

Een enkelvoudige bril uitzoeken

Misschien zit je dagelijks lang achter een beeldscherm. Sport je graag. Ben je zo iemand die op zijn of haar bril gaat zitten. Misschien ben je modegevoelig. Of stel je hoge eisen. Het zijn allemaal dingen die meespelen bij het uitzoeken van een enkelvoudige bril. De perfecte enkelvoudige bril. Een die past bij jouw leven en jouw bezigheden.

Een enkelvoudige bril uitzoeken

Wij maken dus graag een beetje kennis voordat we samen een bril voor je uitzoeken.

Weet jij al wat je wilt en welke sterkte jij nodig hebt in je glazen? Dan kun je ook heel eenvoudig een enkelvoudige bril op onze website bestellen. Heb je een oogmeting bij Hans Anders gedaan, dan kun je gemakkelijk je sterktes bekijken via Mijn Hans Anders.

Een enkelvoudige bril uitzoeken

Mag het een +je meer zijn?

Soms vergeet je hoe fijn en belangrijk het is om goed te zien. Je bent gewend geraakt aan het verminderde zicht. Misschien weet je niet beter (meer).

Zie jij nog wel scherp? Test het met het onderscheiden van uitdrukkingen op gezichten, de takken van een boomtop of informatieborden boven de snelweg.

De sterkte van je ogen kan veranderen, zelfs binnen korte tijd. Best een goed idee dus om jaarlijks je ogen te laten opmeten. Eerlijk: dat is veel minder vervelend dan een tandartsafspraak. En bij Hans Anders nog gratis ook.

oogmeting