Mijn eerste bril

Welke stappen komen er bij kijken?

Mijn eerste bril

Velen weten het nog als de dag van gisteren, onze eerste bril. Voor een kind niet altijd een leuk moment. Maar als je het schoolbord niet (meer) kunt lezen, dan kom je er toch achter dat een bril de beste oplossing is. Niet iedereen is zo jong wanneer ze hun eerste bril kopen. Wat wel voor iedereen hetzelfde is, zijn de stappen voorafgaand aan de aankoop van de bril. We vertellen je hier welke stappen dat zijn en wat er allemaal bij komt kijken. En maak je niet ongerust, want een mooie bril kan je look helemaal af maken!

Een goede oogmeting

Voordat je een bril aanschaft, zul je uiteraard eerst een oogmeting moeten laten doen bij de opticien om te bepalen welke (extra) sterkte je ogen nodig hebben. Bij Hans Anders werken meer dan 300 gediplomeerde opticiens, die je daar graag gratis en vrijblijvend mee helpen. Eerst doen we een objectieve computermeting van je ogen. Daarna gaan we over op een aantal testjes met letters en kleuren om de precieze sterkte te kunnen vaststellen. Daar voel je niks van en het is zo gebeurd. 

 

Gratis oogmeting

In een winkel bij jou in de buurt
Afspraak maken

Monturen bekijken

Op zoek naar een leuk montuur? Oriënteer je online
Bekijk het assortiment

Kies je ideale montuur

Dit is waarschijnlijk het leukste moment voor jou! Je hebt volop keuze uit heel veel verschillende monturen, kleuren en modellen. Lekker proberen, en laat je vooral adviseren door de opticien, je vader, moeder, opa of oma. Zo kun je kiezen uit kunststof of hout materiaal, ronde of vierkante monturen etc. We geven je als tip mee om een authentieke, tijdloze bril te kiezen als eerste bril. Een bril waar je je comfortabel mee voelt en die je leuk vindt om te dragen! Zou je later nog een tweede bril willen aanschaffen, kan je een hele andere stijl kiezen voor speciale gelegenheden. Maar hier komt uiteraard je persoonlijke smaak bij kijken. 

De perfecte brillenglazen

Er is vastgesteld welke sterkte je ogen nodig hebben en je hebt een mooi montuur gekozen. Dan wordt het tijd om goede glazen te kiezen voor je montuur. Ook daarin heb je keuzes, die onze opticien graag met je bespreekt. Niet alle glazen passen namelijk bij alle monturen. Heb je een correctie voor veraf én dichtbij nodig, dan kun je kiezen uit verschillende type multifocale glazen. En je kunt bekijken of je bijvoorbeeld coating op je glazen wilt nemen, die je glazen beter beschermen tegen eventuele beschadigingen of die je ogen beschermen tegen het blauwe licht van beeldschermen. Volop mogelijkheden dus, waarbij wij je graag helpen. Zo kunnen we jouw bril helemaal op maat maken.

Hoe zit je bril? 

Je comfortabel voelen met een bril heeft niet alleen te maken met het uiterlijk van de bril. De bril moet namelijk ook lekker zitten. Het is daarom belangrijk dat wij je bril goed afstellen. De bril hoort bij je oren en neus niet te strak, maar ook niet te los zitten. Dit kan voor irritaties zorgen. Het is namelijk niet prettig als je bril constant van je neus afglijdt of pijn doet bij je oren. Een goed afgestelde bril geeft slechts een lichte druk achter de oren. Daarnaast moet de bril ook lekker op de neusbrug zitten, zodat hij goed contact houdt met de neus. En ook hier: niet te drukkend!

Dit zijn in het kort de stappen naar je eerste bril. Alles begint dus met de oogmeting bij de opticien. Zie je alles niet meer zo scherp? Kom dan gerust bij ons langs, we helpen je graag. Je kunt ook een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende oogmeting.