Onze beloftes en garanties.

Dat maakt Hans Anders.

Je ogen en je oren zijn belangrijk, ze verbinden je met de wereld om je heen. Daarom wil je zeker zijn van de beste oog- of hoorzorg en zoek je naar een bril, lenzen of hoortoestel van de beste kwaliteit. Tegelijkertijd wil je niet de hoofdprijs betalen.

Bij Hans Anders hoef je gelukkig niet te kiezen. Wij bieden de beste service voor de beste prijs. We houden ervan om met onze klanten mee te denken. En door ons brede assortiment en onze deskundige blik kunnen we je altijd naar tevredenheid helpen. Een service waar je ‘u’ tegen zegt, maar een prijs waar je gewoon ‘je’ tegen kunt zeggen. Met beloftes en garanties waar je echt wat aan hebt. Dat maakt Hans Anders.


Onze beloftes:

De beste service

De aanschaf van een nieuwe bril, lenzen of hooroplossing. Voor de meeste mensen is dat geen dagelijkse bezigheid. Voor ons wel. We staan dan ook voor je klaar met deskundig advies, persoonlijke aandacht en alle service die jij nodig hebt om tot de beste keus te komen.

De beste kwaliteit

Ogen en oren zijn een serieuze zaak. Daarom werken wij met mensen die daar heel veel verstand van hebben: goed opgeleide opticiens en audiciens. En leveranciers van de beste monturen, glazen, lenzen en hoortoestellen.

De beste prijs

Dure brillen zijn niet beter. Onze brillen zijn minstens net zo goed als de duurste merkbrillen. Onze brillenglazen zijn dezelfde als die bij een dure opticien in je montuur worden gezet. Wij zorgen ervoor dat je voor de beste service en de beste kwaliteit bij ons altijd de beste prijs betaalt.

De meeste zekerheid

Zeker weten dat je tevreden bent met je aankoop bij Hans Anders, dankzij onze ‘5 x Anders garanties’:

5 x Anders garanties

 • 1. Gratis een ander montuur als je toch niet tevreden bent. Lees meer ->

  Met deze garantie weet je zeker dat je het juiste montuur koopt. Want zit het montuur toch niet lekker, of ben je er om een andere reden niet tevreden mee, dan mag je het montuur binnen twee weken na het ophalen van de bril eenmalig ruilen voor een ander montuur. Is dat nieuwe montuur duurder dan je oorspronkelijk aankoop? Dan betaal je het verschil bij. En kies je voor een goedkoper montuur dan ontvang je het verschil terug. Dat vinden wij wel zo eerlijk. Het montuur dat je wilt ruilen mag natuurlijk niet zijn beschadigd.

 • 2. Gratis nieuwe glazen als je sterkte binnen een jaar sterk verandert. Lees meer ->

  Met deze garantie weet je zeker dat je bril of lenzen de juiste sterkte hebben. Als onze opticien vaststelt dat je oogsterkte binnen een jaar na het aanmeten van glazen of lenzen per oog sterk is veranderd met 0,75 dioptrie of meer, dan vervangen wij kosteloos de brilglazen of contactlenzen. Tegen bijbetaling kun je dan kiezen voor een ander montuur en/of extra glasopties. De garantie geldt niet als je oogsterkte is veranderd door ziekte, operatie of medicatie die invloed heeft op je ogen. De garantie geldt ook niet als je oogsterkte anders is tijdens zwangerschap en bij gebruik naast of ter vervanging van vormstabiele (harde) lenzen.

 • 3. Multifocale glazen of lenzen ruilen als je er écht niet aan kunt wennen. Lees meer ->

  Het is even wennen, een nieuwe varifocus bril. Als je niet kunt wennen, niet tevreden bent met je nieuwe multifocale glazen en ze zijn onbeschadigd, dan mag je ze binnen twee maanden ruilen voor een ander type multifocale glazen met dezelfde glasopties. Tegen bijbetaling kun je een duurder type multifocaal glas kiezen en/of extra glasopties. Of je neemt een bril met enkelvoudige glazen én een aparte leesbril met dezelfde glasopties. Als de kosten voor deze bril(len) lager zijn dan de multifocale bril die je in eerste instantie kocht, dan krijg je het verschil terug. Bij een hogere prijs betaal je bij. Bij multifocale contactlenzen heb je een gewenningsperiode van één maand.

