Hoeveel vergoeding krijg ik van mijn zorgverzekeraar?

Brillen

Veel mensen weten niet dat ze met hun zorgverzekering recht hebben op vergoeding voor hun lenzen of bril. Deze vergoeding zit meestal niet in de basisverzekering, maar in een eventuele aanvullende verzekering. Omdat een aanvullende verzekering voor je lenzen of bril niets te maken heeft met het eigen risico, kun je periodiek een (gedeeltelijke) vergoeding krijgen op de aanschaf van een bril of lenzen. We helpen je graag om te kijken of je inderdaad recht hebt op vergoeding.

Declaratie van je bril

Goed nieuws. Voor brillen heeft Hans Anders met een groot aantal zorgverzekeraars speciale afspraken gemaakt waardoor (een gedeelte) van je bril niet zelf hoeft te betalen. Hans Anders kan dit direct bij jouw zorgverzekeraar declareren. Je kunt hiervan gebruik maken door je gegevens van jouw zorgverzekeraar en het eventuele aanvullende pakket in de winkel door te geven. Als het aanvullende pakket je recht geeft op vergoeding dan zullen wij de declaratie indienen bij de zorgverzekeraar en hoef je dat gedeelte niet zelf af te rekenen. Als deze centrale declaratie niet mogelijk is, maar je wel recht hebt op vergoeding kun je met de factuur ook zelf de declaratie indienen bij jouw zorgverzekeraar.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Wat krijg ik vergoed? 

Vaak geldt de vergoeding voor een bril ook voor je lenzen. Maar welk bedrag kun je nu precies vergoed krijgen? Met onze calculator kun je per zorgverzekeraar en aanvullend pakket bekijken wat de vergoeding is op een enkelvoudige bril, varifocusbril of lenzen en hoe vaak je in aanmerking komt voor  declaratie. Reken het hier uit. Onze opticien of lensspecialist in de winkel kan je er ook gemakkelijk over informeren; het is handig als je dan je zorgpas meebrengt naar de winkel. 

Let op: Je recht op vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden en reeds gedeclareerde kosten. De gegevens van je zorgverzekeraar zijn altijd leidend.