Bekijk de veelgestelde vragen over ons Hoor Garant Plan.

Veelgestelde vragen

Het Hoor Garant Plan is een verzekering voor een hoortoestel van Hans Anders. De verzekeraar van het Hoor Garant Plan is Chubb European Group SE. Het hoortoestel is verzekerd tegen schade, breuk, diefstal en verlies. Het Hoor Garant Plan is alleen beschikbaar via Hans Anders en uitsluitend voor hoortoestellen die bij Hans Anders gekocht zijn.

U kunt het Hoor Garant Plan uitsluitend afsluiten bij aanschaf van uw hoortoestel in een Hans Anders winkel. Het Hoor Garant Plan gaat in op de dag dat u uw hoortoestel ophaalt. De looptijd is maximaal 5 jaar.

De premie voor deze verzekering is een eenmalig bedrag, afhankelijk van de categorie hoortoestel. Uw opticien kan u uitleggen in welke categorie uw hoortoestel hoort. De genoemde prijzen zijn inclusief 21% assurantiebelasting.

Het eigen risico is een percentage van het aankoopbedrag van het hoortoestel. Tijdens het eerste jaar is dat 30%, tijdens het tweede jaar 40% en tijdens het derde, vierde en vijfde jaar 50% van het aankoopbedrag.

Het Hoor Garant Plan keert uit in natura. Bij beschadiging, verlies of diefstal wordt het verzekerde hoortoestel vervangen door een nieuw hoortoestel van dezelfde soort en kwaliteit.

In veel gevallen is schade of verlies van een hoortoestel uitgesloten van dekking op uw WA- of inboedelverzekering. Op een inboedelverzekering zijn meestal alleen zaken in en rond uw huis verzekerd. Het Hoor Garant Plan is specifiek ontwikkeld voor het verzekeren van hoortoestellen, ook buitenshuis en tijdens reizen in het buitenland.

U bent onder andere niet verzekerd tegen schade veroorzaakt door slijtage, onvoldoende zorg, onverantwoordelijk gedrag en opzet. In de voorwaarden kunt u precies lezen wat we niet verzekeren.

In al deze gevallen kunt u terecht bij een Nederlandse Hans Anders vestiging, indien mogelijk bij de vestiging waar u het hoortoestel gekocht heeft. Wellicht kunt u uw antwoord vinden in de voorwaarden. En natuurlijk kunt u ook contact opnemen met de klantenservice.

Chubb European Group SE, een Chubb onderneming, is een onderneming die valt onder de Franse Wet op de Verzekeringen (Code des Assurances) met registratienummer 450 327 374 RCS Nanterre. Statutaire zetel: La Tour Carpe Diem, 31 Place des Corolles, Esplanade Nord, 92400 Courbevoie, Frankrijk. Chubb European Group SE heeft een volledig volgestort maatschappelijk kapitaal van €896.176.662 en valt onder het toezicht van de 'Autorité de contrôle prudentiel et de résolution' (ACPR), 4 Place de Budapest, CS 92459, 75436 PARIS CEDEX 09. 

Chubb European Group SE, Nederlands bijkantoor, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam, is ingeschreven bij KvK Rotterdam onder nummer 24353249. In Nederland valt zij tevens onder het gedragstoezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Nederlands recht is op de verzekering van toepassing.

Bij klachten over de bemiddeling, totstandkoming en uitvoering van deze verzekering kunt u terecht bij een Hans Anders vestiging of de verzekeraar, Chubb European Group SE, Marten Meesweg 8-10, 3068 AV Rotterdam, informatie@chubb.nl.

Indien u niet tevreden bent over de afhandeling van de klacht, kunt u een juridische procedure starten of contact opnemen met Stichting Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, Postbus 93257, 2509 AG Den Haag, www.kifid.nl.

Bekijk de voorwaarden

U bent zuinig op uw nieuwe hoortoestel(len) en gaat er zorgvuldig mee om. Toch zit een ongelukje in een klein hoekje. Dan is het goed om te weten dat het Hoor Garant Plan uitkomst biedt bij schade, breuk, diefstal of verlies. 

Bekijk via onderstaande pdf alle voorwaarden.