Multifocale lenzen

voor veraf en dichtbij

Vanaf een leeftijd rond de 43 jaar gaan over het algemeen de ogen verder achter uit bij bril- en lensdragers. Met name bij het scherp stellen van objecten dichtbij. Dit komt doordat de ooglenzen zich niet meer voldoende bol kunnen maken, wat essentieel is voor dichtbij kijken. De multifocale lenzen zijn daarvoor een oplossing!

De multifocale werking

Multifocale lenzen zorgen ervoor dat je scherp kunt zien zowel dichtbij als veraf. De lenzen zorgen ervoor dat de afstanden van dichtbij goed scherp gesteld worden. Wanneer de ogen zich gaan richten op verdere afstanden, worden de buitenste gedeeltes van de lens gebruikt. Je hersenen en ogen kunnen makkelijk schakelen tussen de verschillende afstanden met de multifocale lenzen.

Voordelen van multifocale lenzen

Het is inmiddels wel duidelijk dat het grootste voordeel van de multifocale lens het scherp stellen voor dichtbij en ver weg is. Hans Anders heeft varianten van deze lenzen in de vorm van zachte Siliconen Hydrogel dag- en maandlenzen en gewone zachte maandlenzen. Wat zijn hier de voordelen van?

Multifocale lenzen

Zijn er dan alleen maar voordelen? Ja. Alleen je ogen en hersenen zullen wel even moeten wennen aan de multifocale lenzen. De hersenen moeten meer werk verrichten en daardoor kun je zich in het begin nog een beetje duizelig voelen. Dat betekent niet dat je je continu duizelig voelt, maar deze momenten kunnen zich wel voor doen.

Maak een afspraak voor advies op maat

Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten over de contactlenzen die het beste bij jou passen. Maak daarvoor een afspraak voor een gratis oogmeting en advies door onze gediplomeerde contactlensspecialist.