Welke beeldschermbril is het meest geschikt?

de werking en de verschillende soorten beeldschermglazen

Of je nou de hele dag achter de computer zit, of als horlogemaker met precisiewerk op de millimeter bezig bent… je wilt je werk scherp zien. Onze opticien kan je daarbij perfect helpen, want we hebben een heel breed assortiment beeldschermglazen. Zo krijg jij bij Hans Anders de beeldschermbril die precies is afgestemd op jouw werksituatie. Op beeldschermglazen adviseren we een speciale coating die het langdurig turen op een beeldscherm comfortabeler maakt: Blue Filter.

Ook als je al een bril hebt, kun je toch moeite hebben om tekst op een beeldscherm te lezen. Dat komt omdat je dan op een andere afstand leest dan bij het lezen van een boek of tijdschrift. Als je constant moeite moet doen bij het lezen om scherp te zien, kun je last krijgen van vermoeide ogen. Je kunt daardoor zelfs last krijgen van nek- of rugklachten.

Verschillende soorten beeldschermglazen

Hieronder vertellen we je de verschillende soorten beeldschermglazen. Kun je niet kiezen? Overleg dan met je opticien, hij of zij adviseert je graag.

Nearview: beeldschermglazen met scherp zicht tot 1 meter
 

Deze glazen zijn perfect als je werk of een hobby hebt, waarbij je bijna letterlijk met je neus bovenop zit. Voor precisiewerkers zoals horlogemakers of juweliers, of puzzelaars. De glazen geven goed zicht op een zo breed mogelijke zone dichtbij, maar het beeld blijft ook scherp tot 1 meter afstand. Ook ideaal als je veel bezig bent met je tablet en mobiel.

Midview: beeldschermglazen met scherp zicht van 40 cm tot 2 meter

 

Deze glazen zijn perfect voor computerwerk. Alles tussen 40 centimeter en twee meter heb je haarscherp in beeld. Ideaal als je veel met een computer werkt en daarbij regelmatig je aantekeningen checkt, met een collega overlegt of iets op een whiteboard schrijft. Ook handig als je bij het musiceren de noten scherpt wilt zien of als je bij het kaarten wilt zien wat je tegenstander op tafel legt.

Longview: beeldschermglazen met scherp zicht tot 6 meter

 

Heb jij een intensieve kantoorbaan, waarbij je zowel je aantekeningen, als je beeldscherm en ook het presentatiescherm scherp wilt zien? Dan kies je deze glazen, perfect om afwisselend op verschillende afstanden scherp te zien tot circa 6 meter.