 • 4. Drie monturen thuis proberen. Lees meer ->

  Handig; neem gerust 3 monturen mee naar huis. Fijn als je wilt zien of het montuur bij je kleding past. Of om je familie en vrienden om hun mening te vragen. En om goed te ervaren hoe het montuur zit. Tegen betaling van een borg mag je gedurende één week drie monturen mee naar huis nemen om op je gemak te passen. De borg is gelijk aan de prijs van de monturen. Je betaalt de borg in de winkel nadat je de monturen hebt uitgezocht. Als de monturen binnen één week onbeschadigd worden geretourneerd ontvang je de borg retour. Na het verstrijken van de afgesproken termijn vervalt de borg.

 • 5. Niet goed, geld terug. Lees meer ->

  Heb je een klacht, dan bieden wij een oplossing. En ben je ondanks alles toch niet tevreden, dan krijg je je geld terug. Je kunt tot 3 maanden nadat je je bril bij onze winkel hebt opgehaald of je webbestelling hebt ontvangen, gebruikmaken van deze garantie. Als je aanspraak maakt op deze garantie beoordelen we eerst de klacht en bieden een passende oplossing aan voordat we overgaan tot retourbetaling.

  Wanneer je met je bril terugkomt en aanspraak doet op deze garantie, dient de bril onbeschadigd te zijn. Dit geldt voor zowel het montuur als de glazen. De bril waarvoor je aanspraak doet op de garantie nemen wij retour en wordt eigendom van Hans Anders.

  Voor brillen die zijn gekocht met zorgvergoeding, ontvang je het bedrag dat je zelf hebt betaald retour. De zorgdeclaratie maken wij ongedaan.

  Heb je je bril gekocht via de webshop en wil je aanspraak maken op de garantie? Dan maak je in Mijn Hans Anders een retourmelding aan.

  Je ontvangt je bedrag binnen 4 weken retour op je bankrekening. De garantie geldt niet voor contactlenzen en zonnebrillen zonder sterkte. Wij behouden ons het recht voor om de “niet goed, geld terug” voorwaarden tussentijds aan te passen of aan te vullen.

Nog meer zekerheid

Naast onze beloftes en onze 5 x Anders garanties, kun je bij Hans Anders natuurlijk ook rekenen op de kwaliteitsgarantie (fabrieksgarantie). Daarmee heb je 2 jaar lang garantie op productie en materiaalfouten. Uiteraard gelden ook de wettelijke garantierechten die je als koper hebt. En wil je nóg meer zekerheid, ook bij verlies, diefstal of beschadiging van je bril of hoortoestel(len)? Kijk dan eens naar ons Bril Garant Plan en ons Hoor Garant Plan.

 

Bril Garant Plan

Lekker zorgeloos van je nieuwe bril genieten en 2 jaar lang geen onverwacht hoge kosten bij schade, breuk, diefstal of verlies.

Lees alles over ons Bril Garant Plan en vraag ernaar in de winkel.

Veel gestelde vragen Bril Garant Plan
Bril Garant Plan

Hoor Garant Plan

U bent zuinig op uw nieuwe hoortoestel(len) en gaat er zorgvuldig mee om. Toch zit een ongelukje in een klein hoekje. Dan is het goed om te weten dat het Hoor Garant Plan uitkomst biedt bij schade, breuk, diefstal of verlies. 

Hoor Garant Plan
Hoor Garant Plan

Vragen?

wellicht staat hier je antwoord
Veel gestelde vragen

Klantenservice

kunnen we je helpen?
Neem contact op